3 gode råd: Hvilken laptop skal du vælge?

Tænker du også “Hvilken laptop skal jeg vælge”? i din søgen efter en ny bærbar computer? Få gode råd og vejledning til at vælge den rigtige bærbare computer.

Hvilken laptop skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilken bærbar der egner sig til dit behov? Eller synes du, det er en jungle at finde rundt i diverse specifikationer, størrelser og typer? Så har vi prøvet af hjælpe dig lidt på vej!

1. Skærm og størrelse på laptop

Først skal du blive enig med dig om, hvor stor din bærbare computer skal være. Her findes der forskellige skærmstørrelser, der bliver målt i tommer:

 • 13,3” og 14” skærm: Her får du ofte en lav vægt, mulighed for et ultra tyndt design og ofte en lang batteritid (afhænger dog af øvrigt hardware).

 • 15,6” skærm: God størrelse skærm der kan give en rigtig god oplevelse ved brug i flere timer i streg. Derudover får du et tastatur i fuld størrelse med numeriske taster, der giver en mere ergonomisk oplevelse på tasterne

 • 17,3" skærm: Stor skærm der er behagelig at arbejde med eller til gaming. Egner sig bedst til skrivebordet, og kommer med tastatur i fuld størrelse.

Leder du efter en bærbar computer til studie? Så anbefaler vi en max størrelse på 15,6”. Denne størrelse egner sig til at lægge i tasken og tage med. Derudover undgår du tunge bærbare computere, der belaster både ryg og plads i rygsækken.

Derudover er det vigtigt at tage skærmens opløsning til overvejelse. Skærmen på en bærbar følger de traditionelle opløsninger, du kender fra TV fra HD op og til Ultra HD. Vi anbefaler en Full HD opløsning for at få det skarpeste billede og masser af plads på skrivebordet, når du arbejder.

2. Valg af processor (CPU) til laptop

Bærbare kommer i mange forskellige prislejer, og disse afhænger i høj grad af processoren. En processor er det centrale komponent i computeren. De forskellige processorer kan grundlæggende blive rangeret således:

 1. Intel Core i7 - Klarer alle opgaver uden problemer
 2. Intel Core i5 - Klarer de fleste opgaver uden problemer
 3. Intel Core i3 - Har en solid ydelse til at løse mange behov
 4. Intel Pentium - Fornuftig ydelse, hvor du får meget for pengene
 5. Intel Celeron - Egner sig bedst til computere til hverdagsbrug 

 

Ønsker du en bærbar computer, der kan udføre mange forskellige opgaver  – og flere på samme tid? Vi anbefaler en bærbar med minimum Intel Core i3 eller AMD A8 processor. 

Mindre processorer kan også gøre tricket, men kan begrænse dine muligheder for at udføre flere opgaver samtidig – eksempelvis have flere browsere, Office-programmer og musik åbnet på samme tid – i hvert fald uden at bemærke begrænsninger på ydeevnen. 

Du finder også processor fra AMD, som bliver rangeret således:

 1. AMD A10 - Klarer alle opgaver uden problemer - også spil og videoredigering
 2. AMD A8 - Solid ydelse der klarer de fleste opgaver
 3. AMD A6 - Fornuftig ydelse og egner sig bedst til hverdagsbrug

 

3. Valg af harddisk til laptop

En harddisk er groft sagt dit bibliotek på din bærbare computer. Det er her, du opbevarer alt din data. Jo flere GB, jo mere kan din bærbare computer opbevare. Du finder overordnet tre forskellige harddiske:

HDD: Den klassiske harddisk. Relativt billig, men du finder den ofte i store størrelser til opbevaring af mange filer. Vi anbefaler denne type harddisk, da du får den bedst mulige oplevelse af dit styresystem.

SSD: Den nyeste type harddisk. Du får lynhurtig opstart af din bærbar på få sekunder og lynhurtig håndtering af programmer. En SSD er ofte lidt dyrere end HDD, og den er i størrelsen 96GB-512GB.

Flash: Du finder dem ofte i de billigere modeller, som også giver en hurtig oplevelse. Her kan du dog hurtigt komme til at mangle lagerplads, men du kan kompensere ved at købe plads i skyen eller ved en ekstern harddisk.

RAM: En RAM er din computers interne hukommelse. Det vil sige drift af åbne programmer og multitasking. Du kan købe RAM med mellem 2GB og 32GB:

 • 2 GB - Bliver kun brugt til de mest basale opgaver
 • 4 GB - God til opgaver i hverdagen og internetsurf, musik osv.
 • 8 GB - Stærkt til multitasking og flere opgaver samtidig.
 • Over 8 GB - Perfekt til spil og de mest krævende opgaver

 

Vi anbefaler en bærbar med minimum 8GB for at sikre dig de bedste muligheder for både at køre store, krævende programmer og samtidig give de bedste muligheder for multitasking. 

En smart og hurtig computer er dog ikke meget værd uden en stabil router og godt netværk. Vi tilbyder alle mulige forskellige slags routere, tilbehør og netværkskabler. Find det hele hos føtex.dk.