Sådan bruger du en IPL-laser

Er du også træt af konstant at skulle vedligeholde de glatte ben og arme? Så er det måske blevet tid til at overveje en alternativ hårfjerningsmetode. Slip for den konstante vedligeholdelse af hårvæksten og prøv en mere permanent hårfjerning med en IPL-laser fra føtex.dk.

IPL-lasere er en behandlingsform, som tidligere kun har været tilgængelig hos professionelle og på klinikker, men som et resultat af den teknologiske udvikling er det nu blevet muligt at købe en IPL-laser til hjemmebrug.

Med denne guide får du en god introduktion til IPL-lasere, herunder hvad det er, og hvordan de skal anvendes – så kan du selv skabe dig et overblik og afgøre, om det er den rette hårfjerningsmetode for dig.
 

Hvad er en IPL-laser?

En IPL-laser er et elektronisk apparat, som bruges til permanent hårfjerning. IPL står for Intense Pulsed Light (intenst pulseret lys), og maskinen fungerer således, at den sender blide lysstråler ned gennem huden mod hårrødderne, som så rammer mørke strukturer i huden, hovedsageligt hårsækkene. Lysstrålerne bringer hårsækkene i en hviletilstand, ødelægger rødderne og ”smelter” hårene væk.

Behandlingen vil resultere i et gradvist fald i hårvæksten de pågældende steder. Ved gentagne behandlinger vil hårsækkene efterhånden blive ødelagte, og antallet af hår vil falde, hvorfor huden vil fremstå blødere.

Se vores udvalg af IPL-lasere

Ønsker du en mere permanent glat og blød hud? Så er IPL hårfjerning måske den perfekte metode for dig. Udforsk vores spændende sortiment af IPL-lasere fra forskellige anerkendte mærker.

Fordele og ulemper ved en IPL-laser

Der findes både fordele og ulemper ved IPL-lasere. Vi har samlet nogle af dem her, så du bedre kan skabe dig et overblik over den populære hårfjerningsmetode.

 

Fordele:

 • Smertefri, sikker og nem anvendelse

 • Ingen røde knopper, irriteret hud eller kløe fra barbering

 • Langvarige resultater – øget effekt ved gentagne behandlinger

 • Effektiv hårfjerning – kort behandlingstid

 • Mest effektiv på mørke hår og lyse/medium hudtoner

Ulemper:

 • Behandlingen kræver gentagelse – for at få det bedste resultat

 • Et dyrt alternativ ift. andre hårfjerningsmetoder

 • Ikke så effektiv på lyse og grå hår – kræver flere behandlinger
   

Sådan bruger du en IPL-laser til hårfjerning

En IPL-laser er som sagt nem at anvende, men når du skal til at bruge den, er der en fremgangsmetode, som er god at følge. Den er som følger:

 1. Fjern hår på det pågældende område, som du ønsker at behandle. For at give IPL-laseren de bedste arbejdsforhold er det nødvendigt at barbere området, du ønsker at behandle.

 2. Hold IPL-laseren lige på det ønskede behandlingsområde og tryk på blink-knappen.

 3. Flyt IPL’en hen over behandlingsområdet – enten ved at holde knappen nede eller trykke på den over de ønskede områder.

 4. Gentag behandlingen indtil du opnår det ønskede resultat – én behandling om ugen i starten, men sidenhen er en behandling om måneden måske nok.

Før og under din IPL behandling

Idet IPL-laseren specifikt er indstillet til at ramme pigmentet i den enkelte hårsæk, er det vigtigt, at du hverken vokser eller plukker hårene – med f.eks. epilator eller ladyshaver – i de pågældende områder før behandlingen. I perioden op til og i løbet af behandlingen vil vi derfor anbefale dig at barbere områderne med en almindelig skraber, så fremstår hårsækkene tydeligere og behandlingen vil være mere effektiv.

 

Efter din IPL behandling

Efter blot én behandling er det almindeligt, at en stor del af hårene kommer tilbage, hvorfor det som oftest er nødvendigt at gentage behandlingen nogle gange for at opnå det ønskede resultat.

Det er meget individuelt præcis hvor mange behandlinger, der skal til for at opnå de ønskede resultater. Da behandlingen f.eks. er meget effektiv på mørke hår og lys hud, vil denne hår/hud-kombination kræve færre behandlinger end en kombination af mørkere hud og/eller lysere hår.

IPL behandlingen kan gentages ugentligt, indtil hårvæksten er nede på det ønskede niveau, herefter er det kun nødvendigt med lidt vedligeholdelse – måske en gang om måneden.

Som følge af behandlingen er huden ekstra følsom og sårbar, så det er vigtigt at være opmærksom på den og beskytte den mod solen i op til to uger efter behandlingen – og gerne i længere tid.
 

Se føtex.dks store udvalg indenfor barbering & hårfjerning

En IPL-laser er blot en af mange hårfjerningsmetoder, der findes. Alle har hver deres fordele og ulemper samt forskellige funktioner ift. anvendelsesmuligheder på kroppen. Det er derfor op til dig at vurdere, hvilken metode der bedst opfylder dine behov ift. område (på kroppen), behandlingstid og pris. Du kan med fordel læse og få inspiration i vores guide om forskellige hårfjerningsmetoder.

Du kan også søge inspiration i vores store online sortiment af hårfjerningsprodukter under barbering og hårfjerning. Når du nu allerede er i gang med lidt selvforkælelse, kan du også gå på opdagelse i vores spændende udvalg inden for personlig pleje – måske den glatte hud vil blive glad for lidt ekstra hudpleje?

Bestil din nye IPL-laser – eller anden behandlingsform – på føtex.dk i dag. Her får du en god pris, hurtig levering og altid ubegrænset returret.