Hvilken kuffert skal jeg vælge?

Få hjælp til at vælge den rigtige kuffert her

Når du skal ud og rejse, er det vigtigt at have en kuffert, der matcher dine behov og eventuelle krav fra dit flyselskab. Der findes nemlig mange krav til ens bagage når man skal ud og rejse i dag, og derfor har vi også lavet denne kuffert-guide, så du nemt kan vælge den rigtige kuffert til din rejse.

Læs guiden her og lær mere om de forskellige kuffert-størrelser samt de forskellige typer af kufferter. Så kan du nemlig langt nemmere vælge den helt rigtige kuffert til dine behov.
 

Vælg den rette kuffert størrelse

Overordnet kategoriseres kufferter i 3 størrelser: små, mellem og store kufferter. Man behøver selvfølgelig ikke eje alle tre størrelser, men det giver god mening at have en af hver, så man er forberedt på alle slags rejser. Herunder kan du læse mere om de forskellige kuffert størrelser og deres specifikke mål.

Kabinekuffert mål: 55x40x20 cm

En kabinekuffert er typisk 55x40x20 cm (højde x bredde x dybde) og kategoriseres ofte som en lille kuffert. Denne slags kuffert kaldes derfor også for en håndbagage kuffert, da du nemt kan have den med i hånden på flyet eller lignende.

Målene kan variere lidt fra producent til producent, så det vil være fordelagtigt at tjekke op på det enkelte produktets specifikationer, for at sikre at din bagage lever op til eventuelle størrelseskrav og -begrænsninger.

Vær opmærksom på reglerne for håndbagage mål

Termet 'håndbagage' dækker over al den bagage, som du selv bærer ombord på fly, hvilket indkluderer alt fra håndtasker og rygsække til små trolleys og kabinekufferter. Reglerne for håndbagage mål kan variere fra flyselskab til flyselskab, så det er ekstremt vigtigt at være opmærksom på kravene fra lige præcis det flyselskab du skal flyve med, så du ikke ender med en ekstra regning.

Mellemstor kuffert mål: 60-70 cm høj

Størrelsen på mellemstore kufferter varierer også en smule, men denne størrelse har typisk en højde på omkring 60-70 cm. På føtex.dk finder du et blandet udvalg af kufferter i denne størrelse, hvor målene varierer lidt i bl.a. bredde og dybde, men typisk ligger omkring 67x45x25 cm.

Stor kuffert mål: 70+ cm høj

'Stor kuffert' er et bredt term, men en stor almindelig kuffert er typisk 70+ cm høj. I vores udvalg finder du flere store kufferter på 70+ cm, hvor de gængse mål ligger lige omkring 77x46x29 cm med lidt variation i bredde og dybde - ligesom målene ved de mellemstore modeller.

Køb de 3 kuffert størrelser samlet på føtex.dk

Her på føtex.dk finder du et spændende udvalg af smarte kuffertsæt, hvor du kan købe de tre ovenstående kuffert størrelser samlet - så bliver det ikke nemmere! Og så får du ovenikøbet et smart matchende sæt som kan bruges af hele familien!

Det er vores klare anbefaling altid at tjekke op på eventuelle krav til din bagage og det specifikke produktets specifikationer, før du køber noget - så undgår du nemlig ubehagelige overraskelser og komplikationer.

Se vores udvalg af kabinekufferter

I vores udvalg af håndbagage kufferter finder du både softcase og hardcase modeller. Gå på opdagelse i udvalget og bliv klar til rejsen med den rette håndbagage kuffert fra føtex.dk.

Vælg mellem softcase og hardcase kufferter

Her menes der, om kufferten har en hård skal af bl.a. plastik eller metal, eller om den har en blød overflade med stof. Hver variant har sine fordele og ulemper, du skal have med i betragtning, når du skal vælge en kuffert på baggrund af dine behov.

Fordelene ved en hardcase kuffert

Ønsker du en hård kuffert - bedre kendt som en hardcase kuffert - vil dine personlige ejendele være godt beskyttet pga. den hårde skal. Det er en stor fordel, hvis du skal medbringe skrøbelige genstande eller elektronik.

En hård skal vil også beskytte bedre mod fugt end stof, dog betyder det ikke nødvendigvis, at den er 100 % vandtæt. Den hårde overflade vil også være nemmere at rengøre og tørre af for væske og støv.

Fordelene ved en softcase kuffert

Vælger du en blød kuffert - også kaldet for en softcase kuffert - vil den være fleksibel i størrelsen. Eftersom den er blød, er der nemlig som regel mulighed for udvidelse. Det er samtidig lettere at skabe plads til en blød kuffert, når det kommer til et fyldt bagagerum eller kabine.

Modsat en hård kuffert har en blød kuffert flere rum og lommer til opbevaring. Det vil sige, at du har nemmere ved at pakke dine ejendele og have overblikket, når du åbner kufferten.

Vælg kuffert efter rejsens længde

I dit kuffertvalg kan det også være relevant at overveje hvilken type rejse du skal på - og altså dermed rejsens længde. Det kan nemlig være, at en lille taske eller kabinekuffert er nok fremfor en mellemstor eller stor kuffert.

Kabinekuffert til den korte rejse eller en forlænget weekend

Skal du på en kortere rejse som en weekendtur eller på forretningsrejse, så kan du sagtens nøjes med en håndbagage kuffert. Denne lille kuffert er nem at komme rundt med og derfor det oplagte valg til små smutture.

En mellemstor kuffert til charterrejsen eller storbyferien

Til charterrejsen er det oplagt med en kuffert i en mellemstørrelse. Så har du nemlig plads til alt, hvad der kræves på en charterrejse. Det samme gør sig gældende for storbyferien, hvor du med en mellemstor kuffert både har plads til diverse outfits og eventuelle indkøb og souvenirs.

En stor kuffert til den lange rejse - eller hvis der skal være plads til to

Skal du på en længere rejse eller er I flere der skal deles om én kuffert, så er en stor kuffert et godt valg. Med en stor kuffert får du nemlig rigeligt med plads, så du kan medbringe alt hvad du skal bruge. Denne kuffert er bl.a. oplagt til børnefamilien, som gerne vil undgå for meget bøvl ved check-in i lufthavnen, eller hvor børnene er for små til selv at gå med en kuffert.

Tjek vores udvalg i alle slags størrelser og til hele familien her på føtex.dk. Du kan med garanti finde noget til enhver rejse blandt vores store udvalg.