Elektriske save

En elektrisk sav er et godt værktøj til at gøre dit arbejde mere effektivt og mere præcist. Der findes mange typer af elektriske save, som skal passe til det arbejde, du skal udføre. Her på siden finder du et stort udvalg af de forskellige typer af elektriske save.

Guide: Sådan finder du typer af save

Hos føtex.dk kan du læse vores guide om valg af din næste sav. Læs om de forskellige typer af elektriske save og deres funktioner i guiden her.

Stort udvalg af elektriske save til alle projekter

En elektrisk sav gør arbejdet med at save nemmere, hurtigere og mere præcist end en almindelig sav. Der findes et væld af forskellige typer af save, som passer til forskellige typer opgaver, og som har forskellige funktioner.

Hvilken sav, du skal vælge, afhænger af om du foreksempel ønsker en håndholdt eller bordmonteret elektrisk sav, om du skal lave præcisionsnit eller grovere arbejde som nedrivning.

Her på siden finder du følgende typer af elektriske save:

  • Stiksav
  • Dekupørsav
  • Dyksav
  • Rundsav
  • Kap/geringssav
  • Bajonetsav
  • Bordsav

 

Drivkraft til din elektriske sav

Ud over selve typen af elektrisk sav, er det også vigtigt at tage stilling til, hvilken drivkraft den skal have. Skal den være med kabel eller være kabelfri?

Vælger du en elektrisk sav med ledning, slipper du for at tænke over, om der nu er strøm nok på din sav. Til gengæld skal du være opmærksom på, at der skal være et stik tilgængeligt, hvor du skal bruge din sav og samtidig skal du passe på, at ledningen ikke kommer i vejen, når du saver.

Vælger du i stedet en elektrisk sav på batteri, skal du sørge for, at du altid har et opladet batteri klar, så du ikke behøver at tage unødige pauser fra arbejdet. Til gengæld undgår du bøvl med ledning, og du kan nemt tage din elektriske sav med dig og save, hvor projektet er. Skal et hegn eksempelvis saves til, kan du nemt tage din elektriske sav med ud til hegnet, og så er det jo hurtigt klaret.
 

Husk tilbehøret til din elektriske sav

Selve maskinen på din elektriske sav kan holde i mange år, men klingen i din sav vil blive slidt, når du bruger den. Det er desuden også nogengange muligt at købe forskellige typer klinger til samme type sav, så samme sav både kan bruges til træ og metal. Det er derfor vigtigt at huske tilbehøret til din elektriske sav.

Se alt tilbehør til elværktøj her

Hvis du har valgt en elektrisk sav på batteri, er det desuden en god idé at købe et ekstra batteri, så du altid har et opladet batteri klart.