Sådan bruger du en massagepistol

Du har sikkert set mange atleter eller influencere benytte en massagepistol – også kaldet en massage gun – og det er ikke uden grund, at de er så udbredt blandt sportsudøvere og aktive mennesker. De kan nemlig benyttes til opvarmning samt mod ledsmerter, stivhed og ømme muskler.

En massagepistol kan benyttes af alle slags mennesker, der oplever ømme muskler, stive led eller sågar ledsmerter, hvad end det er på grund af træning eller arbejde. Den kan bl.a. bruges til skuldre, baller, lår, læg, hofte, ryg og nakke. Bemærk venligst, at du ikke må anvende massagepistolen i ansigtet eller hovedet.

I guiden her vil vi komme ind på, hvordan du bruger en massagepistol korrekt, så du kan få den bedste oplevelse. Derudover vil vi også forklare om brugen af de forskellige massagehoveder til pistolen. Du vil med andre ord være godt informeret om massagepistolens mange fordele, når du har læst denne guide.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt, du må benytte en massagepistol, eller hvis du har en særlig skade, der skal tages hensyn til, vil vi altid henvise dig til at kontakte din egen læge, fysioterapeut eller en anden form for professionel behandler, så du ikke risikerer at forværre skaden.

Populære massagepistoler

Trin-for-trin til hvordan du bruger en massagepistol

Selvom der findes et væld af udbydere indenfor massagepistoler, er anvendelsen mere eller mindre den samme, uanset hvilken model du vælger at gå med.

 1. Først og fremmest starter du med at tænde massagepistolen og indstiller den, som det foretrækkes. Start gerne med lave omdrejning, hvis det er første gang, du bruger en massagepistol eller for at varme pistolen op.  
 2. Placér massagehovedet forsigtigt på det område, du ønsker at anvende den. Tryk ikke hovedet ned i første omgang, men hold den blot nænsomt på området.
 3. Bevæg pistolen langsomt med en glidende fornemmelse på området.
 4. Rammer du en myose eller muskelspænding, så lad massagepistolen hvile på det sted.
 5. Prøv at slappe af og træk vejret stille og roligt, mens du bruger massagepistolen. Det må godt være lidt ubehageligt, men det skal ikke gøre ondt, når du bruger den.
   

Massagepistolens forskellige hoveder – hvilken skal du bruge?

Hvis du allerede ejer en massagepistol eller har gjort dit forarbejde, har du nok bemærket, at en massagepistol kommer med forskellige massagehoveder.  Alt efter hvilken model du vælger at købe, vil der medfølge mellem 4-8 forskellige hoveder.

De mest anvendte hoveder er den kugleformede, den bulletformede, den flade samt den gaffelformede. Du kan desuden se de 4 hoveder i billedet nedenfor sammen med en tilhørende Tunturi massage gun.

Det kugleformede massagehoved

Det kugleformede massagehoved kan ses i nederste, højre hjørne på billedet ovenfor. Det er det mere alsidige massagehoved og kan bruges til stort set alle muskelgrupper. Hvis det er første gang, du skal prøve din massagepistol, vil vi anbefale, at du bruger dette hoved først.
 

Det bulletformede massagehoved

Det bulletformede massagehoved kan ses i nederst, venstre hjørne og bruges til at ramme særlige steder under massagen, også kaldet for ”trigget points”. Massagehovedet er udarbejdet til at ramme særlige ømme muskelknuder og løsne dem mere op. 
 

Det flade massagehoved

Det flade massagehoved kan ses i øverst, venstre side på billedet og bruges til stort set alle muskelgrupper. Den er særlig god til at massere større muskelgrupper, da den giver et kraftigere tryk og dermed en mere dybdegående massage.
 

Det gaffelformede massagehoved

Det gaffelformede massagehoved kan ses i øverst, højre side på ovenstående billede. Med sin udformning har den to mindre kontaktpunkter, et på hver spids heraf navnet gaffel. Den bruges primært på armen, ryggen, nakken eller lignende, da den kan ramme på begge sider af musklen modsat de andres hoveder, der kun kan ramme et.
 

Hvor lang tid må du bruge en massagepistol?

Der er ingen regler for, hvor langt tid du må bruge en massagepistol, da det alt sammen kommer an på, hvilken muskelgruppe du masserer og den pågældende smerte/ømhed – og dette er meget individuelt, hvad der er optimalt, og hvad der er at foretrække.

Dog vil vi altid anbefale, at du starter stille ud, så du ikke potentielt laver skader og forværre en allerede eksisterende skade. Hvis du fx gerne vil løsne myoser og spændinger, så er 5-10 min. om dagen med en massagepistol et fint tidsinterval. Hvis du er usikker, så kør gerne i små intervaller - alt mellem 15-30 sekunder. Tommelfingerreglen er dog, at du max kører 10 min. på en specifik muskelgruppe.

Det vigtigste er dog, at du lytter til din krop og mærker efter, hvad der føles rigtigt for dig. For selvom det kan være ubehageligt at få massage, så skal det ikke gøre ondt eller være smertefuldt.

5 fordele ved en massage gun

Som du kan læse, så er det yderst simpelt at anvende en massage gun, hvis man blot prøver sig frem. Men virker den egentlig?

Det er der bred enighed om blandt mange atleter, sportsudøvere og folk med smerte og ømme led. Fordelene er mere konkret, at du…

 • opnår hurtigere restituering af musklerne
 • får en øget blodcirkulation
 • løsner knuder, spændinger, muskelspasmer og myoser
 • nedbryder og forebygger arvæv
 • aktiverer nervesystemet og musklerne.
   

Der er med andre ord alverdens fordele ved en massagepistol, som mange vil nyde godt af både ved træning, arbejde og almindelige gøremål.
 

Udforsk føtex sortiment af massageapparater

Hos føtex går vi op i velvære, og her er vores massageapparater ingen undtagelse. Vi har mange forskellige varianter foruden vores massagepistoler, der vil være oplagte til smertelindring, opvarmning eller restituering af muskler. Hold øje med gode tilbud og andre skarpe priser i føtex avisen på bl.a. massagepistoler og andre massageapparater.