Sus afsted på en racercykel

Indebærer din yndlingsmotion fart og action? Så er racercyklen lige noget for dig. Med en racercykel er det dig mod landevejens vidder, og du kan tilbagelægge mange kilometer på kort tid alt imens, at du får pulsen op. Se vores store udvalg af racercykler her på siden.

Cykelvask: Sådan passer du på cyklen med jævnlig rengøring

Med jævnlig rengøring kører din cykel bedre og holder meget længere. Det er ikke altid lige sjovt, men det er super nyttigt og du vil blive glad for resultatet. Læs mere i denne guide, hvor en professionel cykelsmed forklarer dig, hvordan du bedst vasker din cykel.

Få din cykel leveret samlet

For blot 349 kr. kan du nu få leveret din nye cykel samlet med føtex.dk. Du tilvælger det i kurven under 'Levering'. Eventuelt ekstraudstyr som lås, lygter og kurv påsætter vi ikke, men vi justerer både bremser og gear.

Cykelmakker – cykelservice og reparation

Få hjælp til din cykel med vores nye servicepartner: Cykelmakker. Cykelmakker er et netværk af professionelle cykelmekanikere, der tager sig af service, reparationer og reklamationsbehandling af cykler købt i føtex eller på føtex.dk.

Racercykler er gode til lange ture på landevejen

En racercykel er designet og konstrueret således, at du kan tilbagelægge mange kilometer på landevejen. I vores sortiment finder du både racercykler i aluminium og carbon og alle cyklerne er udstyret med Shimano gear. Racercyklen er en letvægtscykel, som gør, at kraften du ligger i pedalerne nemmere overføres, hvilket gør det muligt at øge hastigheden på cyklen. Denne cykeltype er derfor beregnet til lange ture og til at få motion. I vores udvalg finder du både herre racercykler og dame racercykler.

Hvis racercyklen ikke lever op til dine behov, har vi også et stort udvalg af andre cykler. Se for eksempel vores udvalg af mountainbikes, som er velegnet til kørsel i ethvert terræn eller citybiken, som oftest bliver brugt som transportmiddel. Er du interesseret i et transportmiddel til længere ture, kan du med fordel tage et kig på vores elcykler.

Få god motion på din racercykel

Når du er ude at køre på din racercykel er det en fremragende form for motion. Der er dog to forskellige former for træning, du kan foretage på en racercykel:

  • Intervaltræning

  • Kadancetræning

Kort fortalt er forskellen på dem, at du ved kadancetræning skal kunne udøve mest mulig kraft ved at bruge mindst mulig energi. Derved får cykling på racercykel din gennemsnitsfart op ved kontinuerligt at udøve meget kraft i pedalerne.

Intervaltræning derimod er med til at træne både kondition, hurtighed og styrke. Det ligger i selve ordet, at intervaltræning på racercykel vil sige at, du i kortere intervaller bruger ekstra meget energi og bruger mindre energi i de andre intervaller.

Begge former for cykling på racercykel giver god motion, men ligesom med alt andet træning, så afhænger det af, hvad du vil opnå.