Sådan indretter du en lille terrasse eller altan

Du kan nemt skabe en skøn, tilbagelænet stemning på den lille altan såvel som den mindre terrasse - det kræver bare gode idéer, det rigtige møblement, og at vejrguderne er med dig.

Vi kan ikke hjælpe så meget med det sidste, men de to første ting kan du finde på føtex.dk. I denne guide får du inspiration til at komme både pladsmangel og det danske vejr i forkøbet, når du skal indrette dine udendørsarealer.

Se altanen i det rigtige lys

Det kan være svært at finde den helt rigtige belysning til altanens små kroge og terrassens overflader. Udendørslamperne skal nemlig både give nok lys, være hyggelige og samtidig kunne tåle det danske vejr.

Når mørket falder på, og du gerne vil have oplyst pladsen uden for boligen, kan du prøve at hænge hyggelige og stemningsfulde små lyskæder eller lysnet op. Her vil lyset på terrassen og altanen sprede sig på en måde, der både kan virke dekorativ, intim og endda festlig. Hæng lyskæderne ned fra loftet, vikl dem rundt om gelænderet eller læg dem på nogle af havemøblerne - du skal bare være sikker på, at de kan tåle det danske vejr.

Til spilaftnerne eller de kreative timer kan der være behov for ekstra lys, og så kan det være rart med en eller flere have- eller solcellelamper. Havelamperne kan stå frit, men de fås også som væglamper, så de kan hænges op på en mur, hvis pladsen er trang. De kan også fint placeres i blomsterkrukkerne.

Find et møblement, der matcher

Det er flot og kan endda virke luksuriøst med store teakborde, brede stole og bløde havehynder, du kan forsvinde ned i. Men på den lille altan eller terrasse kan det være svært at finde plads til de pompøse møbelsæt. Du kan dog stadig skabe skønne udendørs oaser på mindre plads ved blot at kombinere de helt rigtige møbler og materialer.

Et mindre cafésæt kan eksempelvis nemt blive til en fredfyldt hyggekrog med farverige plaider, havehynder og lækre udendørs tæpper, der sender tankerne afsted til sydens terrazas. Ved at placere små naturmaterialer rundt på udendørsarealerne, som træstammer og sten, understreger du samtidig en helt særlig fred og ro uden at optage en masse plads. Det er perfekte omgivelser til en kop kaffe, en fængende bog og en god snak.

Populære altanmøbler

Gør udearealerne grønnere med planter, urter og blomster

Selvom du er udenfor på altanen og terrassen, så er det langt fra normalen at græs, træer og buske naturligt finder vej hertil. Men med en hjælpende hånd kan du selv skabe velplacerede grønne åndehuller, som gør dine udendørsarealer endnu mere afstressende.

Hvis kvadratmeterne er få, kan du skabe gode grønne områder med et højbed, hvor gulerødder, urter og blomster kan vokse og samtidig rum-inddele terrassen eller altanen. Du kan også lave en plantevæg af solide hylder og alle dine favoritplanter, der kan bidrage til smukke, grønne udendørs rammer. Og skal der lidt ekstra grønt til, så kan du altid placere farverige krukker og potter rundt i de små kroge på både gulv og væg.

Med planter placeret og opbevaret efter størrelsen på din altan eller terrasse kan du altid slappe af i det grønne - uanset om du bor i midtbyens kaotiske kerne eller forstædernes fredelige kvarterer.