Sofaer

Find den perfekte sofa her på føtex.dk – den sofa, der opfylder dine og familiens behov, komplementerer stilen i din stue og giver de bedste forudsætninger for fremtidige hyggestunder. Vi har et stort og bredt udvalg, så der findes helt sikkert også en sofa til dig.

Sofa farver

Køb & Prøv

Med Køb & Prøv kan du købe og prøve din nye sofa, seng og andre møbler i op til 30 dage med fri returret.

3 vigtige overvejelser, når du skal vælge sofa 

Måske har du allerede en helt klar idé om, hvilken sofa du er på udkig efter, eller måske er du stadig i de første faser af processen, hvor du blot prøver at skabe dig et overblik over de mange forskellige sofaer, der findes på markedet. 

Uanset hvor langt du er i dine overvejelser, kan det være en god idé at gøre sig tanker om følgende: 

  • Størrelse 

  • Materiale 

  • Farve 

Sofaens størrelse

Størrelsen på din sofa har stor betydning for, hvordan det føles at træde ind i rummet. Det er utroligt ærgerligt at ende ud med en sofa, som enten blokerer for døren eller fylder hele din stue. For at undgå dette anbefaler vi, at du måler din stue op, så du ved præcis hvor meget plads, du har at gøre med til din nye sofa.  Lig evt. gamle aviser eller andet ud på gulvet, hvor din nye sofa skal placeres, så du får en idé om, hvor meget plads den kommer til at optage i din stue.

Til den lille stue: 2-personers sofa – et godt valg der ikke optager for meget plads i boligen

Til den mere rummelige stue: 3-personers sofa – en god mellemstørrelse, der passer til de flestes behov.

Til den store stue: u-sofa eller hjørnesofaer – disse skønne sofaer giver perfekt plads til hele familien. 

Sofa materiale

Det er heller ikke helt ligegyldigt hvilket materiale, du vælger til din sofa. Man kan overordnet skelne mellem sofaer i læder eller stof, som begge har både fordele og ulemper. 

Hvor sofaer i læder er nemme at rengøre i dagligdagen hvis man eksempelvis har børn eller kæledyr, eller spilder drikkevarer, kræver en lædersofa alligevel mere pleje og vedligeholdelse over tid i forhold til en sofa med stofbetræk. Du kan også vælge at gå med den moderne veloursofa, som har et blødt og lækkert betræk, der giver et ekstra strejf af eksklusivitet i boligindretningen.

Sofaens farve

Sidst, men ikke mindst, bør du overveje farven på din nye sofa. Dette er i høj grad et spørgsmål om personlig smag og stil, men det kan alligevel være en idé at tage rummets helhed i betragtning.  

Hvis din stue er lille og mørk, kan du overveje en sofa i en lysere farve for at åbne rummet mere op.  Modsat kan du vælge en sofa i en mørkere farve, hvis din stue har masser af lys og er indrettet med andre lyse møbler. Ligeledes egner en sofa i neutrale nuancer sig godt ind hos dem, hvor der i forvejen er knald på farverne i boligindretningen. Her er en sofa i neutrale farver en sikker base, der giver plads til spræl og udskiftning i andet boligtilbehør. Du kan naturligvis også vælge at gå med en sofa i din yndlingsfarve – hvad med en sart lyserød sofa eller en smuk kongeblå? En farvet sofa skaber et moderne twist i boligindretningen og fungerer som blikfang.

Lad stuen indbyde til hygge 

Selvom sofaen er et af de vigtigste møbler i stuen, kan den ikke stå alene, hvis du ønsker en stue, der indbyder til hygge og afslapning for dig og dine nærmeste. Skab en ekstra siddeplads med smuk puf eller kryb sammen under en vamset plaid med en god bog og en varm kop te på sofabordet. En sofa er heller ikke komplet uden et par dekorative sofapuder til at skabe varme og hygge i stuen. Du finder altid de bedste tilbud på sofaer og tilbehør til stuen lige her på føtex.dk. 

Sofaer for enhver smag 

På føtex.dk kan du på nem og overskuelig vis finde en lækker og billig sofa, som passer perfekt til dit hjem og din personlige stil. Vi har et bredt udvalg af sofaer i forskellige typer, farver og materialer, så du med stor sandsynlighed kan finde en, der passer til dit behov. Eksempelvis har vi sofaen til dig, der blot har brug for et par siddepladser i den lille stue, eller til dig der vil have plads nok til, at alle i familien eller den store venneflok kan få en god siddeplads i sofaen. Da en sofa er med til at definere hele stemningen i din stue, er sofaen velsagtens et af de vigtigste møbler, der naturligvis kræver store overvejelser. 


Køb billig sofa på føtex.dk

Har du fundet din drømmesofa? Gå på opdagelse i udvalget, der løbende opdateres her på siden med de seneste nyheder. Husk at du som altid får ubegrænset returret, når du køber din nye sofa her fra siden.

FAQ- Ofte stillede spørgsmål til sofaer