Vin fra Toscana

Toscana er en af Italiens mest berømte vinregioner. Regionen er kendetegnet af sine ufatteligt smukke landskaber og nogle af verdens bedste og mest kendte vine, som Brunello og Chianti, men også de såkaldte supertoscanere.

Smukke Toscana oser af kærlighed til vin

Toscana kæmper med Piemonte om førstepladsen som Italiens mest berømte vinregion. Regionen er mest kendt for vine såsom Brunello og Chianti, men også supertoscanere – store vine produceret på internationale druesorter fremfor de klassiske toscanske.
 

Geografi

Regionen, der ligger på Italiens centrale vestlige kyst, har en lang vinhistorie bag sig, og er i dag en fantastisk blanding af tradition og innovation. De mest klassiske regioner som Chianti og Brunello summer af aktivitet. Kystområdet Bolgheri er hjemsted for nogle af verdens højst præmierede vine og har været igennem en dramatisk renæssance rent vinmæssigt de seneste 30 år. 
 

Klima og jordbund

Toscana er geografisk stor og meget klimatisk og jordbundsmæssigt varieret. Regionen er delt op i mange separate DOC/DOCG-områder, hvoraf de mest kendte er: Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile de Montepulciano, hvor druen Sangiovese dominerer. Hertil kommer de berømte IGT’er på Bolgheri-kysten, hvor det primært er internationale druesorter, der bruges, samt den søde Vin Santo.
 

Toscanas druer

Sangiovese er den altdominerende druesort i Toscana, men vi finder også en del Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah og Cabernet Franc. Som altid i Italien findes desuden en dyb underskov af lokale sorter, bl.a. Canaiolo, Colorino og Malvasia Nera. Der produceres også god hvidvin på hovedsageligt Trebbiano, Malvasia, Vermentino og Vernaccia. Læs mere om vores udvalgte italienske vinhuse her: Cantina di SoaveCantina TolloFrescobaldiGemmaLuigi RighettiMasi og Pellegrino.