Sequence regler

Sequence er et sjovt spil, der kombinerer kortspil og brætspil. Hvis du ikke har spillet Sequence før, er det heldigvis meget nemt at lære Sequence reglerne. Det kan dog hurtigt blive en sej kamp at vinde i Sequence, hvis din modstander er skarp. Det handler nemlig om at gå i vejen for hinanden samtidig med, at man forsøger at sikre sin egen sejr.

Sequence er et familiespil, hvor børn fra syv år også kan være med. I kan være 2-12 spillere, men er I mere end tre personer, bør I dele jer op i to til tre hold. 

Vi har samlet en guide med alle de Sequence regler, som du skal kende til. Så kan I hurtigt komme i gang med at udfordre hinanden i det sjove brætspil. 
 

Sequence spilleregler

Spillet tager udgangspunkt i spillepladen og de 104 spillekort. I skal hver have et antal kort på hånden, hvilket afhænger af, hvor mange spillere I er. Resten af kortene lægges i en bunke. 

Sequence går ud på at lave rækker (sekvenser) af fem jetoner i samme farve. Det gælder altså om at få fem på stribe. Rækkerne kan både laves lodret, vandret og diagonalt. Det hold eller den person, der først får to ubrudte rækker à fem jetoner, vinder spillet.

Spiller I i hold, handler det altså om at samarbejde om at lave rækker i jeres farve. Samtidig skal I være opmærksom på modstanderholdet. Det er nemlig en god idé at forsøge at blokere modstanderens muligheder for at få fem på stribe. Og de vil helt sikkert gøre det samme mod jer. Det handler altså om at lægge en god strategi for at vinde Sequence. 

Versioner af Sequence

Sådan spiller I Sequence

Den første spiller lægger et kort fra hånden ned på bordet med billedsiden opad. Herefter placerer spilleren en jeton i holdets farve på det tilsvarende kort på spillepladen. Der er to af hvert kort, og der er derfor også to muligheder for, hvor et kort kan lægges på spillepladen. 

Når spilleren har lagt en jeton på spillepladen, skal spilleren huske at trække et nyt kort op på hånden. Hvis spilleren glemmer dette, har man mistet muligheden for at trække et kort. Spilleren må derfor spille videre med et mindre antal kort på hånden. 

Herefter går turen videre til næste spiller eller næste hold, som udfører sit træk. Sådan fortsætter I indtil, at en spiller eller et hold har to gange fem på stribe. 
 

Særlige regler i Sequence 

Hvis en række ensfarvede jetoner ligger i forlængelse af et hjørne på spillepladen, erstatter dette en brik. Hjørnerne fungerer derfor som ekstra jokere i spillet, og I kan derfor nøjes med at lave en sekvens af fire jetoner og få den femte dækket af et hjørne. 

I Sequence fungerer knægte som jokere. Kortets betydning afhænger af, om knægten har ét øje eller to øjne. Knægte med ét øje kan fjerne modstanderens brikker på spillepladen. Det tæller som en tur, og holdet kan altså ikke efterfølgende lægge en brik, og turen går derfor videre. 

Knægte med to øjne kan anvendes som joker – altså kan I bruge kortet til at lægge en jeton hvor som helst på spillepladen. Disse kort kan altså gøre en stor forskel for jeres vinderchancer. 

Sjove brætspil

Er du på jagt efter et nyt sjovt brætspil? På føtex.dk finder du et stort udvalg af underholdende brætspil for både børn og voksne. Gå på opdagelse i vores udvalg, og find dit nye favoritspil. 

Sequence og andre spilversioner hos føtex.dk

Hvis I ikke allerede har Sequence hjemme på spilreolen, så er det på tide at bestille det hjem. Spillet er både sjovt og strategisk, og det er fantastisk underholdning til en aften med venner eller familie. 

På føtex.dk finder du det populære Sequence spil i forskellige versioner. Du finder både spillet i en rejsevenlig version, der er let at have med på farten, samt i en børnevenlig version kaldet Sequence Junior. Derudover finder du naturligvis også det originale Sequence spil.

Er du på udkig efter andre spil til samlingen, kan du gå på opdagelse i vores store udvalg af familiespil. Du finder blandt andet sjove quizspil, udfordrende strategispil og underholdende selskabsspil for voksne.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om Sequence