Højre- eller venstrevendt sofa – hvad betyder det?

Er du i tvivl om, hvad forskellen på højre- eller venstrevendt sofa er? Eller skal du lige have styr på, hvad det vil sige?

I guiden her vil vi forklare, hvad det vil sige, og hvordan de forskellige sofatyper er. På den måde kan du få styr på, hvilken model der passer bedst til din dagligstue, samtidig med at du får de fordelagtige mange siddepladser.

For det er nemlig ikke uden betydning, hvorvidt din sofa har en venstrevendt chaiselong eller en højrevendt chaiselong, da valget vil påvirke fleksibiliteten og indretningen af resten af stuen.

Hvad er en venstre- og højrevendt sofa?

Det er sofaens chaiselong, der bestemmer, hvorvidt det er en venstre- eller højrevendt sofa – og det er uanset, om det er den klassiske sofa med chaiselong, en u-sofa med chaiselong, en open end sofa eller en hjørnesofa med chaiselong.

Det er forskelligt, hvorvidt chaiselongens placering er fast eller aftagelig, hvilket du skal være opmærksom på, når du vælger en sofa. Hvis chaiselongen er aftagelig, har du mulighed for at rykke rundt på den efter behov, eller hvis du skal flytte til et nyt sted. Dette vil være oplyst under de enkelte modeller her hos føtex, hvor de vil stå som vendbare.

Hvilken sofa skal du så vælge?

Når du skal vælge en sofa, skal du gå efter den, der passer til din indretning. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rette vendt sofa, så du ikke ender med en højrevendt sofa med chaiselong, når du havde behov for en venstre.

Hos føtex vil det altid fremstå i produktbeskrivelsen, hvorvidt en pågældende model er venstrevendt eller højrevendt.

Samtidig skal du huske at måle op både ift. din egen plads samt den mulige sofa, du gerne vil have. Det vil være utrolig ærgerligt, hvis du ikke havde pladsen til den, eller hvis du nu havde plads til en større model, som en u-sofa med en venstrevendt chaiselong.

Nedenfor kan du se billeder på de forskellige sofamodeller, vi lagerfører på føtex.dk og deres muligheder af højrevendt og venstrevendt. På den måde er du sikker på, at du vælger den rette fra os.

Køb din næste sofa her hos føtex

Har en af de ovenstående sofa fanget din blik? Så kan du shoppe de enkelte modeller her på føtex.dk, hvor vi har et bredt udvalg af forskellige typer, farver og materialer.

Og bare rolig… Hvis sofaen ikke passer til dig, kan du altid bruge Køb&Prøv på føtex.dk, hvor du kan bruge sofaen derhjemme i op til 30 dage. Læs mere om Køb og Prøv her.