Kreativ halloween med børn

(U)hyggelige aktiviteter for hele familien

Halloween banker på døren, og der er ikke længe til, at gaderne fyldes med små, uhyggelige spøgelser, hekse, vampyrer og andre skræmmende væsner. Den 31. oktober er det halloween, og vi glæder os til at fejre den (u)hyggelige højtid sammen med jer. 

Selvom halloween egentlig kun er én enkelt dag, så er hele oktober ofte fyldt med halloween forberedelser, som indebærer mange sjove aktiviteter for hele familien. 

Der skal findes det mest uhyggelige halloween kostume, der skal laves flotte græskarudskæringer, og måske skal huset udsmykkes som en uhyggelig kirkegård med en masse fedt halloween pynt.

Der er nok at gå i gang med, og vi hjælper dig med at finde de bedste halloween aktiviteter, som du kan lave med børnene i hele oktober måned. Halloween indbyder til kreativitet og (u)hygge, og alle kan være med.

4 tips til kreative halloween aktiviteter med børn

Oktober kan nemt byde på regnfulde dage, og derfor kan det være dejligt at have nogle hyggelige og kreative aktiviteter at lave sammen med børnene indendørs. Vi har samlet fire af vores bedste tips til, hvordan I kan være kreative sammen til halloween.

Flotte halloween tegninger

Er dit barn glad for at tegne? Så er det her den oplagte kreative halloween aktivitet. Det er hyggeligt at tegne sammen, og man kan samtidig skabe fine kunstværker, som kan pynte derhjemme. Giv jer i kast med en flot halloween græskar tegning, eller tegn en uhyggelig heks, der flyver på sin kost. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Der findes tonsvis af flotte og sjove halloween skabeloner på internettet, som I kan tegne efter. Hvis I er mere til farvelægning med farveblyanter og tusser, findes der også mange forskellige halloween tegninger til at farvelægge, som I kan printe ud. Gå på opdagelse, og find jeres favoritter.

Uhyggelig halloween pynt

Halloween er den perfekte højtid til at sætte sig i det kreative hjørne med børnene. Brug en eftermiddag eller en weekend på at holde kreaværksted, og lav en masse uhyggeligt halloween pynt. 

I kan f.eks. lave små edderkopper af sorte pomponer og piberensere. Lim små øjne på, og så har I små, sjove edderkopper, der kan kravle rundt derhjemme. Måske de skal være en del af bordpynten til halloween festen?

I kan også klippe flagermus ud i karton og tegne øjne på dem. Hæng en tynd snor i, og lad dem flyve rundt i stuen. Det er også sjovt at forvandle paprøret fra en rulle toiletpapir til små, uhyggelige væsener. Gå på opdagelse i vores udvalg af hobbymaling, så I kan male de små uhyrer i flotte farver og give dem øjne og skarpe tænder. 

På føtex.dk finder du en masse produkter til jeres kreaprojekt. I vores kreakasser finder du blandt andet piberensere i forskellige farver, perler, pomponer og DIY-øjne, som I kan bruge til at skabe sjov halloween pynt.

Halloween pynt

Lysende halloween græskar

Fine, lysende græskar pynter ude foran mange familiers hoveddør i oktober. De lysende, orange hoveder skaber en hyggelig uhygge i nabolaget. Græskarudskæring er en sjov halloween aktivitet, hvor både store og små kan være med. 

I kan hjælpes ad med at lave sjove og skræmmende halloween udskæringer. Start med at skære toppen af græskaret, og udhul herefter græskaret med en stor ske. Brug en tusch til at tegne et ansigt på græskaret. Måske skal jeres græskar se skræmmende ud med trekantede øjne og hugtænder? Eller måske skal jeres græskar have en stor, grinende mund? 

Når I har tegnet ansigtet færdigt, er I klar til at begynde selve udskæringen af jeres halloween græskar. I skal bruge en skarp kniv til at skære i græskaret - husk at være forsigtige! Det kan være en god idé at sørge for, at græskaret ikke er vådt, da det kan få kniven til at smutte. 

Når I er tilfredse med udskæringen af jeres halloween græskar, kan I sætte et lille lys ned i græskaret, så det lysende græskar kan ses ude foran jeres dør i mørket. I kan selvfølgelig finde det perfekte halloween græskar i jeres lokale føtex butik.

Halloween perleplader til ophæng

Find perlerne frem, og lav halloween perleplader. Mange børn synes, at det er sjovt og hyggeligt at lege med perler. Så hvorfor ikke lave fin halloween pynt med perleplader? Du kan finde guides til forskellige motiver på internettet, men I kan også selv prøve jer frem med sjove motiver.  

Prøv f.eks. at lave små, søde halloween græskar perleplader, hvide spøgelser eller edderkoppespind. Når perlepladerne er blevet strøget og er kølet af, kan I sætte en tynd snor i de fine halloween perleplader og hænge dem op. Du kan finde et stort udvalg af perler i forskellige farver samt perleplader på føtex.dk.

Bag uhyggelig halloween kage

En anden måde at være kreativ sammen på er ved at bage! Der er bare noget hyggeligt over at bage sammen, og halloween er den perfekte anledning til at bage en lækker halloween kage. Lad børnene hjælpe med at lave dejen og udsmykke med glasur, når kagen er færdigbagt. 

I kan finde en nem opskrift på gode halloween muffins eller halloween cupcakes, som I kan pynte med frosting. I kan også prøve denne nemme opskrift på små halloween kager, der ligner edderkopper

Hvis I gerne vil bage en stor halloween kage, kan I kaste jer ud i denne halloween kage, som består af en gulerodskage, som pyntes med sort halloween glasur og halloween slik. Den smager skønt og vil helt sikkert være et hit, hvis I skal holde en halloween fest. Opskriften finder I lige herunder. 

Det skal du bruge til 8 personer:

 • 370 g gulerødder
 • 320 g sukker
 • 3 dl smagsneutral olie (f.eks. rapsolie)
 • 4 æg 
 • 300 g hvedemel 
 • 1 spsk stødt kanel 
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk salt
   

Til glasur: 

 • Vand
 • Flormelis 
 • Kakaopulver
 • Rød frugtfarve
 • Gul frugtfarve 
   

Fremgangsmåde: 

 1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. 
 2. Skræl og riv gulerødderne på et groft rivejern. 
 3. Pisk sukker og olie til en cremet konsistens. Pisk æggene i blandingen ét ad gangen indtil sukkeret er opløst. 
 4. Bland mel, kanel, bagepulver og salt i dejen, og vend de revne gulerødder i. 
 5. Beklæd en springform (cirka 20 cm i diameter) med bagepapir, og hæld dejen i. 
 6. Bag kagen i cirka 60 minutter. Det er en god idé at holde øje med kagen løbende.
 7. Brug en gaffel til at tjekke om kagen er færdig. Når dejen ikke længere klistrer fast på gaflen, kan du tage kagen ud af ovnen. 
 8. Lad kage køle af. 
   

Glasur og pynt: 

 1. Find to små skåle frem. Bland vand og flormelis i de to skåle, indtil du har to tyktflydende glasurer. Der skal være mest glasur i den ene skål. 
 2. Tilsæt 1-2 spsk kakao til den skål med mindst glasur og rør rundt til du har en tyk, brun glasur. Kom glasuren i en frysepose. 
 3. Tilsæt rød og gul frugtfarve til den anden skål med glasur. Bland til du har en flot orange farve. Glasuren skal være tyk.
 4. Fordel den orange glasur ud over hele kagen med en kniv eller dejskraber. 
 5. Klip et lille hul i posen med brun glasur. Klem glasuren ud gennem det lille hul i posen, og lav et flot spindelvæv oven på den orange glasur.
 6. Til sidst kan du pynte kagen med lækkert halloween slik. 

Halloween fest for børn

Vi giver dig vores tips til, hvordan du holder den bedste halloween fest i børnehøjde. Få inspiration til både pynt, udklædning og mad. 

Halloween kostumer til børn