Derfor skal du vælge et rundt spisebord

Er du træt af dit gamle spisebord, eller ønsker du noget andet end et firkantet bord i din spisestue? Så bør du overveje at investere i et rundt spisebord.

At skulle vælge et spisebord – uanset design, format eller materiale – kommer meget an på dine behov samt rummets størrelse, som det skal stå i. Her på føtex.dk har vi et solidt udvalg af højkvalitets spiseborde, som er runde, hvor du kan vælge mellem forskellige diameter og materialer, der vil dekorere ethvert skandinavisk hjem.

Spiseborde kommer i mange størrelser, former og materialer, hvor særligt runde borde er blevet populære – men hvorfor egentlig? Og hvilke overvejelser bør du gøre dig, inden du giver dig i kast med et rundt spisebord? Disse spørgsmål vil du selvfølgelig få svar på i denne guide.

Udvalgte runde spiseborde

Inden du køber et rundt spisebord

Ligesom så mange andre større møbelinvesteringer, er det vigtigt, at du har gjort dig visse overvejelser, før du køber et rundt spisebord, så du ikke går hen og bliver skuffet over dit valg. Her tænker vi bl.a. størrelsen på rummet, selve spisebordets størrelse samt dets materialer og design.
 

Størrelse på rummet

Det er vigtigt, at du har gjort dig overvejelser om, hvilket rum det skal stå i, samt hvor meget det kan fylde uden at virke kaotisk og klemt. Et spisebord skal helst agere som samlingspunkt i enten køkkenet eller spisestuen, hvor hele familien kan sidde sammen om et måltid eller et brætspil.

Brug derfor gerne tid på at måle op, så du er sikker på, at du har pladsen til både det runde spisebord og spisebordsstolene omkring. Hvis du har en lille spisestue eller køkken, er et rundt spisebord faktisk et godt valg, da den buede kant optimerer bordets overfladeareal, så det ikke fylder på samme måde som med et kvadratisk eller rektangulært bord.

Inspiration til indretning af spisestuen

Synes du, det er svært at indrette din spisestue, eller mangler du inspiration? Så finder du mange muligheder indenfor møbler og boligindretning her hos føtex, så dit hjem indbyder til hygge, samvær og samtaler. 

Størrelse på spisebordet

Når du har vurderet, hvor meget plads du har at boltre dig på, skal du også have overvejet, hvor stor spisebordet må være, og hvor meget plads du har behov for til familie og gæster om bordet.

Huskereglen, hvis du gerne vil have, at hver person har rigeligt med plads uden at støde albuer, er, at de har en friplads på ca. 60 cm til at sidde i. Hvis folk har mere plads, kan intimiteten ved det runde bord forsvinde, og det bliver sværere at konversere på tværs samt række mad og drikkevarer rundt. Hvis bordet er mindre, kan man nemt føle sig klemt, og det kan være svært at spise og drikke uden at ramme sin sidepartner.

Du skal også være obs på, om du har mulighed, eller om det medfølger, for en tillægsplade, så der på den måde bliver ekstra plads, når der kommer gæster. På føtex.dk er vores runde borde på ø90, ø100, ø105, ø110 og ø120, og der vil stå ved det enkelte spisebord, om der er udtræksplade med eller ej. 
 

Materialer og designs

Valget af materialer og design er meget individuelle, og der er derfor ikke et direkte svar på, hvad du skal gå med. Dit valg afhænger nemlig af din personlige smag og stil samt din boligs øvrige indretning. Du kan fx vælge at gå med det rustikke og romantiske look bestående af naturmaterialer, eller du kan gå efter et mere industrielt udtryk.

Når du vælger materialer, skal du også have besluttet, hvor meget tid du har til at vedligeholde og rengøre det – og særligt hvis det drejer sig om materialer såsom træ, der gerne skal opkvikkes engang imellem. Det vil fx ikke være optimalt at have et glasbord, hvis man er en småbørnsfamilie med beskidte fingre og hæsblæsende madkampe omkring middagsbordet.

I føtex sortiment af spiseborde har vi forskellige materialer og materialekombinationer såsom marmor, marmorprint, træ, melamin, højtrykslaminat, metal, glas og linoleum, så du skulle gerne have rigeligt at vælge imellem.

3 fordele ved et rundt spisebord

Er du stadig ikke helt overbevist om hvorfor, du skal vælge et rundt bord, eller mangler du argumenter til at overtale din partner? Så får du lige 3 hurtige fordele ved at investere i et rundt bord modsat en kvadratisk eller rektangulær model.

  1. Det er pladsbesparende og fylder mindre. 
  2. Det skaber en mere intim atmosfære og et tættere middagsselskab.
  3. Det er nemt for alle at række ud efter ting såsom mad, drikke, service samt gryder og fade.

 

Behøver du flere grunde?

Vores udvalg af bordtyper