Frituregryder

Vil du give dig selv mulighed for at tage din madlavning til helt nye højder? Så kan du med fordel forkæle din indre kok med en frituregryde. På den måde kan du lave lækre og sprøde retter, der kan imponere både venner og familie. Se vores udvalg af frituregryder her på siden.

Airfryer eller frituregryde: Hvilken frituremetode er bedst?

Står du og skal vælge imellem en airfryer eller en frituregryde? Lær om de to forskellige frituremetoder via vores guide, så du kan få de sprødeste pommes frites.

Lav fritureretter som de professionelle 

Pommes frites, nuggets og løgringe. Der er mange lækre retter og snacks, der kan få tænderne til at løbe i mund, som fremtrylles ved hjælp af friture. Og dem får du med en frituregryde mulighed for at lave derhjemme.  

Måske har du selv prøvet at varme noget olie op i en dyb pande eller en gryde for at forsøge at friturestege noget kylling eller et par kartofler. Men det kan være svært at styre temperaturen på den måde. Desuden kræver det ofte, at du enten med en tang, gaffel eller måske endda fingrene forsøger at putte råvarerne ned i den varme olie. Og det er ikke optimalt. For det første kan du komme til at brænde dig. For det andet er det nemt at tabe eksempelvis kyllingestykket, så der sprøjter olie op.  

Det kan altså give rigtig god mening at få fat i et køkkenapperat såsom en frituregryde, hvis du ønsker at tilberede mad i friture. Her får du blandt andet også mulighed for at sænke maden ned i frituren i en medfølgende kurv. Det er både smart og sikkert – og du kan vide dig sikker på, at kurven passer ned i frituregryden.


Opdag nye muligheder på føtex.dk 

Når det kommer til mad tilberedt i friture eller olie, så er det ikke nogen hemmelighed, at der ikke ligefrem er tale om slankemad. Men så længe du ikke spiser denne type mad hver dag, er der dog ingen grund til ikke at forkæle din mave fra tid til anden. 

Hvis du gerne vil prøve et alternativ, der ligeledes laver sprød mad, men bruger meget mindre olie, så er der faktisk mulighed for dette. Blandt udvalget her på siden kan du nemlig også finde en populær airfryer eller actifry. Disse maskiner kan samtidig også bruges til at lave mange andre såsom laksefileter, grøntsager og genopvarmning af pizza. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om frituregryder