Krøllejern

Trænger dit glatte hår til at blive shinet op med krøller? Så tag et kig på vores udvalg af smarte krøllejern. Her finder du blandt andet krøllejern fra BaByliss, OBH og Remington, der skaber flotte, store eller bløde krøller i dit hår. 

Beskyt håret mod varme fra krøllejern

Høje temperaturer kan være med til at skade og udtørre håret. Beskyt dit hår mod den direkte varme fra krøllejernet med effektiv varmebeskyttelse. På føtex.dk forhandler vi et bredt udvalg af varmebeskyttelse.

Krøllejernets evolution fra åben ild til el

Hos føtex.dk finder du et bredt udvalg af markedets bedste krøllejern til dig, der ønsker at fremhæve dine naturlige krøller, og til dig, der ønsker en opsat frisure eller stylet look med volumen. Idéen om et krølllejern er dog ikke ny. Faktisk kan det spores helt tilbage til slutningen af 1800-tallet. Her var der tale om et redskab i metal, der havde facon som en stor saks og mest af alt lignede en lang, tung metaltang. For at krølle håret blev den varmet over ilden, hvilket gjorde det ekstremt svært at regulere temperaturen og ofte resulterede det i brændt eller svedent hår. 

Det var først så sent som 1970'erne, at det elektriske krøllejern rigtigt vandt indpas blandt forbrugerne. Inden da var det 1950'ernes papillotter og ikke mindst de ikoniske Carmen Curlers fra 1963, der stod for de elegante krøller og bobbede hår. 

Tre grunde til at købe et krøllejern:

  • Få flotte krøller i glat og langt såvel som kort hår
  • Tilføj dit hår volumen ved at fremhæve naturlige krøller
  • Mulighed for flere forskellige slags krøller

 

Med et krøllejern fra f.eks. BaByliss eller Remington kan du krølle dit hår på et utal af måder. Tilfør dit hår volumen ved at fremhæve dine naturlige krøller, eller tilføj et par fine krøller til en elegant opsætning. Krøllejernet kan bruges i kort såvel som langt, glat eller allerede krøllet hår og vil takket være sin belægning give dig blødt og skindende krøller.

Hvilket krøllejern skal jeg vælge?

Med det rette krøllejern ved hånden kan du sætte prikken over i’et på ethvert look. Inden du bestiller dit krøllejern, bør du imidlertid overveje:

  • Diameter på varmelegeme: Diameteren og designet på dit krøllejerns varmelegeme har stor betydning for, hvilke krøller du kan lave med det. Jo større diameter, jo større krøller. Ønsker du at kunne skifte mellem flere forskellige typer krøller, kan du med fordel købe et krøllejern, hvis varmelegemer kan skiftes og byttes.
  • Varmeindstillinger: Alt imens nogle krøllejern har flere forskellige varmeindstillinger, findes der andre krøllejern med én varmeindstilling på alt mellem 160 og 210 grader. Er du i tvivl om, hvor meget varme det kræver at krølle dit hår, bør du overveje at købe et krøllejern med flere varmeindstillinger.

Hvornår skal du bruge de forskellige varmeindstillinger?

Hvilken varmeindstilling du bør anvende, når du skal krølle dit hår, afhænger af hårtype. Som tommelfingerregel bør du anvende en temperatur på 180 grader, hvis du har tyndt fint hår. Er dit hår tykkere eller blot meget kraftigt i hårstråene, kan du med fordel benytte temperaturer på 200-210 grader. Uanset hvad du vælger bør du altid anvende varmebeskyttelse for at passe på lokkerne. 

Er krøllejern og crepejern det samme?

Et krøllejern og crepejern er ikke det samme på trods af, at begge kan give smukke bølger i håret - og netop bølger er nøgleordet her. Krøllejernet består oftest af en cylinder eller stang som håret snoes rundt om og derved opnås krøller eller bølget effekt. Et crepejern har derimod mere facon som et glattejern. Her er en flade bestående af et keramisk varmelegme med tydelige aftegninger. Håret placeres mellem pladerne og pladernes bølgede og zigzaggede-mønster overføres til håret. Med et crepejern kan du skabe en masse tekstur og volumen i håret.

Hvad er forskellen på et bølgejern og et crepejern?

Et bølgejern giver smukke beachy-bølger i håret og ligner næsten bløde krøller, men formen på dem er mere ens. Bølgejernet laver større bølger i håret end et crepeejern. Er du ikke sikker på hvilket produkt passer til dig, kan du med fordel vælge et style mix krøllejern, hvor det er muligt at transformere det til de forskellige typer. 

Find krøllejern på føtex.dk

Find flere af markedets bedste krøllejern på føtex.dk, og bestil din favorit hjem i dag. Når du handler hos os, har du altid 30 dages returret – du kan derfor roligt købe din hårpleje og hårstylingsapparater hos os.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om krøllejern