Et børneværelse med plads til leg

Børn elsker at lege, udforske og udleve fantasien. Derfor er det vigtigt med et børneværelse, hvor rammerne er både frie og sjove – Men hvordan kan du forene den fantasifulde verden og samtidig holde helt styr på værelsessituationen? Læs føtex’ guide til indretning af børneværelset, og find nye vinkler til fantasifulde legeområder og gode opbevaringsløsninger til alt yndlings legetøjet.
 

Det perfekte børneværelse

Børneværelset er først og fremmest til børnene. Derfor vil det perfekte børneværelse være et rum, hvor børnene er tænkt ind. Det kan være lillebrors yndlingsfarve, der går igen, eller storesøsters tanker, der får frit løb i indretningsprocessen. Ved at invitere dine børn med i den første fase, hvor indretningen bliver fastlagt, vil børnene automatisk føle sig mere som en del af det færdige udfald.

Det er derfor de små detaljer, der tæller, når børneværelset skal indrettes. Derfor kan børnesengetøj med det helt rigtige print, som eksempelvis Paw Patrol eller Tom & Jerry, gøre forskellen for dit barn.

Samtidig kan vægklistermærker med Askepot over sengen eller en skrækslagen Scooby Doo ved legekassen, også være fantasifulde detaljer, som dit barn vil finde helt perfekte på værelset.

Skab plads til leg...

Du kan blive inspireret til indretning af børneværelset ved at stille skarpt på, hvordan dit barn leger og, ikke mindst, hvad det leger med. Ved at gøre plads til favoritlegetøjet og sjove aktiviteter kan du nemlig omdanne børneværelset til et slaraffenland for dit barn med bare få møbler.
 

... med magiske madrasser

Er dit barn en spirrevip, der knap nok kan sidde stille, når det skal sove? Så kan en foldemadras gøre magiske underværker på børneværelset. Her kan en, eller flere børn, lave alverdens akrobatnumre samt hektiske hoppekonkurrencer og altid lande blødt. Og samtidig er en god, aflastende foldemadras perfekt i indretningen, når den trætte forælder trænger til at lukke øjnene kort mellem de mange toppræstationer på værelset eller blunder hen under godnathistorierne.
 

... med tossede tæpper

Et børnetæppe med mageløse motiver og fabelagtige figurer kan både pynte, aflaste og indbyde til leg. Med et tæppe, der forestiller Gurli Gris eller andre sjove figurer, som I kender fra hverdagen, kan selv gulvet på børneværelset indbyde til leg og fantasifulde stunder. Du kan også vælge børnetæpper med mere opkridtede legebaner som eksempelvis hinkeruder, der inviterer til hop i barnets eget habitat, eller alfabetet, der hurtigt kan accelerere ordanvendelsen.

... med ro i fantasifulde rammer

Når dagen er gået på hæld, og øjnene næsten ikke kan holdes åbne, så kalder sengen for både store og små størrelse. Og modsat voksne, der foretrækker rolige rammer og få farver, så er motiver og legende overflader dén magi, der kan få de små størrelser til at slappe helt af.

Du kan derfor vælge en børneseng, der er formet som den vilde jungle, det højeste prinsesseslot eller den hurtigste bil. Eller hvad med selv at lave scenariet? Ved at placere en køjeseng eller halvhøj seng på værelset, kan du lave det perfekte puderum lige under madrasser eller en salig stjernehimmel i loftet, som barnet går til ro under hver nat.
 

... med det rette lys

Når de rigtige rammer er sat med enten favoritfiguren fra tegneserien eller andre fantasifulde og hjemmelavede tilføjelser, så mangler kun den helt rigtige belysning til at sætte den sidste, afslappende prik over i’et. Derfor kan en svævende ballon, en rolig sky eller en nysgerrig kanin hænge ved siden af sengen og give lys til de sene nattetimer.

Du kan også vælge mange andre børnelamper, som kan finde den helt rigtige stemning frem på det lille børneværelse i alle døgnets timer. Hvad med en dejlig diskokugle? Legende lavalamper? Eller lyskæder med netop dét motiv, som passer til dit barn? Det kunne være alt fra flamingoer til stjerner, der kan danne den lysende og legende ramme for børneværelset.
 

Husk opbevaring til alt det sjove

Når legen kommer til en ende, skal legebiler, tøj, sjippetov og alt det andet legetøj lægges på plads. Derfor er det vigtigt med gode opbevaringsmuligheder, der nemt kan gemme alt legetøjet og det praktiske væk. Her kan du vælge at hænge små kufferter op på væggen eller stable legetøjskister og -kasser på gulvet. Skal både biler og bolde helt væk fra gulvet, er der også et væld af reoler og kassesystemer, der kan passe ind på børneværelset.

Ved at indrette børneværelset med den helt rigtige opbevaring i både børne- og voksenhøjde kan alle størrelser lege og rydde op. Det kan give mere ro til hverdagen, når mulighederne er lige indenfor rækkevidde og samtidig holdt i et lige så fantasifuldt design, som resten af børneværelset og dets legetøj.

Få mere opbevaringsplads på børneværelset

Med de rette opbevaringsmøbler på børneværelset kan både du og dit barn hurtigt få styr på legesagerne. Læs guiden her og se, hvilke opbevaringsøbler du evt. skal købe til dit barns værelse.