Udjævn huden med primer

Primeren har vundet indpas i mange makeup-punge de seneste år, hvor den er blevet meget populær, da den er med til at lægge en god bund for resten af hudmakeuppen, så den kommer til at sidde bedre og længere. Se det store udvalg af gode makeup-primere her på føtex.dk.

Derfor skal du anskaffe dig en primer

Åh nej, tænker du måske – ikke endnu et makeup-produkt, du skal lære at kende. Primeren er forholdsvis ny i sammenligning med de andre gamle kendinge som mascaraen, øjenskyggen og læbestiften, men den kan noget, som de andre ikke kan. Den kan nemlig sikre, at resten af din makeup bliver siddende, hvor den skal.

Du bruger primeren som det første i din makeup-rutine. Det vil sige efter rens og creme, men inden foundation og lignende ansigtsmakeup. Den skal altså anvendes, når ansigtet er helt bart. Her skal du påføre den forsigtigt i ansigtet, og når den har lagt sig, vil den danne det første makeup-lag og dække de værste ujævnheder. Nogle vælger at nøjes med en primer, hvis de har pæn hud i forvejen og kun har brug for en let dækning.

Primeren gør, at makeuppen ikke forsvinder

Makeup-primerens stærkeste kort er dog, at den danner en god base for, at den øvrige makeup vil sidde pænere i længere tid. Det gælder især for foundationen og øjenskyggen. Øjenskyggen vil også blive kraftigere og have mindre tendens til at forsvinde i folderne. Har du ofte oplevet, at din makeup forsvinder, drypper eller begynder at bevæge sig, vil en primer være din ven i nøden. Primeren har følgende fordele:

  • Primeren giver en let dækning af ujævnheder

  • Primeren danner en stærk base for, at resten af makeuppen kan sidde længere og pænere

  • Primeren kan sørge for, at øjenskyggen bliver kraftigere

Der er mange typer af primere, som hver især gør deres for, at du kan få det færdige udtryk, som du ønsker. Nogle har fokus på dækningen, mens andre har på holdbarheden, og nogle har sågar en anti-age effekt. Valget er dit.