Håndvægte

Håndvægtene er det måske allermest simple stykke træningsudstyr til hjemmetræningen, og den største fordel er nok, at de er lette at benytte sig af – både for nybegynderen og for den øvede. Se det store kvalitetssortiment på føtex.dk, og bliv inspireret til at få mere motion ind i hverdagen. 

Derfor skal du investere i gode håndvægte 

Trenden med hjemmetræning har aldrig være større, og er du ikke kommet med på bølgen, er det på tide. Fordelene ved hjemmetræning er mange, og især er det smart, at du kan træne, når du vil – og som endnu en bonus er der ingen, der holder øje med dig. 

Der er forskelligt træningsudstyr, du kan investere i, og er du grøn i faget, vil håndvægte være et godt sted at starte – måske sammen med kettlebells, træningsmåtten og øvrige typer af vægttræning. Håndvægtene vil være et godt udgangspunkt: 

  • Når du gerne vil træne dine arme, skuldre, bryst og ryg 

  • Når du gerne vil styrke dine muskler i hele kroppen 

 

Du kan bruge håndvægtene på mange forskellige måder, og de er meget nemme at gå til. Derfor behøver du ikke den store viden og erfaring på forhånd for at gå i gang hjemme på stuegulvet. Tag for eksempel håndvægtene ud i strakte arme frem for dig, og hiv dem ind mod kroppen, eller lav udholdenhedstræning ved at holde vægtene i hver hånd i strakte arme. Du kan også ligge på en træningsbænk og hæve og sænke vægtene over hovedet – det træner mormorarmene. Mulighederne er uendelige og kan tilpasses den enkeltes behov. 

Sådan vælger du de rigtige håndvægte 

Netop fordi håndvægtene er så lette at gå til, kommer de i mange afskygninger. Derfor er det vigtigt, at du vælger de rette modeller for dig, så de passer til din individuelle træning. 

Først og fremmest skal du vælge ud fra vægt i kilo, for varianterne kommer med forskellig vægtbelastning. Er du uøvet, vil de lette være bedst. Nogle håndvægte kommer i sæt med forskellige vægtbelastninger.  

Derudover vil modellerne variere i materiale og justerbarhed – nogle har en fast vægtbelastning, mens andre kan justeres. Se hele udvalget, og bliv inspireret til dit valg på føtex.dk.