Vælg den rigtige kaffemaskine til dine behov

For mange er en kop kaffe en nødvendig og vigtigt start på dagen. Vi bruger kaffe som et afbræk i den travle hverdag og som et hyggeligt samlingspunkt for venner og familie. Derfor er en kaffemaskine også helt uundværlig! Leder du efter en ny kaffemaskine, så hjælper vi dig i din søgen.

 

Hvilken type kaffemaskine skal du vælge?

En kaffemaskine er et absolut must-have i køkkenet for alle, der ikke kan undværre den velduftende drik. Der findes et hav af forskellige kaffemaskiner, og det kan være svært at navigere rundt i de mange specifikationer og smarte funktioner.

Når du vælge ny kaffemaskine, kan det være en fordel, at være bevidst om dine egne kaffevaner. Hvilken type kaffe drikker du, og hvor mange kopper får du om dagen? Foretrækker du at diske op med en lækker café latte eller creme cappuccino? Eller er du mere til den enkle, sorte kaffe? Disse spørgsmål kan hjælpe dig i din søgen efter den perfekte kaffemaskine.

 

5 tips til at vælge den rigtige kaffemaskine

En god kaffemaskine skal ikke kun være funktionel – det er også vigtigt, at den passer ind i designet i dit køkken. Uanset stil og farve så skal kaffemaskinen selvfølgelig også kunne brygge den mængde kaffe, der matcher din hverdagsaften eller eftermiddag i privaten.

  1. Vælg en kaffemaskine, der opfylder dine bryggebehov.
  2. Overvej hvilke specifikationer og funktioner, som kaffemaskinen skal have. Skal den kunne skumme mælk? Eller vil du gerne have en timer, så kaffen står klar, når du står op?
  3. Sammen med ovenstående - overvej hvilket tilbehør du skal bruge for at få mest ud af din maskine.
  4. Vælg en kaffemaskine, der matcher din personlige stil, køkkenets design og som har en farve du kan lide.
  5. Sørg for at din maskine er nem at rengøre og afkalke - specielt hvis du bor i et område hvor der er meget kalk i vandet.

 

Kaffemaskine med filter

De fleste af os kender den traditionelle filterkaffemaskine. Denne type maskine har været anvendt til utallige kopper af kaffe gennem mange år, og der findes et hav af velkendte brands, der sælger denne type.

Fordelene ved kaffemaskiner med filter er deres hastighed og nemme anvendelse. Kaffemaskinen er god til at brygge flere kopper kaffe på én gang i et hurtigt tempo. Filterkaffemaskinen er perfekt til dig, der ønsker at kunne brygge et større antal kopper kaffer og samtidig værdsætter den klassiske, sorte kaffe.

 

Kaffemaskine med kværn

Selvom mange elsker den traditionelle kaffemaskine, er flere danskere blevet glade for at undersøge forskellige typer af kaffebønner og varianter. I takt med at vores nysgerrighed stiger på området, er kaffemaskiner med kværn blevet et hit.

Fordelen ved kaffemaskiner med kværn er, at de brygger din filterkaffe på friskmalede bønner istedet for formalede bønner. Kaffebønner mister smag og aroma, når de males, og derfor oplever du ikke en ligeså intens smag og duft fra formalede bønner, som bønner du kværner selv inden brygning.

Hvis du allerede har en kaffemaskine, så anbefaler vi at købe en kaffekværn som tilbehør. Så kan du selv smage forskellen på bønnerne.

Semiautomatisk espressomaskine

Den semiautomatiske espressomaskine giver dig fuld kontrol over brygningen af din kaffe. Maskinen er derfor helt perfekt til dig der elsker at nørde med kaffe og gerne vil bruge lidt ekstra tid på at frembrygge den helt rigtige kop.

Med denne maskine, skal du selv kværne og stampe bønnerne. Du bestemmer også selv hvor meget vand der skal løbe igennem kaffen. Kaffemaskinen er også super til at fremstille specialkaffer som cafe latte, da du kan opgradere maskinen med mælkepitcher. Derudover er den en stor fordel at købe en espressokværn til din maskine, da formalet kaffe ikke giver et ligeså godt resultat.

For at få fuld udbytte af din maskine, kræver det en del ekstra tilbehør. Men hvis du har tid og lyst til at dykke ned i kaffens vidunderlige verden, så kan disse maskiner være det perfekte valg.

 

Automatisk espressomaskine

Meget lig den semiautomatiske espressomaskine, så lader den automatiske espressomaskine din have mere kontrol over resultatet af din brygning. Den automatiske espressomaskine har en indbygget kaffekværn, der gør det lettere at tilpasse kaffens styrke. Jo stærkere kaffe du ønsker, jo mere kaffe maler kværnen til hver kop.

Den automatiske espressomaskine lader dig også bestemme størrelsen på kaffen, hvilket giver dig friheden til at øge volumen på din kop eller frembrygge specialkaffer. Ulig den semiautomatiske espressomaskine, så kværner og stamper denne maskine kaffen for dig.

Ligesom den semiautomatiske espressomaskine, så kan du med fordel investere i tilbehør til kaffemaskinen, som giver dig mulighed for at frembrygge forskellige specialkaffer.

 

Fuldautomatisk espressomaskine

Den fuldautomatiske espressomaskine kommer med et automatisk mælkesystem som er perfekt til dig, der drikker mange special-kaffer lavet med mælk. Det betyder, at du ikke skal købe en masse ekstra tilbehør til maskinen, da den selv kan steame mælken. Den fuldautomatiske espressomaskine lader dig brygge en række forskellige mælkeholdige kaffevarianter, med et enkelt tryk på en knap.

Maskinen er derudover oftest udstyret med automatisk rengøringsprogram og en timer, der fortæller dig hvornår du skal starte programmet. Med en fuldautomatisk espressomaskine får du hele kaffeoplevelsen med minimalt arbejde. Maskinen er perfekt til dig der ikke vil gå på kompromis med tid eller brygningen.

Kapselkaffemaskiner

Kaffekapselmaskiner er en alsidig kaffemaskine, der hurtigt kan frembrygge et væld af forskellige typer kaffe, lavet på espressobaseret kaffe.. Kapselmaskinen er det perfekte valg til dig, der gerne vil prøve flere forskellige slags kaffer eller hvis husholdningen har hver deres yndlingsbryg. Maskinen er også et udmærket valg til dig der ikke selv drikker meget kaffe, men gerne vil byde dine gæster en kop.

Maskinen brygger en kapsel ad gangen, og netop dette er med til at giver brugeren en større fleksibilitet over de kopper der brygges. Kaffemaskinen kan brygge at hav af forskellige kapsler, fra lys- til mørkristet og alt i mellem. Maskinen er sædvanligvis meget kompakt og let at bruge.

Nogle brands giver dig mulighed for at opgradere din kapselkaffemaskine, med eksempelvis mælkebeholder eller en mælkeskummer.  Nescafé Dolce Gusto-seriens kapsler produceres dog med eller uden mælkepulver. Der er derfor ikke brug for en separat mælkebeholder for at brygge specialfremstillet kaffetyper.

European Coffee Brewing Center (ECBC) sikrer en god kaffe

Du kan med fordel vælge en maskine der er ECBC-certificeret. Med denne certificering ved du nemlig at maskinen er nøje testet og godkendt af European Coffee Brewing Centre. Maskinen garanterer kvalitetskaffe, der er brygget på den rigtige tid og med den anbefalede temperatur (92-96 grader). Dette er med til at sikre at vandet ikke forringer kvaliteten af kaffen,, dens smag eller dens aroma.

Se hele vores udvalg her

Afkalkning af kaffemaskine

Det er vigtigt jævnligt at afkalke kaffemaskinen for at få det mest optimale kaffe-resultat. Du kan heldigvis hurtigt afkalke din maskine. Læs hvordan her.

Sådan laver du den bedste kop kaffe

Bryg den bedste kop kaffe på din maskine i hjemmet! Læs hvordan du laver den bedste kop kaffe til dig selv eller dine gæster.

Vælg de rigtige kaffebønner

Valget af kaffebønner har stor betydning for smagen af din kaffe. Har du styr på, hvordan dine bønner er ristet, og hvor de kommer fra?