Kaffemaskiner

Hvis du også nyder en god varm kop friskbrygget kaffe, indebærer dette selvfølgelig også en god kaffemaskine. Se vores udvalg fra kendte mærker her på siden og bestil en ny kaffemaskine, så du let kan brygge velsmagende kaffe i dit eget hjem. 

Vælg den rigtige kaffemaskine

Er du i tvivl om hvilken kaffemaskine du skal vælge? Vi hjælper dig med at finde frem til den helt rigtige model, så du kan få den perfekte start på morgnen.

Kaffemaskiner - Find den bedste her

Findes der noget bedre end en dejlig varm kop kaffe fyldt med aroma og smag? Nej. Ikke hvis du spørger de fleste danskere, da Danmark er et af de mest kaffedrikkende lande i verden. Kaffe indgår i mange hyggestunder og i sociale sammenhænge såsom en god opkvikkende kop morgenkaffe, en kaffeaftale med venner, kaffen til et godt stykke kage eller en god kop aftenkaffe med familien.

En god kaffemaskine er derfor et must i ethvert køkken, og vi har hos føtex udvalgt et bredt sortiment af de bedste kaffemaskiner på markedet, så du kan brygge den perfekte kop kaffe – uanset om du blot brygger kaffe til dig selv en hverdagsmorgen, eller du inviterer hele familien på kaffe og kage i weekenden. 

En kaffemaskine er ikke bare en kaffemaskine, og det er vigtigt, at du vælger en kaffemaskine, der passer til dine behov for at kunne brygge en god kop kaffe. En Moccamaster kaffemaskine er det ypperste inden for kaffemaskiner, men rækker budgettet kun til mindre, kan mange standard kaffemaskiner gøre jobbet lige så godt, og det er dermed først og fremmest med at gøre op med dig selv, hvad du ønsker, at din kaffemaskine skal kunne.

Kaffemaskiner med kværn og kaffemaskiner med kort bryggetid

Kaffemaskiner fås i mange forskellige modeller i forskellige prisklasser. Du kan eksempelvis forkæle familien med en kaffemaskine med kværn, så du kan male dine kaffebønner selv og brygge kaffe fuld af aroma og lækker intens kaffesmag. Vil du ikke kværne dine bønner selv, og er du mere til en ganske almindelig kaffemaskine uden for mange ekstrafunktioner, har du naturligvis også mulighed for at finde sådan en i vores sortiment, hvor vi ligeledes har mange velsmagende typer af formalet kaffe, der kan brygges på maskinerne inden for få minutter.

Uanset om du oftest brygger kaffe til én eller kaffe til mange, har vi en kaffemaskine, der passer til dit behov, og vores kaffemaskiner har typisk standardfunktioner som:

  • Autosluk efter 40 minutter
  • Kort bryggetid på maks. 10 minutter for 10 kopper – og ofte kortere 
  • Drypstopfunktion
     

Køber du en Moccamaster kaffemaskine, får du eksempelvis en kaffemaskine, der brygger 10 kopper kaffe på 6-8 minutter, og afhængigt af hvilken model du vælger, kan du faktisk få en kaffemaskine med dobbelt brygning, så du på blot 10 minutter kan brygge helt op til 20 kopper kaffe. Så kan du have kaffe klar til mange gæster på nul komma fem. 

Køb billig kaffemaskine online på føtex.dk

Gå på opdagelse i vores store udvalg af kaffemaskiner og find din favorit. Når du har fundet den kaffemaskine, der passer bedst til din husstands behov, kan du bestille den hjem her fra føtex.dk. Så pakker vi din bestilling og sender den afsted – enten til din hjemmeadresse eller til en føtex nær dig, hvor du efterfølgende kan afhente bestillingen, når det passer ind i din hverdag. Så find din næste kaffemaskine her og bestil den hjem med få klik. Så kan du snart nyde en god og friskbrygget kop kaffe direkte fra kanden. Hold også øje med vores avis, hvor du løbende vil kunne finde skarpe priser og kaffemaskine tilbud.

Kværn din egen kaffe på en kaffekværn, og fuldend den dampende varme kop kaffe med mælk fra en mælkeskummer. Se også vores spændende udvalg af espressomaskiner.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til kaffe og kaffemaskiner

Hvor kommer kaffe fra?

Kaffe kommer fra små røde kaffebær, hvori man finder kaffebønnen, som vokser på kaffetræer. Kaffetræerne har de bedste vækstbetingelser i det tropisk bælte nær ækvator, da kaffeproduktion kræver varme gennemsnitstemperaturer og regelmæssig nedbør. Den kaffe vi kender fra butikshylderne, stammer for det meste fra Brasilien, Colombia, Vietnam, Mexico og Indonesien, men der findes i alt ca. 70 lande, der i dag producerer kaffe.

Hvordan produceres kaffe?

Kaffe produceres på forskellige måde, alt efter hvor kaffen stammer fra. Højlandskaffe fra en bjergskråning langt over havets overflade (som mange mener, er den bedste form for kaffe) håndplukkes for det meste, hvorimod større kaffeplantager, der ligger mere plant, benytter høstmaskiner, der ryster kaffebærrene af. Herefter forarbejdes kaffen ved enten den våde eller tørre metode. Ved den våde metode kommer de høstede kaffebær i store kar med varmt vand, hvorefter frugtkød fjernes og kaffebønnerne sorteres og tørres i solen. Hele processen tager 4-6 uger. Ved den tørre metode bliver kaffebærrene blot lagt jævnt i 2-3 uger til tørring i solen og jævnligt vendt, hvorefter frugtkødet fjernes og bønnerne sorteres i en maskine. Flere kaffeblends består af en kombination af produktionsmetoderne. Kaffen får sin smag og aroma, når koffein og andre vandopløselige stoffer og æteriske olier fra kaffebønnen kommer i kontakt med varmt vand. Kaffens smag afhænger af hvor den er produceret, høstningsmetode, ristning og maling af kaffebønnerne inden du hælder dem på din kaffemaskine.

Hvad er forskellen på kaffebønner?

Overordnet skelner man mellem to forskelige typer af kaffebønner: Arabica og Robusta. Langt størstedelen af de kaffebønner, der produceres, er Arabica, som vokser i højere regioner. Arabica kaffebønnen er kendetegnet ved en mild og sød smag med noter af frugt, sukker og bær og høj syrlighed. Robustakaffen dyrkes i mere lavtliggende regioner og kendetegnes ved en stærkere og skarpere smag med noter af gran og peanut-lignende smag med højt koffeinindhold og lavt syreindhold.

Lysristet, mellemristet eller mørkristet?

Kafferistning er processen hvor den rå kaffebønne varmebehandles for at kunne frigive den rigtige aroma og smag. Kafferistning kan for det meste inddeles i tre overordnede kategorier: Lysristet, mellemristet og mørkristet kaffe. Lysristet kaffe ristes op til en temperatur på 205 grader, hvor bønnerne opnår en lysebrun farve. Med lysristning bevares kaffebønnens smag og aroma bedst muligt med en sød og frugtig duft, hvor kaffens mange forskellige smagsnuancer kan nydes. Mellemristet kaffebønner er ristet op til en temperatur på 210-220 grader og har en fin brun farve. Mellemristede kaffebønner har stadig en god aroma, men en mere rund body med sødere og mere karameliseret smag. Mørkristede kaffebønner ristes op til en temperatur på 230 grader og har en mørk nuance og kraftig smag. Smag og aroma påvirkes mest ved denne ristning, men her får man en fyldigere kaffe med lavere syre og en mere krydret let-brændt smag.

Bedste kaffe til kaffemaskine?

Skal du vælge kaffe til kaffemaskinen, bør du gå efter en kaffe, hvor der på posen er markeret velegnet til filterkaffe. Det er dog ikke alle kaffeproducenter, der skriver dette på posen. Generelt siger man, at lysristet og mellemristet kaffe egner sig bedst til kaffemaskinen, hvor de forskellige smagsnuancer bedre træder frem, hvorimod mørkristet kaffe med den kraftigere smag egner sig bedst til espressomaskinen. Skal kaffen bevare den naturlige aroma bedst muligt, kan du overveje at købe hele kaffebønner og selv male dem på en kaffekværn lige inden brygningen.

Hvor mange skeer kaffe pr liter?

Hvor meget kaffe skal du fylde på din kaffemaskine? Som regel skriver de forskellige kaffeproducenter bag på kaffeposen, hvad de anbefaler af mængde pr. kop. Som tommelfingerregel kan du dog bruge 60 gram kaffe pr. liter. En anden huskeregel er, at en strøgen måleske indeholder ca. 10 gram kaffe, og man kan derfor bruge ca. 1-1 ½ ske pr. kop, alt efter hvor stærk kaffe, man kan lide. Sørg endvidere for at fordele kaffen jævnt i filteret, så alt kaffen kommer i kontakt med vandet.

Hvad er drypstop?

Har din kaffemaskine drypstop funktion undgår du, at kaffedråber fra filterholderen på maskinen drypper ned på varmepladen, når du er færdig med at brygge din kaffe.

Varmeplade – hvor længe kan en kande kaffe stå inden den bliver bitter?

Står din kaffe i for lang tid, bliver den det man kalder ’overekstraheret’ og kan smage bitter. Derfor bør din kaffe ikke stå for længe. Trænger du til en kop kaffe efter et par timer, bør du derfor brygge en frisk kande.

Hvordan undgår man kalk i kaffemaskinen?

Vil du gerne have de bedste smagsnuancer og aromaer frem i din kaffe, er det foruden den rigtige kaffebønne også vigtigt, at du vedligeholder din kaffemaskine og sørger for, at den bliver afkalket. Dette kan du gøre med kalkfjerningsprodukter til maskinen eller eddike. Læs vores guide til afkalkning af kaffemaskinen her.

Hvor meget koffein er der i en kop kaffe?

I én kop almindelig filterkaffe er indholdet af koffein ca. 85 mg koffein. Der findes koffein i forskellige drikkevarer, men ifølge sundhed.dk kan et indtag på 400 mg koffein dagligt indgå som en del af en afbalanceret kost