Espressomaskiner

Er du vild med en dejlig stærk espresso? Eller foretrækker du en cremet kop cappuccino? Så tjek vores udvalg af spændende espressomaskiner lige herunder. Vi har nemlig et bredt udvalg af espressomaskiner til gode priser, så du kan nyde din kaffe, lige præcis som du vil have den. 

Vælg den rigtige espressomaskine

Er du i tvivl om hvilken espressomaskine du skal vælge? Vi hjælper dig med at finde frem til den helt rigtige model, så du kan få den perfekte espresso med crema.

Espressomaskine – bliv din egen barista

Danskerne er et af de folkefærd, som drikker allermest kaffe. Med et gennemsnit på fire daglige kopper er det ikke svært at gætte, hvorfor espressomaskiner er gået hen og blevet populære i de danske hjem. Hvis du, som mange andre, ikke kan forestille dig en dag uden at nyde en eller flere skønne espresso’er eller lækre caffe latte og cappuccino’er, så skulle du måske overveje at investere i en af vores fantastiske espressomaskiner fra kendte mærker såsom DeLonghi, Sage, Philips, Severin, Ariete og Siemens. Vi har udelukkende kendte kvalitet-brands stående på hylderne, så du altid er garanteret et topprodukt.

Tre gode grunde til at vælge en espressomaskine:

  • Giver mulighed for let at lave og eksperimentere med forskellige typer af kaffe
  • De fleste espressomaskiner er forhåndsindstillet til at brygge den perfekte espresso og med et indstilleligt betjeningspanel, hvor du kan være med til at skabe dine egne, personlige kaffedrikke
  • Sig farvel til dyre caféregninger – og goddag til hjemmebrygget kaffe
     

Hvilken espressomaskine skal jeg vælge?

Der er ingen tvivl om, at der er mange fordele ved at eje sin egen espressomaskine. Det er dog en ikke helt ringe investering, og det handler derfor om at vælge præcis dén maskine, som passer til dig. Da der findes et væld af modeller, kan det være svært at skulle finde frem til den helt rigtige model. Det er dog ikke umuligt, men forudsætter, at du afdækker dit behov og de ønsker og krav, som du måtte have til din nye espressomaskine.

  • Funktioner: Ønsker du en manuel, semi-automatisk eller fuldautomatisk maskine? Skal du selv kunne justere f.eks. vandmængden og/eller programmere vandhårdheden, tilpasse kaffemængden efter kopstørrelse og/eller indstille kaffestyrken? Du kan tjekke den enkelte maskines funktioner under ”beskrivelse” og ”specifikationer”.
  • Udformning og design: Smag og behag er som bekendt forskellig. Der findes heldigvis mange forskellige maskiner, og uanset dine præferencer skal du nok finde frem til en løsning, der tilgodeser disse.
     

Sådan fungerer barista espressomaskinen

En semi-automatiskespressomaskine er den, som du måske kender som barista-maskinen. Her skal du selv male kaffebønnerne, for derefter at stampe den malede kaffe. Når espressoen brygges, skal du desuden holde øje med gennemløbstiden for at få det helt perfekte espressoshot. Denne type espressomaskine har typisk en separat mælkesteamer, hvor du på ægte baristavis, skal skumme og opvarme mælken. Den semiautomatiske espressomaskine kræver en lille smule mere rengøring end den fuldautomatiske espressomaskine - men resultatet bliver tilgengæld ualmindeligt lækkert.

Kaffe du kan lave på din espressomaskine

Har du en espressomaskine, kan du nemt eksperimentere med forskellige kaffebønner og kaffedrikke. Herunder finder du forskellen på de mest almindelige espressodrikke, du med fordel kan forsøge at brygge hjemme hos dig selv: En tommelfingerregel når det gælder varm mælk til kaffe er, at den skal være omkring de 62-65 grader, og aldrig over 70 grader. Vandet i en espresso skal være 90-95 grader, men det behøver du heldigvis ikke at spekulere over, da maskinen for det meste selv regulerer vandtemperaturen.

Espresso:

Espresso er en bryggemetode, hvor varmt vand under højt pres flyder gennem fintmalede kaffebønner. Derfor er espressobrygningen fundamentet for alle de kaffedrikke, du kan lave på din espressomaskine. Dog kan espresso, som du kender det fra en cafe, også fungere som en kaffedrik i sig selv. Et stærkt koncentreret ’shot’ espresso er den letteste kaffe at lave på din maskine, da du her blot skal lade kaffen løbe igennem uden at tilføje ekstra. Nyd din espresso som den er med gylden 'crema' på toppen i en lille espressokop til formålet.

Americano:

Laver du en americano på din espressomaskine, får du her en kaffe, som kommer tættest på den kaffe, du ville lave på en traditionel kaffemaskine. Du får dog her en mere fyldig og cremet kaffe sammenlignet med almindelig kaffe lavet på kaffemaskine, da kaffen har en længere gennemløbningstid. En americano består af en enkelt eller dobbelt skud espresso, hvor der efterfølgende tilføres varmt vand i den rette temperatur i en foretrukken mængde. Det foretrukne valg for dem der elsker sort kaffe, der er mindre koncentreret end en ren espresso.

Cafe latte:

Café latte er efterhånden en af de mest populære kaffedrikke rundt om på caféer, men også hjemme i privaten lavet på en espressomaskine. Caffe latte laves af enten et single eller double shot espresso med steamet varm mælk med en smule cremet skum på toppen. Sæt steameren i din mælkekande og før den helt ned i kanden. Når mælken næsten har den rette temperatur (ca. 65 gr og aldrig over 70), så før steameren op i toppen af kanden, så mælken får lidt skum. Nogle espressomaskiner skummer selv mælken til perfektion, når det pågældende kaffeprogram er valgt. Med tilføjelsen af mælk får man her en mildere espressodrik. Nyd din cafe latte i et højt glas eller en større kaffekop.

Cappuccino:

Cappuccino er en anden virkelig populær espressokaffe, der henleder tankerne til de italienske himmelstrøg. Cappuccinoen brygges på et skud espresso, hvor der også tilføres varm steamet mælk med mælkeskum. Forskellen fra en cafe latte er dog her mængden af mælk, og at mælken skummes mere, så den er mere cremet. Dette gøres ved at steame mælken mere i overfladen, for at få den til at skumme op. En cappuccino laves ca af en 1/3 espresso, 1/3 varm steamet mælk og 1/3 varm mælkeskum. Server din cappuccino i en kaffekop.

Cortado:

En cortado er en spansk lille espressodrik, der består af lige dele espresso og varm mælk. Den varme mælk skal gerne hældes i lidt blidt, så espressoens mørke ’crema’ besvares på toppen. En lækker kaffedrik til dem der nyder espressokaffe, men gerne vil have lidt mælk i, så smagen rundes en smule.

Café au lait:

En café au lait er fransk og betyder direkte oversat ’kaffe med mælk’. En klassik kop kaffe hvor mælken blot er varm, da der ingen skum er i. I frankrig serveres den typisk i en lidt dybere kop, da der selvfølgelig skal kunne dybbes en lækker croissant i – bon appetit!

Flat white:

En flat white er den australske pendant til en cuppuccino. Med en flat white får man den intense smag af kaffe, da mælken er skummet finere end i cappuccinoen, og der er mindre mælk i end i en cafe latte.

Latte macchiato:

En latte macchiato er en italiensk kaffedrik, der ikke kun smager godt, men også har et smukt udtryk. Kaffen består af lige dele varm mælk, mælkeskum og espresso. Den adskiller sig dog fra de andre espressodrikke grundet rækkefølgen på kaffen, da espressoen først hældes i til sidst. Man får her derfor 3 fine lag – nederst varm mælk, i midten espresso og på toppen mælkeskum, der er blevet let plettet af espressoen (macchiato betyder netop at ’plette noget’ på italiensk).

Espresso macchiato:

I samme boldgade finder man espresso macchiatoen, der ligeledes er en italiensk espressodrik. Her er det blot mælken der ’pletter’, da kaffen består af et espresso skud, hvori der kommer lidt mælkeskum i på toppen.

Iskaffe:

En iskaffe, eller is latte, er den perfekte kaffedrik til en lun sommerdag, der kan laves på et væld af måder. En opskrift på en iskaffe kan bl.a. være som følger. Lav et enkelt eller to skud espresso i et højt glas og kom isterninger i. Tilføj dernæst rigelig kold mælk og nyd med et sugerør. Skal iskaffen lige have lidt ekstra, kan man i den varme espresso enten tilføre lidt rørsukker, der opløses let i den varme espresso, eller lidt sirup i forskellig smag, der røres rundt, inden der kommer isterninger og mælk i. Ligeledes kan en iskaffe også nydes med havredrik eller en anden drik  i stedet for almindelig mælk.

Café mocha:

En cafe mocha, eller cafe mocca som den også kaldes, er en kaffedrik med varm chokolade i – helt perfekt til de lidt koldere måneder. Kaffen laves med et eller to skud espresso hvorefter der tilføjes varm chokolade. En kaffedrik med en dejlig mild og rund smag, hvor kaffens smag dog ikke træder så meget i karakter, som i nogen af de andre espressodrikke. Hvis man er til det, kan der også tilføjes lidt flødeskum på toppen.

Køb din nye espressomaskine på føtex.dk

Vi gør et stort arbejde ud af at udvide og opdatere vores faste sortiment med det allernyeste. Du er derfor garanteret topprodukter fra førende brands, som f.eks. DeLonghi og Melitta.

Har du tjekket vores aktuelle udvalg og fundet frem til den espressomaskine, som du fremover skal bruge til at fremtrylle fantastiske smagsoplevelser til dig selv, familie og venner? Så bestiller du den nemt og hurtigt online på føtex.dk. Er du blandt kaffeentusiasterne, der ikke ønsker at gå ned på kaffeudstyr, kan du med fordel tage et kig forbi vores skønne kaffemaskiner til filterkaffe. Skal filterkaffen være ekstra lækker og frisk, kan du med fordel selv malle dine bønner. Se udvalget af kaffekværne her

Husk, at du har ubegrænset returret, hvis du skulle fortryde dit køb, og at du har mulighed for at bytte din espressomaskine i din lokale føtex butik.

FAQ - ofte stillede spørgsmål om espressomaskiner

Hvordan vedligeholder man en espressomaskine?

Mængden af vedligehold afhænger af, om det er en fuld-, semiautomatisk- eller manuel epsressomaskine. Uanset type vedligeholdes espressomaskinerne bedst ved, at der benyttes kalkfrit vand og en eventuel mælkesteamer rengøres efter hver brug. Der skal desuden skylles vand igennem maskinen for at rense rørene for kaffe. Den funktion er typisk på alle espressomaskiner. 

Derudover skal espressomaskinerne have renset kværnehus cirka en gang om ugen (hvis de har et), og der skal køres fuld rens med rensetabletter engang imellem. Hvor ofte afhænger af den valgte maskine.

Hvordan afkalker man en espressomaskine?

I mange espressomaskiner kan der sættes et kalkfilter i vandtanken og derved undgår du tilkalkning af rørene. Derudover kan espressomaskiner afkalkes med kalkfjerner beregnet til maskinerne eller eddike. Konsulter altid instruktionsbogen inden, du går igang.  

Hvilke bønner til espressomaskine?

Gode kaffebønner til espressomaskiner er mellem- eller mørkristede kaffebøner, da disse giver en fyldig smag og gør det godt i mælke-kaffer som latte og cappuccino. 

Hvordan skal kaffen males til espresso?

Uanset om du køber din kaffe færdigmalet eller kværner den selv, skal kaffen være fintmalet, når den skal bruges til at brygge espresso. 

Hvad skal gennemløbstiden være på et espressoshot?

Et espressoshot skal have en gennemløbstid på 25 sekunder. Dette er en af de hurtigste bryggemetoder, når det kommer til kaffebrygning. 

Kan jeg bytte espressomaskine købt online i butik?

Har du fortrudt dit køb af espressomaskine på føtex.dk, kan du returnere og bytte i din lokale føtex.