Motorisk legetøj

Motorik legetøj til børn udfordrer kroppen, hænderne og sanserne og er skabt til at bidrage til en naturlig udvikling gennem leg hos små børn. Se vores udvalg af motorisk legetøj her på siden.

Motorisk legetøj for babyer og småbørn

Ønsker du at blive klogere på, hvad motorik er, og hvordan du kan stimulere det via det rette legetøj? Så bliv klogere på det via guiden her, så du vælger motoriklegetøj, der er alderssvarende.

Motorik legetøj til baby

Gå på opdagelse med flere sanser i en bog med lyd, farver og bevægelige dele, eller styrk barnets reaktionsevne med klassisk pop-up legetøj. Skønne farver, certificerede materialer og holdbart design – lad de mindste lege sig til udvikling i det store online udvalg her på føtex.dk.

Tre grunde til at vælge motorisk legetøj til baby

  • Sørger for en naturlig udvikling af motorik
  • Giver læring via spændende leg og aktivitet
  • Aldersvarende design til små og store børn


Kroppens motorik udvikles naturligt hos børn gennem regelmæssig aktivitet. Motorik legetøj til baby og større børn er den legende måde at styrke kroppens bevægelse på, og alt motorisk udviklende legetøj til børn fra føtex.dk er tilpasset netop den alder, som dit barn har. 

Hvad er vigtigt ved motorisk legetøj til baby og små børn?

De tre vigtigste ting ved legetøj, der udvikler børns motorik, er den fokus, der er på både krop, hænder og sanser. Alle stykker legetøj er kreativt legetøj, som gør det sjovt for små børn i alle aldre at lege med.  

  • Kroppen hos små børn udvikles gennem fysisk aktivitet helt fra spæd, hvor aktivitetsuroer over puslebordet eller aktivitetscentre over legetæppet motiverer de allermindste til at udforske legetøjet og bevæge øjne og lemmer efter de forskellige farver og former. 
  • Hænderne får træning af den finmotoriske del gennem motorisk legetøj som aktivitetsborde med vand og sand eller den klassiske putte-kasse med firkantede, trekantede og runde klodser, der skal puttes ind i tilsvarende huller. 
  • Sanserne udfordres med farver, materialer, lys og lyd, når sansebøger åbner for spændende universer af bevægelige figurer, søde børnesange og masser af farver. Lad børnevenlige musikinstrumenter udvikle barnets sans for musik, eller lad de mindste fange sæbebobler på sommerdage i haven.

Hvad er motorisk legetøj?

Motorisk eller motorik legetøj er der udvikler motorikken - finmotorik såvel som grovmotorik. Derfor er motorisk legetøj alt fra legeskum over kravlebolde, der udfordrer grovmotorikken til kuglerammer eller legetøj med lyd, lys og knapper, som styrker finmotorikken.

Køb motorik legetøj til baby på føtex.dk

Alle sanser udfordres og udvikles med legetøj. På føtex.dk forhandler vi et bredt udvaæg af motorisk legetøj til baby fra producenter som Vtech, Fisher Price og Spire. Lad dig inspirere af udvalget, eller dyk lidt længere ned, i hvilke typer motorisk legetøj kan understøtte dit barns udvikling på de forskellige alderstrin. Læs vores guide om motorik og alder, eller tag et kig på udvalget til 0-6 mdr., 7-11 mdr. og 1 år.