Typer af massageapparater – find den rette for dig

Uanset hvad man laver, og hvilke alder man har, har langt de fleste oplevet de gavnlige effekter ved en lækker og effektiv massage. Dog kan det være en dyr fornøjelse, hvis man køber en behandling hos en klinik – og særligt hvis det skal være regelmæssigt. Med et massageapparat kan du selv nemt og effektivt behandle din smerte, spænding eller ømhed i muskler og led – uanset hvor på kroppen.

Men hvilken er den rette? Hos føtex har vi et bredt sortiment af massageapparater til forskellige steder på kroppen, så du kan massere de ømme muskler, når det passer dig, og hvor det passer dig.

I guiden her vil vi komme ind på hvilket apparat, der fungerer bedst til hvilken muskelgruppe, samt hvordan massageapparater overordnet fungerer. Vi vil primært tage udgangspunkt i vores eget sortiment, som du kan købe her på webshoppen.
 

Hvordan fungerer et massageapparat?

Ordet massageapparat dækker over en enhed, der masserer din krop, hvor det primære formål er at lindre smerte og trætte muskler. Dog kan de fungere på forskellige måder.

Et massageapparat kan overordnet set fungere på 3 forskellige måder: via varme, vibration/tryk eller elektriske impulser. Dette vil tydelig fremgå ved det enkelte apparat, hvis du køber det her hos os.

Uanset hvilken model du vælger at investere i, så er deres formål primært det samme ved enten at lindre smerte, behandle ømhed, aktivere muskler eller nedbryde arvæv. Vi beskriver nedenfor yderligere om de 3 måder at få massage på.

Massageapparater med varme

At benytte varme på trætte muskler og ømme led er en velkendt og succesfuld behandlingsmetode. Varmen hjælper nemlig kroppen med at slappe af og at give slip på spændinger, som du måtte have. Hvis du ved, at varmeterapi virker for dig fx fra en tur i saunaen, så skal du gå efter et apparat med indbygget infrarødt lys.
 

Massageapparater med vibration eller tryk

Denne type fungerer enten ved at sende blide vibrationer gennem musklerne eller ved tryk. Hvad der er at foretrække, er individuelt, men det kommer også an på hvilket muskelområde, der skal masseres. For mange kan en kombination af en bold og et elektrisk apparat være sagen, så du skal prøve dig frem. Her er særligt massagepistoler blevet yderst populære, når det kommer til massage med tryk og vibration.
 

Massageapparater med elektriske impulser

Indenfor denne kategori veksler man mellem TENS-apparater og EMS-apparater, som begge er effektive ved bl.a. kroniske smerter eller ved stimulering af musklerne, men mange af massageapparaterne i denne kategori er en kombination af begge. Dog er der forskel på de 2 typer.
 

TENS sender elektriske impulser gennem huden og ind i nervebanerne for at blokere smertesignalerne, som sendes til hjernen. Denne form bruges primært til at lindre kronisk og akut smerte såsom gigt, rygsmerter, karpaltunnelsyndrom mv.

EMS sender derimod elektriske signaler ind i musklerne, så de laver sammentrækninger som ved træning og fysisk aktivitet. Herved kan inaktive muskelfibre også aktiveres. Denne form bruges primært til at styrke musklerne, genoptræning, forebyggelse af muskelsvind mv.

Typer af massageapparater du kan vælge

Det er ikke ligegyldigt, hvilket massageapparat du vælger. For selvom der er flere måder, hvorpå du kan stimulere muskler og lindre smerter, er massageapparater udviklet forskelligt og nogle sågar til forskellige kropsdele.

I det nedenstående vil vi nævne nogle af de mere gængse massageapparater, som vi forhandler.
 

Massageapparater til ryg og nakke

I dag sidder vi danskere mange timer foran computeren – hvad end det er i det private eller på arbejdspladsen – så derfor er det ikke mærkeligt, at mange døjer med problemer med ryggen, skuldrene, nakken og lænden. Her kan et massageapparat til ryg og nakke være en oplagt investering.

Hos føtex har vi både massagebælter samt apparater, der skal slynges om skuldrene. Derved kan du få en dybdegående og beroligende massage, der er udviklet specielt til skuldre-, ryg- og nakkesmerter.
 

Massagepistoler til hele kroppen

Det er noget af det nyeste skud på stammen og er også blevet yderst populært blandt mange. Massagepistoler bliver hovedsageligt brugt at atleter, sportsudøvere og folk, der dyrker hårdt belastende sport.

Hvis du dyrker meget motion, styrketræning eller har et fysisk krævende arbejde, kan en massagepistol være en god investering ift. restitution, myoser og lignende på stort set hele kroppen. Ved langt de fleste modeller kan du tilpasse massagepistolen med forskellige hoveder og hastigheder.

Sådan bruger du en massagepistol

Har du også set den alle vegne online? Så kan du få mere viden omkring en massage gun her. Vi vil komme ind på, hvordan du bruger en massagepistol korrekt, så du kan få den bedste oplevelse og leve et forholdsvis smertefrit liv.

Massageapparater til fødder og læg

Ømme fødder er ikke unormalt – hvad end det skyldes dårligt fodtøj, en hård træning eller lange, stående arbejdsdage. Derfor kan det være rart at få dem masseret. Dog er det ikke altid, at man har en person lige ved hånden til at gøre det for en, eller at man er smidig nok til at gøre det med sine egne hænder.  

Derfor kan man benytte en klassisk massagebold til at køre med under foden eller investere i mere avancerede apparater såsom fodspabade, som er designet til pleje ømme og trætte fødder. Her bliver der bl.a. gjort brug af funktioner som vibrationer, bobler og opvarmning af vand til formålet.
 

Massagebold til de store muskelgrupper

Selvom man kan diskutere, hvorvidt det er et apparat, så skal man ikke kimse af dens effektivitet. Massagebolden har eksisteret i mange år og en oplagt massagegenstand at have – og særligt hvis du ønsker at tage den med dig ned i træningscentret eller på arbejdet.

En klassisk massagebold er udarbejdet af hård plast, som kan bruges til stort set alle muskler, hvor du blot kører over den pågældende muskelgruppe for at forbedre blodcirkulationen og massere de ømme muskler. Eftersom det ikke er noget apparat, skal du bruge håndkraft til formålet for at komme godt ned i dine trigger points, der er grunden til dine spændinger, smerter og ømhed i musklerne.
 

Brug af TENS/EMS-enhed

Som allerede nævnt kan man også benytte sig af elektriske impulser til kroniske smerter og muskelstimulering, hvilket vi forklarede tidligere i guiden. Denne form for massage gør brug af selvklæbende elektroder, som du enten kan bruge til nervestimulering eller muskelstimulering mod bl.a. gigtsmerter, rygsmerter samt forebyggelse af muskelsvind og genoptræning.

Alt efter hvilken muskel du ønsker at behandle, skal du placere elektroderne, så de rammer netop den ønskede kropsdel. For at gøre det rigtigt vil vi altid anbefale, at du læser brugsvejledningen, før du går i gang. Der er nemlig flere personer, som af sikkerhedsmæssige årsager ikke må benytte produktet herunder gravide og folk med pacemakere.
 

Gå på opdagelse på føtex.dk

Hos føtex har vi et nøje testet og udvalgt sortiment af massageapparater til ryg, nakke, skuldre, fødder samt resten af kroppen fra nogle af de førende producenter på markedet til fornuftige priser. Du finder bl.a. massageapparater fra Beurer, der producerer et væld af apparater indenfor personlig pleje og velvære, og som har hjulpet danskere til et bedre liv med mindre smerte og en styrket krop. 

Hold øje med gode tilbud og andre skarpe priser i føtex avisen. Måske finder du et apparat, som du har behov for i dit liv til en fornuftig pris.