Hvilken espressomaskine skal jeg vælge?

I en verden hvor kaffe er det nye sort og den uundværlige opkvikningseliksir på arbejdet og i hjemmet – og ikke mindst ligger basen for hyggelige stunder og masser af nydelse, kan det kræve lidt research inden, der investeres i en espressomaskine. Så hvilken espressomaskine skal du vælge, hvis du drømmer om lækker, blød kaffe med det skønneste mælkeskum? Der findes nemlig flere typer at vælge imellem, men hvordan i alverden adskiller de sig fra hinanden?

Semiautomatisk espressomaskine 

Den semiautomatiske espressomaskine giver dig fuld kontrol over brygningen af din kaffe. Maskinen er derfor helt perfekt til dig, der elsker at nørde med kaffe og gerne vil bruge lidt ekstra tid på at lave den helt rigtige kop. Med denne maskine skal du selv kværne og stampe bønnerne. Når du brygger kaffen, laver du altså et rigtigt espressoshot. Du kan heldigvis selv bestemme løbetiden for vandet, når espressoen laves, og du kan derfor også lave en almindelig sort kop kaffe. Skal det være vaske ægte sort kaffe ala bedste barista-style, er det blot at lave en americano bestående af et espressoshot og varmt vand.  

Den semiautomatiske espressomaskine er også super til at fremstille specialkaffer som café latte, da maskinerne ofte kommer med en steamer. Her kræver det dog, at du investerer i en pitcher for at opnå det bedste resultat. Derudover er det en stor fordel at købe en espressokværn til din maskine, da formalet kaffe ikke giver et lige så godt resultat. 

For at få fuldt udbytte af din maskine, kræver det en del ekstra tilbehør. Men hvis du har tid og lyst til at dykke ned i kaffens vidunderlige verden, kan disse maskiner være det perfekte valg. 

Automatisk espressomaskine 

Meget lig den semiautomatiske espressomaskine, så lader den automatiske espressomaskine dig have mere kontrol over resultatet af din brygning. Den automatiske espressomaskine har en indbygget kaffekværn, der gør det let at tilpasse kaffens styrke. Jo stærkere kaffe du ønsker, jo mere kaffe maler kværnen til hver kop alt efter, hvilken automatiske kaffemaskine du vælger. Ved nogle kan du indstille, hvor groft eller fint kaffen skal males, hvilket har betydning for vandets gennemløbstid og derved for styrken på kaffen.

Den automatiske espressomaskine lader dig også bestemme størrelsen på kaffen, hvilket giver dig friheden til at øge volumen på din kop eller frembrygge specialkaffer. Ulig den semiautomatiske espressomaskine, så kværner og stamper denne maskine kaffen for dig. 

Fuldautomatisk espressomaskine 

Den fuldautomatiske espressomaskine kommer med et automatisk mælkesystem, som er perfekt til dig, der drikker mange kaffer lavet med mælk. Det betyder, at du ikke behøver købe en masse ekstra tilbehør til maskinen, da steamer-funktionen er integreret. Den fuldautomatiske espressomaskine lader dig brygge en række forskellige mælkeholdige kaffevarianter med et enkelt tryk på en knap – for ikke at snakke om den ganske almindelige sorte kop kaffe.

Maskinen er derudover ofte udstyret med et automatisk rengøringsprogram og en timer, der fortæller dig, hvornår du skal starte rense-programmet. Med en fuldautomatisk espressomaskine får du hele kaffeoplevelsen med minimalt arbejde fra din side. Maskinen er perfekt til dig, der ikke vil gå på kompromis med tid eller kaffebrygningen.

Bliv klogere på kaffemaskiner

Du er måske blevet klogere på espressomaskiner nu, men er du stadig i tvivl, om det er det rette valg? Så kan du med fordel tage et kig på vores guide om kaffemaskiner. Den giver et godt indblik i de andre typer af kaffemaskiner på markedet samt, hvordan de adskiller sig fra hinanden. Læs vores kaffemaskineguide, eller taget kig på vores sortiment af kaffemaskiner og tilbehør.