Hvordan klipper man hår med en hårtrimmer?

Overvejer du at klippe dit eget hår? Eller trænger et eller flere af husstandens medlemmer til en tur med trimmeren? Så kan du sagtens gøre det selv ved brug af en effektiv og kvalitetsstærk hårtrimmer.

Det har både praktiske og økonomiske fordele at begive sig ud i en hjemmeklipning, og med det rette udstyr og tålmodighed kan du sagtens vove dig ud i hårklipning.

Når det kommer til hårklip ved brug af en hårtrimmer eller en hårklipper, henvender det sig særligt til personer med kort hår, da det som regel er her, at maskinen er nemmere at bruge.

Du skal derfor ikke kaste dig ud i vilde etageklip eller lignende med køkkensaksen, da det kan ende med et skuffende resultat. Med andre ord skal du acceptere, at du ikke kan få de vilde, moderne – og nok krævende – klip. I de tilfælde vil vi råde dig til at gå til en frisør.
 

Veludført klipning kræver godt udstyr og redskaber

Man er aldrig bedre end ens udstyr – derfor kan du være nok så god med en saks og trimmer, men hvis redskaberne ikke fungerer, vil resultatet heller ikke. Hvis du derfor vil gøre det til en vane at skulle klippe hår på enten dig selv eller andre, skal du investere i en god saks og/eller en hårtrimmer med aftagelige hoveder.

En god hårtrimmer behøver faktisk ikke at være særlig dyr. Du kan finde mange billige hårtrimmere her på føtex.dk, som kan levere det, du har behov for. Vores hårtrimmere og -klippere er både testet, vurderet og afprøvet, så du er sikret nogle af de bedste på markedet.

Før du går i gang med hjemmeklipning af hår

Selvom det kan virke fristende, kan du ikke bare hive en hårklipper frem uden at have forberedt dig først – i hvert fald ikke hvis du ønsker et fornuftigt resultat – og det gælder uanset, om du laver hjemmeklipning af hår på mænd eller kvinder.

  • Først og fremmest skal du sørge for at have en fuldopladt hårklipper. På den måde løber du ikke tør for strøm midt under en klipning.
  • Dernæst skal du vælge den længde, du vil klippe med, samt finde en passende kam. Vælg gerne en kortere længde i nakken og siderne, og lidt længere i toppen.
  • Håret, der skal klippes, skal være rent, tørt og fri for produkter, så du har bedre kontrol til at opnå det ønskede resultat.
  • Dæk gerne skulderne med et håndklæde ligesom hos frisøren for at gøre oprydningen lettere, og så du undgår generende hår i nakken hos vedkommende.
  • Forbered dig på at arbejde systematisk. Det vil sige start med ét område ad gangen, før du går videre til det næste.

Udforsk vores udvalg af hårtrimmere & -klippere

Er du på jagt efter din næste håtrimmer? Så udforsk vores online sortiment. Vi har modeller fra flere anerkendte brands såsom Philips, Braun, BaByliss og mange andre, der kan give dig en ordentlig og tæt hårklipning. 

Sådan bruger du en hårtrimmer

Når du har fundet alle de nødvendige redskaber, udstyr og remedier frem samt læst det forrige afsnit, så du er sikker på, at du har helt klar, kan du gå i gang med selve klipningen. Vi vil give dig en forsimplet trin-for-trin-guide til, hvordan du klipper håret, så det er kort i nakken og siderne med længere hår på toppen.

Med andre ord så er det ikke det karseklippede look, du får, hvis du følger denne guide, samtidig med at guiden ikke er udformet til, at du skal klippe dig selv, men derimod klippe en anden. Dog kan du sagtens foretage denne form for klipning på dig selv, men du skal blot væbne dig med lidt mere tålmodighed og gøre brug af et par spejle. 
 

1. trin: Start i nakken

Hvis du har valgt at benytte dig af 2 forskellige kamme ved din klipning, skal du bruge den korteste her. Bøj hovedet en smule forover, så du kan starte i bunden af nakken, og bevæg dig op mod kronen af hovedet. Klip på langs ad nakken med rolige bevægelser og gerne fra forskellige vinkler på det samme område. Derved undgår du hvirvler. Bevæg endelig ikke klipperen for hurtigt, men gør det med en sikker hånd, så undgår du nemlig at lave hakker.
 

2. trin: Bevæg dig mod siderne

Med samme kamstørrelse klipper du rundt om ørerne og op til den samme højde som ved nakken. Det gør du på begge sider. Hvis du ønsker længere hår på toppen, kan du bruge hårklemmer til at holde det væk og adskille det, således at det ikke komme i vejen eller risikere at ryge med. Hvis nødvendigt så bøj gerne forsigtigt øerne for at få bedre tilgang rundt om dem.
 

3. trin: Skarpe kanter og linjer i nakken og om ørerne

Ved det her trin fjerner du kammen på din trimmer og sætter maskinen på 0 mm, så du derved kan få skarpe kanter i nakken, bag ørerne og ved bakkenbarterne. Hvis det er svært at komme til bag ørerne, så vip maskinen til siden, og brug kanten af selve trimmeren. Derved er det nemmere at komme til og være nøjagtig. Nogle hårtrimmere kan godt være varme ved det her punkt, så køl den gerne lidt ned, så du ikke irriterer huden. 

4. trin: Klipning af top

Sæt den længste kam på din hårtrimmer, og fjern hårklemmerne, hvis du har brugt dem til at holde håret væk. Klip med en rolig hånd fra front til bag. Kør gerne over det samme område flere gange for at sikre dig, at alt håret har fået en tur, og der derved ikke er nogen hvirvler.
 

5. trin: Skab den bløde overgang

Ved at have brugt 2 forskellige kamstørrelser – alt efter hvor stor størrelsesforskellen er – kan du risikere en synlig overgang mellem disse to fra nakke og top. For at undgå dette kan du vælge at bruge en kam, som er midt imellem de størrelser, du allerede har brugt. Ligesom tidligere kører du fra bund til top og gerne flere gange det samme sted.
 

6. trin: Afslutning

Nu er du færdig med klipningen og kan begynde at være modig og kreativ i din klipning. Du kan fx lave seje mønstre i håret, hvis det ønskes, eller du kan begynde at style det, som du ønsker det med diverse produkter. Fjern gerne løse hår med en føntørre, inden du går i gang med at bruge hårstylingsprodukter.

 

Find de bedste hårtrimmere & -klippere på markedet på føtex.dk

På føtex.dk har vi et stort udvalg af maskiner til barbering og hårfjerning, som vil gøre vedligeholdelse af hår, skæg eller en anden type kropsbehåring nemmere. Her er vores hårtrimmere ingen undtagelse, hvor vi har et nøje udvalgt sortiment fra kendte mærker til skarpe priser.

Du finder bl.a. hårtrimmere fra Philips, Braun, BaByliss og mange andre anerkendte brands. Hold øje med gode tilbud og andre skarpe priser i føtex avisen.