Vores vinkælder

Velkommen til en verden af vin

Vores vinkælder byder indenfor til et nyt, spændende sortiment af vine i alle afskygninger. Vi har tilpasset afdelingen til tidens tendenser og sirligt udvalgt leverandører og vine fra de bedste distrikter, så du ikke går forgæves hos os, uanset hvilken type vin, du foretrækker. 

I Vores vinkælder findes klassiske vine, men også nyere økologiske og alkoholfri flasker. 

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, eller har du bare brug for inspiration inden en stor fest, kan du komme forbi og smage hver fredag og lørdag i Vores vinkælder. 

Så gør bare klar til hygge, god mad og gæster. Vinen finder du i føtex.

Vores vineksperter anbefaler særligt tre vinhuse

Gnarly Head er et veletableret vinmærke fra Californien i USA. I vores sortiment finder du en Sauvignon Blanc og to forskellige rødvine. Prøv for eksempel en kraftig Old Vine Zinfandel som er god til krydret mad eller en Cabernet Sauvignon som er særligt god til rødt kød og simremad. Står menuen på skaldyr eller sushi, så er det derimod den tøre, let kraftige hvidvin du skal putte i kurven. 

Le Jamelles er vin fra prisvindende fransk vinmager fra Languedoc. Le Jamelles er kendt som vine i høj kvalitet hvor du får god værdi for pengene. I sortimentet finder du både klassisk Chardonnay, rosévin samt fire forskellige rødvine. Den klassiske Chardonnay er en tør hvidvin, særligt god til fisk, skaldyr og fjerkræ mens du i den klassiske rødvin Caberney Sauvignon går en kraftig rødvin god til rødt kød og krydret mad. Prøv også den klassiske Pinot Noir som går godt med pastaretter og grøntsager. Uanset hvad menuen står på, finder du altså en vin fra Le Jamelles i sortiment som passer til. 

Masi er historien om en familie og dens vinmarker i de venetiaske bakkedrag. En historie om kærlighed, excellence og passion for vin og skønhed. Boscani-familien, der stadig efter virksomheden, købte i slutningen af det 18. århundrede dalen Vaio de Masi og besluttede sig for at opkalde deres vingår efter den. I vores sortiment finder du både rødvin, hvidvin og rosé og der er noget for enhver smag. 

Men om det er rød, hvid eller rosé der skal i kurven næste gang, eller hvilken der passer bedst til for eksempel en lækker pastaret, det finder du nemt ud af ved hjælp af vores nye vinskilte. 

Vi gør det nemmere at vælge den rigtige vin 

I føtex vil vi gerne gøre det nemt, at vælge den rigtige vin til den rigtige anledning - uden altid at skulle gå med det sikre, velkendte valg. Derfor har vi lavet disse, nye, vinnavigationer, som du finder ved de forskellige vine i din lokale føtex. Her får du nemt et overblik over, hvilke retter vinen passer til, om den er tør, sød, let eller kraftig og hvilken drue den er lavet på. Samtidig kan se hvilket land viden kommer fra og nemt se alkoholprocenten.

Med de nye vinskilte opfordret vi til at gå på opdagelse i det nye sortiment, og prøve nye, spændende vine. Start for eksempel med Masi-vinene, som du finder en beskrivelse på her. Vinen finder du i føtex.

En god vin bør ikke stå alene

En god vin bør ikke serveres alene. Her finder du to eksempler på nemt og lækkert tilbehør som du kan servere til.