Populære brætspil

Hvilket brætspil skal på bordet til hyggeaftenen? Det spørgsmål har du sikkert stillet dig selv flere gange, når familie eller venner har været inviteret over. At finde et brætspil, der passer til alle, kan være en vanskelig opgave, og der kan opstå flere udfordringer forbundet med at vælge spil. Det er nemlig ikke altid nemt at blive enige om, hvilket spil der skal spilles, samt hvilket brætspil der er sjovest.

Vi har med denne guide derfor forsøgt at gøre det nemmere at vælge brætspil, hvorfor vi har samlet gode råd til valg af brætspil samt de 10 mest populære brætspil baseret på føtex salg.

 

Gode råd til valg af brætspil

Der kan ligge flere overvejelser bag det at vælge brætspil, og nogle af de typiske udfordringer ved at vælge spil kan blandt andet være spillets aldersgrænser, spilniveau, tidsramme og antallet af spillere. Du kan derfor gøre dig klogt i at overveje følgende:
 

 • Aldersanbefaling: Skal børnene være med til at spille? I så fald kan det være sværere at finde et brætspil, der er sjovt, og som passer til alle. En god idé kan derfor være at overveje, om det er ’børnenes aften’ eller ’de voksnes aften’.
   
 • Spilniveau: Skal spillet være ligetil, eller skal det være mere komplekst? Overvej hvad I allesammen er til. Der findes både brætspil, der er baseret på held, dem der er mere planlæggende og strategiske samt dem, som er en blanding af det hele.
   
 • Antallet af spillere: Hvor mange skal I spille? Nogle brætspil begrænses af et maks. antal spillere, mens andre kan være brætspil til to personer.
   
 • Tidsramme: Hvor mange timer vil I sætte af til at spille, og hvor lang tid tror du, at I synes, det er sjovt? Nogle spil varer op til flere timer, mens andre kan vare en god halv time.


Det kan være svært at finde det rette spil, men med ovenstående overvejelser, kan I forhåbentlig komme et sjovt brætspil lidt tættere, så I alle kan få en underholdende spiloplevelse.

Regler til Sequence

Skal du udfordre en ven eller et familiemedlem i Sequence? Så få styr på reglerne her og bliv en rutineret spiller til at lave sekvenser.

Top 10 brætspil hos føtex

Nedenfor finder du føtex top 10 brætspil fra 2022, der er udformet på baggrund af føtex salg af brætspil.

 1. Partners Duo
 2. Sequence
 3. Coco crazy
 4. Hvem er Hvem?
 5. Loopin louie
 6. Partners+
 7. Vildkatten
 8. Fiskespil
 9. Klodsmajor
 10. Matador.

   

Flere af spillene er velegnet som familiespil, og kan også spilles med børn. Et klassisk brætspil som Matador / Monopoly er en dansk favorit, og findes også i børneudgaven ’Junior Matador’, som du kan finde under børnespil.

Ud over ovenstående kan vi også nævne Ticket to Ride, som er forskellige og særdeles populære strategispil for voksne.

Ticket to Ride strategispil

Andre sjove brætspil for brætspilsentusiaster

Udover top 10 brætspilslisten fra føtex, så kan du også prøve mange andre populære spil - nye som gamle brætspil. Prøv b.la. kræfter med spil som:
 

 • Bezzerwizzer So Many Clues
 • Danmark-spillet
 • Hint
 • Det dårlige selskab
 • Escape room brætspil
 • Stratego
 • Ego.

   

Er dit selskab glad for at quizze, kan I også afprøve flere quizspil – se vores udvalg her indenfor familiespil.

Køb de populære brætspil på føtex.dk

På føtex.dk har vi sørget for at have et bredt udvalg af brætspil til børn og voksne. Af gode brætspil til børn kan vi nævne spil som Minecraft brætspil, Junior Alias, Disney brætspil, Ramasjang brætspil samt mange andre. Vi har også flere familiebrætspil, hvor både børn og voksne kan være med. Er du derimod alene på udkig efter voksne brætspil, så kan vi anbefale, at du læser guiden; sjove brætspil for voksne.

Er du fortsat i tvivl om, hvad det bedste brætspil, du kan spille med dit selskab, er, så hør dem ad. I finder massere af gode brætspil på føtex.dk og i vores butikker, så spørgsmålet er blot – hvilke brætspil skal hjem på jeres spilreol?