Hold dit drivhus varmt året rundt

Ønsker du at forlænge plantesæsonen i dit drivhus? Så er det faktisk muligt. Det kan du gøre ved at isolere drivhuset samt supplere med en drivhusvarmer

I guiden her vil vi komme ind på, hvorfor du skal have varme i drivhuset, samt hvordan du kan forlænge plantesæsonen med isolering og en drivhusvarmer. Du vil derfor på sigt kunne have appelsinolanter, oliven, citron, figen og meget andet samt forlænge den traditionelle plantesæson. 

 

Hvorfor have varme i drivhuset? 

Plantesæsonen i et almindeligt drivhus varer som regel fra slutningen af april til slutningen af oktober. Men med bedre isolering og varme i drivhuset, kan du faktisk plante hele året rundt. 

Desuden skabes der gode betingelser for at stort udvalg af planter, som normalt ikke ville kunne oeverleve. 

Isolering af drivhus - sådan gør du

Et isoleret drivhus holder det værste frost ude og forhindrer, at jorden fryser til. Hvis du vælger at isolere dit drivhus, er det en god ide at tage stilling til, om du vil isolere hele drivhuset, eller om der kun skal isoleres omkring planterne, så disse beskyttes mod kulde.

 

Isolering omkring planter

Hvis du beslutter dig for blot at isolere omkring planterne, kan du vælge følgende metoder: 

  • Plant direkte i flamingokasser. Flamingokasser er gode til at holde på varmen og ikke nok med, at du kan bruge kasserne til at opbevare dine knolde og rødder, kan du altså også bruge dem til at forlænge sæsonen.
  • Sæt plantesækkene og krukkerne på hylder eller reoler – på den måde mindsker du risikoen for at frosten beskadiger planterne nedefra.
  • Du kan også vælge at lægge plast omkring dine planter for at undgå, at de får meget direkte kulde.

 

Isolering af hele drivhuset

Hvis du vælger at isolere hele dit drivhus, kan dette gøres på følgende måde:

  • Pak hele dit drivhus ind i plast. Dette er med til at holde på den varme, der er i drivhuset. Der er få chancer for at dette holder drivhuset fuldstændigt frostfrit, men det kan være med til at forlænge sæsonen med en måneds tid.
  • Du kan desuden også vælge at sætte store flamingostykker op langs vinduerne i drivhuset og på den måde lade flamingoen fungere som isoleringen. Brug plader af 5-10 centimeters tykkelse for at få det bedste resultat. 
     

Vælger du at isolere dit drivhus, kan du opbevare planter, rødder og knolde vinteren over. Eksempelvis dahliaknolde, chokoladeblomst, fransk estragon og rosmarin.

Tilfør varme med en drivhusvarmer 

Hvis du ikke vil nøjes med at isolere, kan du supplere med ekstra varme for at holde dit drivhus frostfrit hele året. Dette kan du gøre på mange forskellige måder. Du kan enten vælge at bruge en varmeblæser, en el-radiator eller en petroleumsbrænder.

Det kan dog være en god idé at bruge en drivhusvarmer med en termostat, så du har mulighed for at styre temperaturen i dit drivhus.

Hvis du vælger at bruge en drivhusvarmer til at holde temperaturen i dit drivhus, gør du klogt i at isolere det inden, så du kun fyrer for planterne og ikke for fuglene.

Har du et godt isoleret og opvarmet drivhus, kan du have appelsinplanter, oliven, citron, figen og meget mere.