Hvilken kuffert skal man vælge?

Når du skal ud og rejse, er det vigtigt at have en kuffert, der matcher kravene samt dine behov. Derfor har vi lavet en guide, så du nemt kan vælge den rigtige kuffert til din rejse. Læs vores guide her, og lær mere omkring, hvilken størrelse kuffert du skal købe.

 

3 overordnet kuffertstørrelser

Der findes 3 overordnet størrelse kufferter på markedet, hvor det i og for sig kan give mening at have en af hver, så man er forberedt på de forskellige typer rejser.

Det overordnede størrelser:

  • Kabinekuffert som håndbagage
  • Mellemstor kuffert har en højde på 60-70 cm
  • Stor kuffert er 70+ cm.

 

Hvilke størrelse kuffert skal du købe?

Først skal du overveje rejsens længde i dit kuffertvalg. Det kan nemlig være, at en taske eller kabinekuffert er nok fremfor en mellemstor eller stor kuffert.

En anden overvejelse, du kan gøre, er, hvilken type rejse du skal på. Skal du på:

  • Charterrejse 
  • Weekendtur
  • Storbyferie
  • En kortere ferie
  • Aktiv ferie

 

Skal du på charterrejse, vil det være nødvendigt med en kuffert i en mellemstørrelse. Så har du nemlig plads til alt, hvad der kræves på en charterrejse. 

Skal du på weekendtur eller en kortere ferie, kan du nøjes med en håndbagage kuffert, som er nem at komme rundt med. På en aktiv ferie skal du bruge en stor kuffert eller rejsetaske, der kan holde dit udstyr.

 

Skal din rejsekuffert være hård eller blød?

Her menes der, om kufferten skal have en hård skal af bl.a. plastik eller metal, eller om du skal have en blød overflade med stof. Hver variant kan have sine fordele og ulemper, du skal have med i betragtning, når du skal vælge en kuffert på baggrund af dine behov.

 

Kuffert med hård skal

Ønsker du en hård kuffert - også kaldet for hardcase kuffert - vil dine personlige ejendele være godt beskyttet pga. den hårde skal. Det er en stor fordel, hvis du skal medbringe skrøbelige sager eller elektronik.

En hård skal vil også beskytte bedre mod fugt end stof, dog betyder det ikke nødvendigvis, at den er 100 % vandtæt. Den hårde overflade vil også være nemmere at rengøre og tørre af for væske og støv.

 

Kuffert med blød skal

Vælger du en blød kuffert/en softcase kuffert, vil den være fleksibel i sin størrelse. Eftersom den er blød, er der som regel mulighed for udvidelse. Det er samtidig lettere at skabe plads til en blød kuffert, når det kommer til et fyldt bagagerum eller kabine.

Modsat en hård kuffert har en blød kuffert flere rum og lommer til opbevaring. Det vil sige, at du har nemmere ved at pakke dine ejendele og have overblikket, når du åbner kufferten.

Tjek vores udvalg af kufferter i alle slags størrelse og til hele familien hos føtex.dk.