Har du valgt det rigtige tandbørstehoved til din elektriske tandbørste?

Det er vigtigt med en god mundhygiejne, da det har en stor indflydelse på vores tænder, mund og generelle sundhed. Derfor lærer vi også allerede som børn, hvordan vi skal børste vores tænder bedst muligt. Dog er det ikke uden betydning, hvilket tandbørstehoved du vælger at gå med til din elektriske tandbørste - også selvom du er en habil tandbørster. 

I dag findes der mange forskellige tandbørstehoveder med forskellige tandbørstehår og størrelser, som netop plejer og understøtter forskellige typer rengøring af tænder og tandkød. Det er derfor essentielt, at du har valgt det rigtige tandbørstehoved til netop dine behov.

I denne guide vi vil komme ind på de forskellige typer af tandbørstehoveder, som har vi på føtex.dk, hvor vi primært vil tage udgangspunkt i brands som Oral-B og Jordan, der er nogle af de førende på markedet. Fælles for alle Oral-Bs børstehoveder er, at de skifter farve fra grønne til gule børstehår, når det er tid til at udskifte dit børstehoved. Dermed er du sikret den bedste tandbørstning.

Det skal understreges, at i denne guide kommer vi ikke ind på, hvilken type el-tandbørste du skal gå efter, men kun hvilke tandbørstehoveder, der passer til hvilke orale sundhedsbehov, som er mindst lige så vigtig.  

Når du skal vælge det rigtige tandbørstehoved

Først og fremmest skal du altid vælge et tandbørstehoved, der passer til dine behov, og som selvfølgelig passer til din nuværende elektriske tandbørste. Pro-tip: Jordan, Salling og Oral-B (undtaget deres Pulsonic- og iO-serie) passer sammen.

Men hvad er dine behov? Dette kan være svært at se eller at vide, hvis man ikke er en professionel. Vi vil derfor anbefale, at du konsulterer med din tandlæge, så du netop kan få en professionel vurdering af dine specifikke orale sundhedsbehov, før de udvikler sig til  en dyr tandlægeregning.
 

Sådan vælger du et tandbørstehoved

Som allerede nævnte findes der mange muligheder at vælge mellem, som har forskellige funktioner, men hvad er den præcise forskel? Der findes en bred vifte af tandbørstehoveder, der kan vælges imellem og dermed personliggøre tandbørstningen efter dine behov såsom:
 

Tandbørstehoveder der fjerner plak

Plak er den belægning, der ligger sig på overfladen og er årsagen til huller i tænderne, tandkødsbetændelse og paradentose. Her har Jordan udviklet deres Clean-tandbørstehoveder og Oral-B deres Precision Clean og CrossAction, som er avancerede tandbørstehoveder, som er særligt tiltænkt fjernelsen af plak.
 

Tandbørstehoveder til sensitive tænder og tandkød

Mange danskere lider af følsomme tænder og tandkød, og her kan en hård tandbørste forværre situationen. Både Oral-B Sensitive Clean og Jordan Sensitive børstehoveder giver en blidere rengøring pga. deres ekstra bløde børstehår, så du ikke oplever smerte, når du børster tænder. Samtidig skal du ikke bekymre dig om rengøringen og fjernelsen af plak, da den stadig er effektiv til dette formål.

Tandbørstehoveder som polerer tænderne

Det er meget normalt at få overfladepletter på ens tænder af diverse mad- og drikkevarer, men dette er der heldigvis en løsning på. Her skal du gå efter et tandbørstehoved, der polerer tænderne og effektivt fjerner snavs, så tænderne netop fremstår hvidere. Med Jordans whitening børstehoveder og Oral-Bs 3D White, er du garanteret hvidere resultater allerede fra første børstning.
 

Tandbørstehoved der rengør mellem tænderne

Oplever du tit, at det er nødvendigt med brug af tandtråd, eller døjer du med, at madrester sætter sig fast mellem tænderne, så kan Oral-Bs FlossAction børstehoveder være sagen. Med deres tandtrådslignende børstehår får du rengjort og renset markant bedre end ved fx en almindelig manuel tandbørste. Dog anbefaler vi, at du stadig benytter tandtråd ved siden af tandbørstningen.
 

Tandbørstehoveder til børn

Selvom en elektrisk tandbørste sikrer renere tænder og sundere tandkød, kan du ikke bare købe hvilken som helst model til dine børn – og det samme gælder også tandbørstehovedet. Du skal nemlig finde en variant, der passer til børns mindre hænder og munde, så de helt selv og uden problemer kan få den optimale tandbørstning. Flere af vores fine tandbørster og tandbørstehoveder til børn kommer med fine motiver og sjove Disney figurer.
 

God mundhygiejne starter på føtex.dk

Uanset hvem man spørger, er den gængse holdning, at en elektrisk tandbørste giver renere tændere, sundere tandkød og overordnet set bedre tandpleje end en manuel tandbørste. Derfor er det ikke bare en oplagt investering at gøre sig, men en vigtig en af slagsen. Du vil nemt finde elektriske tandbørster med tilhørende børstehoveder til hele familien her på føtex.dk, hvor vi både har hoveder til de store og de små medlemmer.

Udforsk vores sortiment indenfor tandpleje

Hos føtex.dk forhandler vi nogle af de førende brands indenfor tandpleje og mundhygiejne. Udforsk vores sortiment indenfor elektriske tandbørster samt tilhørende tandbørstehoveder lige her.