Hvilket drivhus er bedst?

Er du på jagt efter et drivhus og vil gerne gøre en god investering? Så fortvivl ikke.

Med et drivhus i haven kan du dyrke alverdens afgrøder, der kan skabe både glæde og tilfredsstillelse - om det er forspiring af sommerblomster, eller om det er dyrkelse af diverse grøntsager og eksotiske frugter. Et drivhus har flere anvendelsesmuligheder og kan sagtens anvendes til mere end dyrkning – du kan f.eks. indrette din egen hyggekrog, og nyde en sen efterårsmåned eller en tidlig forårsmåned i dit lille orangeri.

Der findes derfor gode fordele ved at tilvælge et drivhus til din have – spørgsmålet er blot – hvilket drivhus skal du vælge?

I denne guide kan du blive klogere på, hvilke drivhuse du kan vælge imellem, og hvilket drivhus der er det rigtige til din have - alt ud fra hvilket behov du har, og hvilke krav du stiller til det perfekte drivhus. Læs med i denne guide og få gode råd og tips til at finde det rette drivhus.

Overvejelser, du skal gøre for at vælge det rigtige drivhus

Det er vigtigt, at du finder det optimale drivhus til dig og din have. Det er nemlig en stor investering, der kræver mange overvejelser. Vi har samlet tre gode råd, som du bør tage i betragtning i jagten på det bedste drivhus.

Først og fremmest kan du overveje:

  • Størrelsen af drivhuset

  • Ruderne til drivhuset

  • Drivhusmodellen.

 

Størrelsen på drivhuset

Alt afhængig af hvilken funktion dit drivhus skal have, er størrelsen på det en væsentlig faktor. Et stort drivhus til en lille have kan se voldsomt ud, og vælger du en model, der kræver meget plads, kan drivhuset komme til at tage for meget plads i haven.

Omvendt vil ærgerligt at købe et for lille drivhus, hvis du nyder at have gang i mange planteprojekter. Det kan rart både at have plads til vindruer, agurker, tomater, basilikum og måske et citrustræ eller to, så du kan have alt det i drivhuset, du nu har lyst til at dyrke. Vælg derfor hellere et drivhus til den lidt større side, end ét der er til den lille – det kan nemlig vise sig at være rart at have god plads.

Du kan se vores mange drivhusstørrelser på føtex.dk, hvor de traditionelle drivhuse typisk ligger i størrelserne mellem 3,8 m2 til 11,5 m2.

Glas eller polycarbonat - hvilke vinduer til dit drivhus er bedst?

Der er flere aspekter, som kan påvirke dit valg af ruder. Overordnet set kan du vælge imellem tre typer af glas: Klart glas, hærdet glas eller polycarbonat.

Vælger du det klare glas, får dine planter masser af lys, men glasset kan også være skrøbeligt. Klart glas er ofte den mest populære løsning grundet dets udseende, men det kan nemmere gå i stykker ift. hærdet glas og polycarbonat. Har du derfor små børn, der elsker at spille fodbold i haven, så kan hærdet glas eller polycarbonatruder vise sig at være en bedre investering.

Polycarbonat er mere holdbart og har en isolerende effekt, der giver dig en mere stabil temperatur i drivhuset hele året rundt, hvis du har et ønske om at lade dine planter overvintre. Dog er glas generelt billigere end polycarbonat, så her er det op til dig at finde ud af, hvilket behov du har.
 

Valg af drivhus model

Når du skal vælge, hvilken model du ønsker, kommer det an på din smag, dine præferencer og behov. Afhængig af hvilken drivhustype du er til, har de forskellige modeller både fordele og ulemper. Det er derfor vigtigt, at du gør klart for dig selv, hvilket formål dit drivhus skal have. Har du brug for at dyrke afgrøder alene, ønsker du blot en udendørs opholdsrum, eller skal drivhuset kunne lidt begge dele?

Det klassiske drivhus og et vægdrivhus lægger mest op til dyrkelse grøntsager, krydderurter og mere eksotiske frugter (hvis pladsen er til det), mens et pavillondrivhus, eller et sekskantet drivhus, oftest fungerer som et opholdssted. Dog skal det siges, at der sagtens kan dyrkes afgrøder i et pavillondrivhus, ligeså vel som du kan sætte et lille cafesæt ind i det klassiske drivhus. Det bedste bud på et drivhus, der kan begge dele, er dog et orangeri. Her kan du både få plads til planter og udendørsmøbler, der tilsammen kan give en hyggelig atmosfære.

Hvilken type drivhus du skal købe, afhænger derfor først og fremmest af, hvordan du ønsker at dit drivhus skal indrettes.
 

Bestil dit nye drivhus hjem på føtex.dk

Hos føtex.dk finder du et bredt udvalg af hobbydrivhuse, hvor der med sikkerhed vil være et, der falder i din smag. Vi har alt fra orangerier til små vægdrivhuse, som, navnet hentyder til, er designet til at blive brugt op ad en væg. Det kan være oplagt, hvis du ønsker noget pladsbesparende.

Har du derimod ikke en stor have eller måske bor du i lejlighed, så kan du også investere i en minidrivhus. Her kan du med nogle ganske få kvadratmeter dyrke frugt og grønt på din altan, ligesom man gør ved urban gardening i byerne.

Du finder selvfølgelig også traditionelle drivhuse og udestuer i vores sortiment i flere forskellige farver, heriblandt de populære sorte drivhuse. Tjek vores udvalg af drivhuse og tilbehør, og find det optimale drivhus til dig og din have.

FAQ - Spørgsmål til drivhuse