Regler til Sequence

Sequence er et populært spil, der sammenfatter kortspil og brætspil i ét selskabsspil. Spillet er ideel underholdning for jer, der godt kan lide taktiske spil kombineret med en smule held.

Antal spillere: Sequence spillet kan spilles med børn fra 7 års alderen, og I kan være mellem alt fra 2-12 spillere. Ofte spiller man i hold – det vil sige, at der enten er to eller tre hold.

Tidsramme: Spillet kan spilles på under 30 minutter, men det kan også tage længere tid, afhængig af hvor mange spillere I er.

Sequence kan lyde simpelt, men er begge hold dygtige til at gøre det svært for hinanden, kan det blive en sej kamp for begge parter.

Vil I prøve Sequence spillet hjemme hos jer, har vi i denne guide samlet samtlige Sequence regler, så I nemt og hurtigt kan komme i gang med at spille.
 

Spillereglerne

Spillet går ud på, at man skal lave sekvenser / rækker af fem ensfarvede brikker (også kaldet jetoner) – og disse kan både laves lodret, vandret og diagonalt. Det gælder derfor om at få ’fem på stribe’ på spillepladen. Det hold der først får 2 ubrudte rækker á 5 jetoner, vinder spillet.

Det er dog sværere end som så at vinde. Foruden at I på holdet skal samarbejde om at lave jeres egne sequence, så vil modstanderholdet med garanti prøve at ødelægge dem – og det kan de gøre når som helst. Det gælder derfor både om at lægge en strategi for holdet, så I sammen kan få bygget op til jeres egne rækker, mens I samtidig skal prøve at spolere modstanderens mulighed for at få rækker.
 

Sådan starter i Sequence spillet

Først og fremmest skal der trækkes lod om, hvem der starter. Her vælger den første spiller et kort fra holdets hånd. Kortet lægges derefter på spillepladen med billedsiden opad, hvorefter spilleren placerer og matcher brikkerne på spillepladen med kortets motiv.

Herefter er det modstanderens tur til at trække et kort, som kan have betydning for spillets videre udvikling. Kortene har en stærk magt i spillet, og kan overraske og ændre Sequence spillet hele tiden – så føl dig aldrig for sikker på en sejr. Hvis I på holdet glemmer at trække et kort, så har holdet mistet muligheden for at trække. I må derfor spille videre med et mindre antal kort på hånden. Derudover er det også vigtigt at huske, at når I som hold først har foretaget et træk og lagt en brik, kan den hverken fjernes eller flyttes igen.
 

Andre symboler, der har betydning for Sequence

Hjørnerne på spillepladen: Hvis jeres række eller sekvens ligger i forlængelse af et hjørne på spillepladen, erstatter dette en brik. Hjørnerne fungerer derfor som ekstra jokere i spillet, og I kan derfor nøjes med at lave en sekvens af 4 brikker og få den femte dækket af et hjørne.

Knægte på hånden: Der findes to slags knægte i Sequence – dem med ét øje og dem med to øjne. Dem med ét øje kan fjerne modstanderens brikker på spillepladen, hvorefter du eller I ’mister’ muligheden for selv at lægge en brik bagefter. Dem med to øjne kan anvendes som joker – altså kan I bruge kortet til at lægge en brik hvor som helst på spillepladen.

Versioner af Sequence

Sequence og andre spilversioner hos føtex

Hvis I ikke allerede har Sequence hjemme på spilreolen, så kan I overveje at bestille det hjem. Spillet er særdeles underholdende og kan give mange gode grin og stunder - uanset om det er familie eller venner, I har ovre på besøg. Er det derfor Sequence, der står først for som strategispil, så har vi hos føtex flere versioner. Du finder både spillet i en rejsevenlig version, der er let at have med på farten, samt i en børnevenlig version - nærmere kendt som Sequence Junior. Derudover har vi naturligvis også det originale Sequence spil.

På føtex har vi et stort udvalg af familie- og selskabsspil, I kan prøve. Kig derfor vores udvalg igennem, og find det næste spil til hyggeaftenen under vores store kategori med familiespil.

Spørgsmål til Sequence