Hvilken kaffemaskine skal jeg vælge?

For mange er en kop kaffe en nødvendig og vigtigt start på dagen. Vi bruger kaffe som et afbræk i den travle hverdag og som et hyggeligt samlingspunkt for venner og familie. Derfor er en kaffemaskine også helt uundværlig! Leder du efter en ny kaffemaskine, så hjælper vi dig i din søgen.
 

Hvilken type kaffemaskine skal du vælge?

En kaffemaskine er et absolut must-have i køkkenet for alle, der ikke kan undvære den velduftende drik. Der findes et hav af forskellige kaffemaskiner, og det kan være svært at navigere rundt i de mange specifikationer og smarte funktioner.

Når du skal vælge ny kaffemaskine, kan det være en fordel, at være bevidst om dine egne kaffevaner. Hvilken type kaffe drikker du, og hvor mange kopper får du om dagen? Foretrækker du at diske op med en lækker café latte eller creme cappuccino? Eller er du mere til den enkle, sorte kaffe? Disse spørgsmål kan hjælpe dig i din søgen efter den perfekte kaffemaskine. 

Derudover kan der også være maskiner, der passer fint til dit kaffebehov i hverdagen, men som ikke fungere til at brygge mange kopper på til gæster. Disse spørgsmål kan hjælpe dig i din søgen efter den perfekte kaffemaskine. 

Herunder kan du læse lidt mere omkring nogle af de forskellige kaffemaskiner som findes og på den måde komme lidt tættere i din søgen på en den perfekte kaffemaskine for dig:
 

Filterkaffemaskine

De fleste af os kender den traditionelle filterkaffemaskine. Denne type maskine har været anvendt til utallige kopper af kaffe gennem mange år, og der findes et hav af velkendte brands, der sælger denne type.

Fordelene ved kaffemaskiner med filter er deres hastighed og nemme anvendelse. Kaffemaskinen er god til at brygge flere kopper kaffe på én gang i et hurtigt tempo. Filterkaffemaskinen er perfekt til dig, der ønsker at kunne brygge et større antal kopper kaffer og samtidig værdsætter den klassiske, sorte kaffe. Derudover holdes kaffen som regel lun på selve maskinen, så foretrækker du to kopper til morgenbordet, er det nemt at fylde en ny velduftende kop op. 

Kaffemaskine med kværn

Selvom mange elsker den traditionelle kaffemaskine, er flere danskere blevet glade for at undersøge forskellige typer af kaffebønner og varianter. I takt med at vores nysgerrighed stiger på området, er kaffemaskiner med kværn blevet et hit.

Fordelen ved kaffemaskiner med kværn er, at de brygger din filterkaffe på friskmalede bønner istedet for formalede bønner. Kaffebønner mister smag og aroma, når de males, og derfor oplever du ikke en ligeså intens smag og duft fra formalede bønner, som bønner du kværner selv inden brygning.

Hvis du allerede har en kaffemaskine, så anbefaler vi at købe en kaffekværn som tilbehør. Så kan du selv smage forskellen på bønnerne.
 

Kaffemaskine til kapsler

Kaffekapselmaskiner er en alsidig kaffemaskine, der hurtigt kan frembrygge et væld af forskellige typer kaffe, lavet på espressobaseret kaffe. Kapselmaskinen er det perfekte valg til dig, der gerne vil prøve flere forskellige slags kaffer, eller hvis husholdningen har hver deres yndlingsbryg. Maskinen er også et udmærket valg til dig, der ikke selv drikker meget kaffe, men gerne vil byde dine gæster en kop.

Maskinen brygger en kapsel ad gangen, og netop dette er med til at giver brugeren en større fleksibilitet over de kopper, der brygges. Kaffemaskinen kan brygge at hav af forskellige kapsler, fra lys- til mørkristet og alt i mellem. Maskinen er sædvanligvis meget kompakt og let at bruge.

Nogle brands giver dig mulighed for at opgradere din kapselkaffemaskine, med eksempelvis mælkebeholder eller en mælkeskummer.  Nescafé Dolce Gusto-seriens kapsler produceres dog med eller uden mælkepulver. Der er derfor ikke brug for en separat mælkebeholder for at brygge specialfremstillet kaffetyper.
 

5 tips til at vælge den rigtige kaffemaskine

En god kaffemaskine skal ikke kun være funktionel – det er også vigtigt, at den passer ind i designet i dit køkken. Uanset stil og farve så skal kaffemaskinen selvfølgelig også kunne brygge den mængde kaffe, der matcher din hverdagsaften eller eftermiddag i privaten.

  1. Vælg en kaffemaskine, der opfylder dine bryggebehov - er én enkelt eller to kopper kaffe nok, eller skal din maskine kunne brygge flere kopper af gangen?

  2. Overvej hvilke specifikationer og funktioner, som kaffemaskinen skal have. Skal den kunne skumme mælk? Eller vil du gerne have en timer, så kaffen står klar, når du står op?

  3. Sammen med ovenstående - overvej hvilket tilbehør du skal bruge for at få mest ud af din maskine.

  4. Vælg en kaffemaskine, der matcher din personlige stil, køkkenets design og som har en farve du kan lide.

  5. Sørg for at din maskine er nem at rengøre og afkalke - specielt hvis du bor i et område hvor der er meget kalk i vandet.

European Coffee Brewing Center (ECBC) sikrer en god kaffe

Du kan med fordel vælge en maskine der er ECBC-certificeret. Med denne certificering ved du nemlig, at maskinen er nøje testet og godkendt af European Coffee Brewing Centre. Maskinen garanterer kvalitetskaffe, der er brygget på den rigtige tid og med den anbefalede temperatur (92-96 grader). Dette er med til at sikre, at vandet ikke forringer kvaliteten af kaffen, dens smag eller dens aroma.

Er du vild med smagen af ægte kaffe, hvor noter som chokolade, citrus eller krydderier virkelig kan smages, er en espressomaskine måske det helt rette til dig. Læs vores guide om de forskellige typer af espressomaskiner.