Mangler du kreative idéer til børneværelset?

Når det kommer til børneværelset, er det der, du virkelig kan lege med farver, mønstre og muligheder, så du giver dit barn et sjovt, lærende og personligt rum, der er lige dem. Det er kun din – og dit barns – fantasi, der sætter grænser for, hvad god leg er, og hvordan den skal være.

I denne guide vil vi komme med kreative og fantasifulde ideer, råd og forslag til, hvordan du kan indrette et børneværelse eller få inkorporeret nogle fine møbler samt kreative løsninger, der skiller sig ud.

Involvér gerne dit barn i de kreative beslutninger, så de får medbestemmelse i, hvordan deres værelse skal se ud – det kunne enten være i farvevalg eller ønskede motiver. På den måde blive indretningen også en personlig ting for dem.

Find de friske farver frem

Du skal ikke være bange for at give dig i kast med den farverige palette og slet ikke, hvis dit barn ønsker det. Farver kan nemlig være stimulerende, hvor muligheder som vægmaling, tapet samt fine plakater og billeder er enkle måder, hvorpå du kan få friske og farverige vægge. Særligt tapet er festlig og finurlig, som vil give personlighed til børneværelset uanset køn eller alder.

Friske farver sætter virkelig gang i humøret – og hvis dit barn kan vågne op til sin yndlingsfarve på væggene eller med fantasifulde tapeter, vil det være lide sagen. Du kan også med fordel bare male eller tapetsere én væg, hvis det bliver for voldsomt at gøre det i hele rummet.

Ønsker du ikke løsninger, der er så permanente, eller ved du, at dit barn nemt skifter mening, så vil vi foreslå vægklistermærker. De kan nemt sættes på vægge, skabslåger og andre lignende overflader, hvor de lige så nemt kan tages af igen.

Indret med gymnastikredskaber

Har du et livligt barn, og ønsker du at give dem muligheden for at bruge deres krop – også uden at forlade børneværelset? Så kan gymnastikredskaber være en løsning. Ethvert livligt barn vil elske at have ribber, klatrevægge, gymnastikringe eller lignende redskaber i deres rum.

Du skal dog være sikker på, at der er plads nok til det, så barnet ikke vælter diverse møbler og genstande omkuld, samtidig med at du skal være forberedt på mærker på gulvet.

Hvis du skulle være bange for, at dit barn falder eller kommer til skade, kan du også investere i et tyk gulvtæppe eller en foldemadras, som kan tage det værste af faldet.
 

En færdiglavet eller en hjemmelavet himmelseng?

Mange børn forbinder en himmelseng med prinsesser og kongelige, og denne form for eventyr kan du nemt få på dit barns værelse. Det er kun din fantasi, der sætter grænser for, hvilket design der skal være, og med en himmelseng skabes der en drømmende og elegant effekt.

Der findes mange forskellige færdige himmelsenge, du kan købe, men du kan faktisk også skabe din egen himmelseng for næsten ingen penge. Du skal blot fastspænde det flagrende stof på sengerammen, i loftet eller hængende fra hovedgærdet, så har du skabt en idyllisk sengemiljø for dit barn.

Her er fx et myggenet overraskende funktionelt og æstetisk i sit udtryk, hvis du gerne vil lave en flot og prisvenlig drømmeseng. Men det kan også være hæklede blonder eller mønstrerede tekstiler, du hænger fra selve loftet eller en træbjælke. Huler med stof virker i hvert fald til at storhitte blandt børn, så du må endelig ikke holde dig fra at dekorere med tekstiler og evt. stjerner, uroer og lyskæder.

Få farver ind i soveværelset

Er det ikke kun børneværelset, der trænger til en tur med farvepalletten? Så læs også vores guide, hvordan du kan få inkorporeret farver i soveværelset.