Airfryer

Vil du lave lækker og sprød mad på en helt ny og nem måde? Så forkæl dig selv og dit køkken med en airfryer eller actifry. Gå på opdagelse i vores udvalg her, og bestil din airfryer eller actifry på føtex.dk.

Airfryer eller frituregryde: Hvilken frituremetode er bedst?

Står du og skal vælge imellem en airfryer eller en frituregryde? Lær om de to forskellige frituremetoder via vores guide, så du kan få de sprødeste pommes frites.

 

Syndige frituregryder til comfort-food

Sæt tænderne i de sprødeste, saftigste og lækriste fish'n'chips tilberedt i en ægte frituregryde. Det kan blive virkeligheden med gode opskrifter og ikke mindst en god friture. Udforsk udvalget af frituregryder her. 

Opdag nye måder at lave mad på med en airfryer

Er du en af dem, der elsker at sætte tænderne i en sprød nugget eller pommes frites? Vil du gerne lave de lækre retter derhjemme, men gider du ikke håndtere store mængder olie eller friture? Så kan du få glæde af en airfryer eller actifry. Disse maskiner er en smart kombination af en frituregryde, der normalt bruges til at lave de friturestegte retter, og en helt almindelig varmluftsovn.

Med en airfryer behøver du altså ikke fylde en hel gryde eller pande med olie for at lave lækre og sprøde retter. Faktisk kan så meget som en enkelt teske olie være nok til at forvandle en større portion kartofler til pommes frites eller hjemmelavede chips. Og da der er brugt væsentligt mindre olie eller friture, kan du altså se frem til en ret, der er væsentligt reduceret på olie-fronten.

Desuden kan du bruge en airfryer eller actifry til at lave meget mere, end hvad du måske går og tænker. Et kyllingebryst, en laksefilet eller sågar en sandwich kan sagtens blive smidt i maskinen, der hurtigt og nemt forvandler råvarerne til et smagfuldt måltid. Ligeledes kan du eksperimentere med forskellige former for kage og dessert, der også kan have godt af en tur i en airfryer.
 

Hvad er en airfryer?

En airfryer er en kombination af en varmluftsovn og en frituregryde. Her får du det bedste af begge verdener: tilberedning af al slags mad og sprøde retter. En airfryer er en maskine med en varmeskuffe, som du skal bruge til at tilberede din mad i. I varmeskuffen cirkulerer der høj varme rundt, så du får en jævn varmefordeling.

Airfryeren er lidt det modsatte af en mikrobølgeovn, hvor maden typisk blot opvarmes, og i airfryeren tilberedes maden helt fra bunden. Grundet airfryerens kompakte størrelse, er der ikke lige så lang opvarmningstid som på en almindelig ovn. Det betyder også, at det kan tage kortere tid at have et færdigt måltid. I vores udvalg finder du en airfryer fra anerkendte mærker som OBH Nordica, Wilfa og Tefal.
 

Fordele ved en airfryer

En airfryer er blevet utroligt populær, og den findes nu i mange danske hjem. Den smarte maskine har flere fordele, selvom den ofte er kendt for at kunne lave sprøde pommes frites. Her er nogle af fordelene ved en airfryer:

  • Du kan bruge mindre olie til madlavning
  • Du kan sætte maskinen væk, når den ikke er i brug
  • Du kan tilberede alverdens retter
  • Du kan tilberede store portioner, selvom den er kompakt
  • Grundet dens størrelse har den ofte kortere tilberedningstid


Med en airfryer kan du altså lave alt fra en hel kylling til luftige boller. Du kan med fordel se vores udvalg af kogebøger og finde en kogebog, der præsenterer dig for masser af smagfulde airfryer-retter, så du kan lære dit nye køkkenapparat bedre at kende.
 

Non-stick trådkurv i airfry-skufferne

I en airfryer er der ofte en skuffe udstyret med en trådkurv. Skal tilberedningen være nem, bør du kigge efter en trådkurv med non-stick belægning, så du undgår, at maden sætter sig fast på kurvens sider. Non-stick i trådkruve er særligt fordelagtigt, da der ved tilberedning i airfryers benyttes minimalt med olie.

I dag kan du få masser af smart airfryer tilbehør, der optimerer din madoplevelse. Du finder f.eks. bagepapir, der passer til varmeskuffen eller smarte silikoneforme, du kan tilberede muffins og lignende i.
 

Hvad er en dobbelt airfryer?

Ganske enkelt er en dobbelt airfryer blot en airfry med to rum og dermed også to skuffer. Den er dermed større og fylder lidt mere end en airfryer med én skuffe. De to skuffer gør det muligt at tilberede forskellige madvarer på én og samme tid. Dette endda med individuelle tidsindstillinger og temperaturer. Du kan altså lave curly fries i den ene skuffe og fritter i den anden.
 

Derfor bør du investere i en dobbelt airfryer

I en dobbelt airfry er der mange forskellige programindstillinger til de to skuffer. Det er desuden ofte muligt at benytte en temperatur mellem 30-230 grader, hvilket giver et utal af anvendelsesmuligheder. Det betyder, at du kan lave to forskellige retter på samme tid med hver deres programindstilling.

Det er super nemt, hvis du f.eks. skal tilberede kød i den ene skuffe og kartofler i den anden. Den er derfor ideel til børnefamilien, da du kan tilberede hele måltidet på én gang. Du skal blot huske at holde øje med maden og måske røre lidt rundt engang imellem.
 

Actifry: En smule anderledes

En actifry er ikke helt identisk med en airfry. Dette på trods af, at de benytter samme teknologi med blandet andet varmluft. En actifry har en rørearm, der gør, at maden i den vendes automatisk. Det er dog stadig muligt at benytte en lille mængde olie.

Samtidig har en actifry også en rund form med en varmeskål, du kan tage ud. Den findes heller ikke i en dobbelt-udgave, så her tilberede du ofte én del af måltidet ad gangen. Den er dog lige så effektiv til sprøde retter som en airfryer.
 

Find actifry og aifryer på føtex.dk

Uanset om du er nybegynder i et køkken, eller om du nærmest er professionel kok derhjemme, så kan du få brug for nye redskaber. Heldigvis kan du på føtex.dk finde et bredt udvalg af køkkenudstyr, der både gælder grydesæt, køkkenknive og alverdens køkkenmaskiner.

Vil du gerne give dig selv endnu flere muligheder i køkkenet eller blot opgradere dit nuværende udstyr, så kan du altså nyde godt af vores brede sortiment. Og så er der endnu bedre muligheder for at skabe den ene lækre ret efter den anden.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om airfry