Airfryer

Vil du prøve at lave lækker og sprød mad på en helt ny og nem måde? Så bør du forkæle dig selv og dit køkken med en airfryer eller actifry. Gå på opdagelse i udvalget af de populære maskiner her på siden, og bestil dine nye køkkenapparater på føtex.dk.

Airfryer eller frituregryde: Hvilken frituremetode er bedst?

Står du og skal vælge imellem en airfryer eller en frituregryde? Lær om de to forskellige frituremetoder via vores guide, så du kan få de sprødeste pommes frites.

 

Syndige frituregryder til comfort-food

Sæt tænderne i de sprødeste, saftigste og lækriste fish'n'chips tilberedt i en ægte frituregryde. Det kan blive virkeligheden med gode opskrifter og ikke mindst en god friture. Udforsk udvalget af frituregryder her. 

Opdag nye måder at lave mad på med en airfryer 

Er du en af dem, der elsker at sætte tænderne i en sprød nugget eller pommes frites? Vil du gerne lave de lækre retter derhjemme, men gider du ikke håndtere store mængder olie eller friture? Så kan du få glæde af en airfryer eller actifry. Disse maskiner er en smart kombination af en frituregryde, der normalt bruges til at lave de friturestegte retter, og en helt almindelig varmluftsovn.  

Med en airfryer behøver du altså ikke fylde en hel gryde eller pande med olie for at lave lækre og sprøde retter. Faktisk kan så meget som en enkelt teske olie være nok til at forvandle en større portion kartofler til pommes frites eller hjemmelavede chips. Og da der er brugt væsentligt mindre olie eller friture, kan du altså se frem til en ret, der er væsentligt reduceret på olie-fronten. 

Desuden kan du bruge en airfryer eller actifry til at lave meget mere, end hvad du måske går og tænker. Et kyllingebryst, en laksefilet eller sågar en sandwich kan sagtens blive smidt i maskinen, der hurtigt og nemt forvandler råvarerne til et smagfuldt måltid. Ligeledes kan du eksperimentere med forskellige former for kage og dessert, der ligeledes kan have godt af en tur i en airfryer. 

Non-stick trådkurv i airfry-skufferne 

I en airfryer er der ofte en skuffe udstyret med en trådkurv. Skal tilberedningen være nem, bør du kigeg efter en trådkurv med non-stick belægning, så du undgår at maden sætter sig fast på kurvens sider. Non-stick i trådkruve er særligt fordelagtigt, da der ved tilberedning i airfryers benyttes minimalt med olie. 

Hvad er en dobbelt airfryer?

Ganske enkelt er en dobbelt airfryer, blot en airfry med to rum og dermed også to skuffer.  Det gør det nemlig muligt at tilberede forskellige madvarer på én og samme tid. Dette endda med individuelle tidsindstillinger og temperaturer. Du kan altså lave curly fries i den ene skuffe og fritter i den anden. 

Derfor bør du investere i en dobbelt airfryer

I en dobbelt airfry er der mange forskellige programindstillinger til de to skuffer. Det er desuden ofte muligt at benytte en temperatur mellem 5-200 grader, hvilket giver et utal af anvendelsesmuligheder. Airfryeren er lidt det modsatte af en mikrobølgeovn, hvor maden typisk blot opvarmes, og i airfryeren tilberedes helt fra bunden.

Actifry: En smule anderledes

En actifry er ikke helt identisk med en airfry. Dette på trods af, at de benytter samme teknologi med blandet andet varmluft. En actifry har en rørearm, der gør at maden i den vendes automatisk. Det er dog stadig muligt, at benytte en lille mængde olie for mindre fad tilberedning.

Find actifry og aifryer på føtex.dk 

Uanset om du er nybegynder i et køkken, eller om du nærmest er professionel kok derhjemme, så kan du få brug for nye redskaber. Heldigvis kan du på føtex.dk finde et bredt udvalg af køkkenudstyr, der både gælder grydesæt, køkkenknive og alverdens køkkenmaskiner

Vil du gerne give dig selv endnu flere muligheder i køkkenet eller blot opgradere dit nuværende udstyr, så kan du altså nyde godt af vores brede sortiment. Og så er der endnu bedre muligheder for at skabe den ene lækre ret efter den anden.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om airfry