Parasolfødder

Her på siden finder du parasolfødder i granit, plastik eller terrazzo til terrassen eller altanen. Sæt din parasolfod på hjul eller sæt den sikkert op ad muren i hjørnet af terrassen. Gå på opdagelse i vores udvalg og find din favorit parasolfod.

Find stabile parasolfødder her på siden

Rund, firkantet eller velegnet til hjørner og altaner – du finder et væld af stabile parasolfødder på føtex.dk. Her på siden finder du bl.a. et spændende udvalg af parasolfødder i forskellige materialer, herunder en parasolfod i granit, plastik eller terrazzo. Tjek dog altid diameteren på parasolstangen, inden du beslutter dig for en parasol-fod, så du er sikker på at du køber en fod som faktisk passer.

Et lille trick er, at du med fordel kan lade vand, sten eller sand tynge foden lidt ekstra på din parasol, så kan den nemlig stå lidt mere stabilt i den danske sommerblæst.

Tre gode grunde til at vælge en god parasolfod:

  • Din parasol står stabilt uden at tippe i blæst

  • Brug kip, uden risiko for at parasollen vælter

  • Du undgår skader på stangen af din parasol

Dansk sommer kan have kraftig vind, så det er vigtigt, at din parasol står stabilt uden risiko for at tippe ved kraftige vindstød. Brug kip-funktion på din parasol uden fare for, at den vælter. Med den rette størrelse parasol-fod undgår du skader eller ridser på det nederste af din parasolstang, fordi den står stabilt i holderen.

Ting du skal overveje når du skal købe en parasolfod

En parasol-fod skal holde din parasol, så den står stabilt i (næsten) al slags vejr. Overvej derfor praktiske ting som vægt, rørstørrelse og type, når du vælger en ny fod til din parasol. 

  • Vægt – parasolfødder af sten vejer typisk 40 eller 60 kg og er derfor velegnede til tunge markedsparasoller med træstang. Til de lettere parasoller kan du vælge en plastikfod med vand eller sandsæk. 

  • Rørstørrelse – diameteren i rørholderen er ofte justérbar med 1-2 cm, men kan mellem de forskellige modeller varierer med flere cm. Det er vigtigt, at stangen på din parasol passer i røret på foden inden for de angivne mål. 

  • Type – en traditionel fod har en centeret stangholder, som passer til parasoller med centreret stang. Til hængeparasoller eller altanparasoller kan du vælge altan-parasolfødder, der har holderen placeret i kanten.

Gå på opdagelse i vores udvalg af parasolfødder, og find den helt rette til din terrasse eller altan herover på føtex.dk. Du kan også finde masser af inspiration til haven i vores store udvalg af havemøbler. Hos os får du altid den bedste kvalitet.