Sjove spil for børn

Der findes utallige gode og forskellige familie- og børnespil, der kan være fantastisk underholdning for både børn og voksne. Et lærerigt børnespil kan samle hele familien og være med til at sikre de hyggelige stunder derhjemme på regnfulde, kolde dage, eller blot når der skal sikres lidt kvalitetstid med børnene.

Et godt børnespil kan være udviklende og styrke både finmotorik og barnets logiske tankegang. Det kan også hjælpe med at styrke barnets sproglige evner, evnen til at huske samt til at træne forståelsen. Når du spiller med dine børn, hvad enten det er brætspil, kortspil, puslespil eller lignende, får du altså mange flere gevinster end blot dejligt samvær.

I denne guide har vi samlet en række bud på, hvilke spil der hitter blandt børn, som både er lærerige, udviklende og sjove. Læs med og bliv inspireret til, hvad dit næste køb af børnespil skal være.

Populære brætspil til børn

Ønsker du at samle børnene omkring et brætspil, hvor de helt små også kan være med, så findes der mange gode spil til formålet. Af gode og populære børnebrætspil kan vi blandt andet nævne:

Med et brætspil på bordet kan i være alt fra 2 til 12 spillere, afhængigt af hvilket spil i vælger. Børnebrætspil er kanon, hvis dit barn skal lære at tælle, genkende farver eller måske endda lære at lægge tal sammen.

Alt efter af hvor gammelt barnet er, kan det være en god ide at checke op på aldersanbefalingen til hvert spil.

Vi kan også anbefale, at du læser op på reglerne, inden du pakker spillet frem for dine børn – så du nemt kan forklare reglerne videre, og I kan komme i gang med at spille.

 

Sjove børne kortspil

Mangler I et underholdende spil til børn, I også kan have med på farten, så er kortspil også et sikkert hit blandt børn. Af lærerige kortspil findes blandt andet:

 

Samt mange flere. Børn elsker at spille, så start legen op med et sjovt og anderledes kortspil, I endnu ikke kender, hvor alle aldre kan være med!

De hurtige og lidt længere børnespil

Der findes mange forskellige børnespil, du kan spille sammen med dit barn, eller lade dit barn gruble med alene. Puslespil er et eksempel på sidstnævnte, hvor barnet kan finde ro og få tiden til at gå ved at kigge på de forskellige, farverige brikker. Det er også et spil, barnet kan gå frem og tilbage til, eller som I sammen kan løse.

Afhængig af hvad tiden er til, så findes der også både de ’hurtige’ og de lidt mere ’langvarige’ børnespil. Vendespil, kortspil og nogle terningespil går oftest lidt hurtigere, end hvis I finder det helt store brætspil frem såsom strategispil eller læringsspil. De fleste børnespil finder børn dog underholdende og hyggelige, så uanset hvor meget tid, I sætter af, så kommer barnet ofte til både at grine og snakke en hel del, når i sætter jer sammen og spiller et sjovt børnespil.

 

Bestil børnespillene online på føtex.dk

På føtex.dk har vi mange forskellige slags spil til børn og resten af familien, hvor der er noget til enhver smag. Vores spil er aldersopdelte, så du er helt sikker på at finde et spil, dit barn også kan deltage i – selv den mindste i familien.

De fleste børnespil er ideelle til weekendhygge, til eftermiddagsunderholdning eller blot til en hyggeaften med popcorn. Så bliv klar til mange sjove og underholdende timer med dine børn, og se vores store udvalg af familiespil på føtex. Du kan også udforske hele vores legetøjskategori, hvor du kan finde endnu mere underholdning for børn.