Hvordan bruger man en epilator?

Elsker du ikke bare følelsen af nybarberet ben? Men er træt af konstant at skulle barbere dem for at bevare deres hårfrie og bløde udseende. Så er det ikke uden grund, at en epilator er blevet så populært blandt kvinder, når det kommer til hårfjerning.

Du har sikkert hørt om en epilator, og hvor smertefuld den kan være for førstegangsbrugere – men når du først har prøvet den, er det svært at gå tilbage til almindelige ladyshavere, voks og hårfjerningscreme. Men hvordan bruger du en epilator?

I guiden her vil vi hjælpe dig med at opnå fantastiske og hårfrie resultater ved brug af en epilator, så du kan nyde følelsen af glatte ben og smuk hud i flere uger. Du vil på ingen tid opleve lækre resultater.
 

Hvad er en epilator?

En epilator er en elektrisk hårfjerningsapparat, der fjerner uønsket kropsbehåring ved at rive hårene og hårrødderne ud med en mase små pincetter – ligesom en kombination mellem en traditionel barbermaskine og voksbehandling.

Ved at hive hårrødderne med ud opnår man nemlig længerevarende resultater end ved en ladyshaver, da hårsækkene skal danne nye hår, før hårene kan komme frem igen. Du kan bruge en epilator både på benene, under armene, ved bikinilinjen og – hvis det er oplyst ved den pågældende model – i ansigtet.
 

5 fordele ved en epilator

Så godt og kort er fordelene ved hårfjerning via epilering:

  1. Bløde ben i op til 4 uger, hvilket er markant længere end ved almindelig barbering.
  2. Det er en billigere løsning, da du ikke skal bruge penge på voks, barberskum eller lignende.
  3. Du har minimal rengøring efterfølgende.
  4. Din hud vender sig til behandlingen, så du med tiden ikke vil opleve smerte under brug.
  5. Du skal ikke være ekspert for at bruge en epilator korrekt.

Se vores udvalg af epilatorer

Ønsker du glatte og bløde ben i længere tid? Så er en epilator det perfekte valg til formålet. Udforsk vores udvalg af epilatorer fra kendte brands. 

Sådan bruger du en epilator

Men hvordan bruger man så en epilator? Som allerede nævnt behøver du ikke at være ekspert for at bruge en epilator, dog er der alligevel nogle elementer, du skal være opmærksom på for optimale resultater og en god epileringsoplevelse.
 

Før du går i gang med epilering

Hvis det er første gang, du skal bruge en epilator, vil vi anbefale, at du bruger den om aftenen, da din hud kan blive rød og øm, og du derfor kan bruge natten til at komme dig. Derudover skal dine hår gerne være et par millimeter, så epilatoren kan få fat, men hårene må samtidig heller ikke være for lange, da det vil gøre behandlingen mere smertefuld. Et tip vil være at gøre det 3 dage efter en barbering.

Derudover vil det også være en god idé at have eksfolieret eller benyttet en bodyscrub dagen inden, da du her fjerner de døde hudceller og samtidig mindsker risikoen for indgroede hår. Hvis du ønsker at gøre epileringen mindre smertefuld, kan du også gå i bad med sæbe lige inden, da du herved fjerner eventuelle bakterier, samtidig med at det varme vand åbner porerne og gør det nemmere for epilatoren at få fat i hårene.

Vi fraråder, at du bruger en fed creme inden, da det gør det svært for epilatoren at få fat i de små hår. Vask altid epilatoren efter brug. Husk også, at din hud skal være tør, når du benytter en epilator, for at den kan få fat i hårene bedst muligt.

 


Når du er i gang med epilering

Kør epilatoren, som du ville med en normal barberskraber, hvor du kører over huden både med og imod hårenes grosretning. Få gerne hårene til at stritte for at få nemmere fat. Du kan evt. strække i huden med den anden hånd, så maskinen kan få bedre fat i hårene. Hvis epilatoren ikke glider naturligt, kan du påføre babypudder, kartoffelmel eller lignende på huden.

Alt efter hvor du epilerer henne på kroppen, skal du tilpasse hastigheden for rotationen, så den matcher hårtykkelsen. Fx er hårene på underbenene tykke og kræver en hurtig hastighed kontra de fine hår på lår, arme og ansigt.

Hvis du ender med små hårstubbe, må du ikke give op. Du skal bare blive ved med at eksfoliere og epilere. Du vil med tiden få en tættere og finere resultat, jo flere gange du gennemgår behandlingen.
 

Efter du har brugt en epilator

Når du er færdig med at epilere, skal du ligesom ved almindelig barbering bruge en god fugtighedscreme. Undgå gerne at bruge en tyk olie, da du risikerer at tilstoppe porerne og få bumser. Husk altid at rengøre din epilator efter brug, så du kan få fjernet hår og døde hudceller. Ved langt de fleste epilatorer medfølger der en børste til formålet.
 

Hos føtex.dk har vi et stort udvalg af personlig pleje

Når det kommer til epilering, må man virkelig sige, at det gamle ordsprog ”man må lide for skønheden” er passende. Dog bliver det for mange hele smerten værd, når de ser resultatet, og det vil samtidig også blive mindre smertefuldt med tiden. Mange af føtex epilatorer er veltestet og anerkendt til epilering. 

Hos føtex.dk har vi et stort online sortiment indenfor personlig pleje og hårfjerning, hvor du kan finde meget til selvforkælelse og wellness til ham og hende - både hvis du er til epilering eller ej, kan du finde produkter, der passer til dig. Med bare nogle få klik kan du få bestilt det, som du mangler på badeværelseshylden, hvor du samtidig har ubegrænset returret.

Udforsk vores udvalg af personlig pleje

Kan du godt lide lidt ekstra selvforkælelse og lækre plejeprodukter? Så se vores sortiment med epilatorer, massageapparater, hudpleje samt meget andet lige her online.