Borde

Leder du efter et nyt flot og funktionelt bord til dit hjem? Så kan du med fordel kigge nærmere på vores store udvalg af moderne borde til boligindretningen, hvor du bl.a. finder skriveborde, spiseborde, sofaborde og mange andre typer.
 

Derfor skal du vælge et rundt spisebord

Overvejer du at investere i et rundt spisebord? Eller er du stadig i tvivl? Så læs guiden her, hvor vi kommer med de overvejelser, du skal gøre dig, inden du køber et rundt bord til spisestuen samt giver dig 3 fordele ved et rundt spisebord. 

Et bord til ethvert formål i boligen

føtex.dk byder dig velkommen til vores store univers af borde til hele hjemmet. Her kan du shoppe borde i en lang række forskellige former, farver og størrelser. På den måde kan du med sikkerhed finde et bord, der passer perfekt ind i din boligindretning, hvad end du bor i en fleretagers villa eller i en etværelses lejlighed. 

Når du skal vælge det bord, bør du overveje følgende: 

 • Bordtype 
 • Materiale  
 • Størrelse 
   

Bordtype 

Et bord er ikke bare et bord. Der findes et hav af forskellige typer af borde, og det handler derfor om at finde ud af, hvad du skal bruge dit nye bord til. Måske har du allerede en helt klar idé om, hvilket formål bordet skal opfylde, eller måske er du stadig ved at danne dig et overblik over de mange muligheder, der findes. 

Her på føtex.dk kan du blandt andet finde følgende typer borde: 

 • Spiseborde – det perfekte samlingspunkt i køkkenet eller spisestuen, som nemt kan udvides med en tillægsplade
 • Sofaborde – en flot og funktionel tilføjelse til sofagruppen i stuen. 
 • Skriveborde – et must til arbejdet på hjemmekontoret og teenageværelset.  
 • TV-borde – et multifunktionelt møbel og fokuspunkt i stuen. 
 • Småborde – et hav af anvendelsesmuligheder i boligindretningen lige fra sengeborde og sideborde til bakke- og rulleborde
 • Barborde – et praktisk højt bord med plads til venner og familie. 
 • Konsolborde – det oplagte valg til en tom plads i entréen eller stuen. 

   

Materiale på bordet

Foruden bordtype bør du også gøre dig tanker om bordets materialer. Ønsker du et bord i naturmaterialer, eller må det gerne have et mere industrielt look? Dit valg af materiale afhænger i høj grad af din personlige smag og stil samt den øvrige indretning i dit hjem. 

Bordets materiale stiller desuden krav til, hvor meget vedligeholdelse bordet kræver. Hvis du ikke har så meget tid til at gå og nusse om dit nyindkøbte bord, kan du med fordel vælge et bord, der er let at rengøre og vedligeholde, så du ikke skal bruge unødig tid på pasning og pleje. 

På den måde har bordets materiale i høj grad indflydelse på bordets praktikalitet. Eksempelvis kan et bord af glas være et upraktisk valg for en børnefamilie, hvor små fingre let kan sætte deres aftryk. Dette problem kan dog nemt afhjælpes med en smuk dug, som udover at beskytte bordet også bidrager til rummets stemning. 

På føtex.dk forhandler vi borde i et væld af kvalitetsmaterialer, heriblandt: 

 • Træ 
 • Metal 
 • Finer 
 • Marmor 
 • Beton 
 • Glas 
 • Højglans 
 • Melamin 
   


Bordets størrelse

Når du skal købe et nyt bord, bør du også sikre dig, at der er plads til bordet i det påtænkte rum. Det er derfor vigtigt både at tage størrelsen på selve bordet samt rummets størrelse i betragtning.  

Vi anbefaler dig derfor at finde målebåndet frem, så du ved præcis hvor meget plads, du har at give af til dit nye bord. Du kan med fordel også brede gamle aviser ud eller markere arealet af det nye bord med post-it notes, for at få en fornemmelse af, hvor meget plads det optager i det pågældende rum.  På den måde slipper du for at få leveret et skrivebord eller gaming bord, der fylder hele kontoret, eller et nyt TV-bord. hvor der ikke engang er plads til dit TV. Husk at der rundt om nogle typer borde måske også skal være plads til spisebordsstole eller et par barstole, som ligeledes bør inddrages i regnestykket. I vores sortiment finder du både det lille bord til en mindre lejlighed og større borde med plads til familie og venner.
 

Find det perfekte bord på føtex.dk 

Hvis du på trods af dine anstrengelser alligevel kommer til at købe et bord, der ikke passer ind i dit hjem eller ikke lever op til dine forventninger, skal du ikke fortvivle. På føtex.dk har vi stor forståelse for, at det kan være svært at købe møbler online, når man ikke kan hverken se eller prøve dem i virkeligheden.  

Derfor tilbyder vi Køb & Prøv på alle vores møbler*, hvor du har mulighed for at se dit nye bord an i op til 30 dage, når du køber det på føtex.dk. Det betyder, at du har 30 dage til at beslutte dig for, om du vil beholde dit nye bord, eller om du vil returnere det til os. Læs meget mere om vores Køb & Prøv service lige her. *Køb & Prøv gælder kun ved køb over 1.000 kr.