Vin fra Sogrape

Sograpes rosé blev en af Portugals største eksportsuccesser

Sogrape er en stor, familieejet vinvirksomhed med i alt 830 hektar marker fordelt over flere regioner i Portugal, men med de vigtigste besiddelser i Douro. Firmaet blev grundlagt i 1942 af en gruppe venner, der valgte at støtte den visionære Fernando van Zeller Guedes i hans stræben på at sætte Portugal massivt på vinverdenskortet.
 

Innovativ tilgang bag eksport-succes

Med en ambition om at gøre tingene anderledes uden at være bange for innovation, skabte man mega-brandet Matheus Rosé omkring husets fantastiske rosé-vin. En hidtil ukendt og innovativ type af vin, der tog verden med storm og til den dag i dag stadig er en af Portugals største eksportsucceser.
 

Dynastiet udvides

Man har igennem tiden tilføjet flere berømte vingårde til familiedynastiet, hvoraf de mest kendte nok er portvinshusene Sandeman og Ferreira, Quinta dos Carvalhais i Dão-regionen og Herdade do Peso i Alentejo – blot for at nævne nogle få. Det er i dag tredje generation af familien, der står ved roret, og der arbejdes fortsat med pionerånd kombineret med respekt og stolthed for traditionerne. Læs mere om vinlandet Portugal her​​​​​​​