Sådan nedgraver du din trampolin

Har du også lagt mærke til de smarte havetrampoliner, der er gravet ned og derfor en integreret del af haven? En nedgravet trampolin øger sikkerheden for dem, der hopper på den. Vil du til at anskaffe dig en nedgravet model eller har du allerede trampolin, som du selv vil grave ned i haven? Så læs mere i denne guide og lær hvordan du selv nedgraver en trampolin i din have.
 

3 fordele ved at nedgrave sin trampolin 

Når man anskaffer sig en trampolin, skal man altid overveje hvilken model, der passer bedst til ens behov. Er du i tvivl om hvilken model, der passer til din familie, så kan du i vores guide Vælg den rigtige trampolin læse meget mere om de forskellige muligheder og forstå hvilke parametre du skal være særligt opmærksom på. 

Har du besluttet dig for, at en nedgravet model er det rette for din familie, så kommer valget faktisk med en række fordele, som du ikke får ved den almindelige fritstående model - en trampolin på ben. 
 

1. fordel: yder høj sikkerhed

En nedgravet trampolin er mere sikker end en fritstående model. Skulle hoppe-uheldet være ude, og barnet falder af trampolinen, er der væsentlig mindre afstand ned på græsplænen. Ved en fritstående model kan man deriomod risikere at falde en meter eller to (alt efter højden på trampolinen, hoppet og afsættet).
 

2. fordel: dominerer ikke i haven

En nedgravet model dominerer ikke haven i så høj grad som en fritstående. Trampolinen fylder ikke udsigten i haven, og du vil ikke lægge mærke til den i samme grad som ved en almindelig model. Ved at grave en trampolin ned går den mere i ét med resten af haven og kan falde naturligt ind som en del af indretningen. 
 

3. fordel: giver naboen fred

Udover at en nedgravet model bliver en del af indretningen i haven, er du også sød ved dine naboer. Som haveejer foretrækker mange privatliv ude i deres egen have, hvilket kan udfordres med den klassiske fritstående trampolin, da børn ofte hopper over hækkens højde. Du kan derfor vælge en nedgravet model for at skåne din nabo.

Kom i gang med at grave din havetrampolin ned

Det er hårdt arbejde at grave en trampolin ned. Udover at vælge det helt rette sted i haven, hvor trampolinen skal være, skal du også have flyttet en masse jord. Det er derfor vigtigt, at du får styr på detaljerne, inden du begynder dit gravearbejde - på den måde sparer du dig selv for meget tid og slid. 
 

Afmærk området til nedgravningen

Først og fremmest skal du finde en placering til din trampolin. Sørg for, at den står et sikkert sted, hvor der er masser af plads rundt om. Vi anbefaler ikke at sætte trampolinen tæt på buske, bede, blomster, skure, husmure eller andet. Find et frit sted på græsplænen, hvor den kan stå uforstyrret. 
 

Start med at undersøge din jord

Inden du begynder at grave, så skal du undersøge jorden. Din jordtype kan have stor betydning for nedgravningen, og derfor er det vigtigt at, du ser, hvilken jord der er i dit område. 

Start med at grave et hul, der hvor du har afmærket et område. Hullet skal være lige så dybt som trampolinens manual anviser. Kig på jorden og mærk på den - føles den mest som sand eller som ler? 

Hvis jorden føles meget sandet, egner den sig ikke til en trampolin. Jorden er i dette tilfælde nemlig ikke stabil, og du kan opleve at din udgravning løbende falder sammen. Er din jord leret, bør den kunne holde. Vi anbefaler, at du afstiver siderne i udgravningen – specielt hvis jorden føles en smule sandet. 
 

Begynd din udgravning

Når du har styr på hvor trampolinen skal være, og om jorden er egnet til det, så kan du begynde at grave. Hvis du elsker hårdt arbejde, og ser det som en mulighed for at få trænet armene, så kan du sagtens bruge en spade. Ellers kan du med fordel låne en lille gravemaskine, bobcat eller ligende.

Lav en jævn udgravning ud fra producentens anvisninger. Vær opmærksom på, hvor meget plads producenten skriver, at deres model skal bruge. Grav frihøjden ud fra producentens anvisning. Hele hullet skal som regel graves helt ud ofte i form af en halvkugle. 

Mange modeller skal have 10-15 cm luft rundt om dem - mellem jorden og kanten. På den måde er der fri passage til luft, så du ikke får problemer med damp. 

Sørg for at din udgravning er jævn, så trampolinen står sikkert. Er det en model med ben du graver ned, kan du lægge et par fliser i bunden, så den står stabilt. Dæk eventuelt hullet med en fiberdug - så undgår du at ukrudt skyder op. 
 

Kør jord væk

Kør den overskydende jord væk, eller brug den som indretning i din have. Hvis du beholder jorden, kan du genbruge den til at fylde hullet igen, hvis trampolinen en dag skal fjernes.

Stort udvalg af trampoliner til nedgravning

En nedgravet trampolin giver mange timers sjov til hele familien uden at ødelægge udsigten i haven. Se vores store udvalg af trampoliner til nedgravning med og uden sikkerhedsnet, og glæd hele familien med en nedgravet havetrampolin i dag.

Hvilke modeller kan graves ned?

Som udgangspunkt kan de fleste typer af trampoliner graves ned. Dog findes der modeller, der er designet til det specifikke formål, og disse er at foretrække, hvis du gerne vil have en nedgravet model. 

Vær altid opmærksom på hvad producenten skriver om nedgravning af deres modeller. Sørg altid for, at trampolinen er sikkerhedsgodkendt og lever op til de krav, der er på området. 
 

Hvor lang tid tager det at grave en trampolin ned?

Det er meget forskelligt, hvor meget tid du skal sætte af til en nedgravning. Alt efter hvor meget hjælp du kan få, og om du vælger at bruge armkræfter eller en lille graver, kan det tage alt fra et par timer til dage. Derfor er det også vigtigt, at du gør op med dig selv, hvor meget tid du ønsker at spare ifht. prisen.

Populære trampolin brands