Sådan indretter du din spisestue

En spisestue skal kunne samle og give plads til hele familien - for ikke at tale om de mange venner, bekendte og andre relationer, der også finder vej til hjemmet. Derfor er spisestuen et ganske særligt rum, da det er her, de fleste af hverdagens oplevelser, store som små, sker. Læs derfor føtex guide til indretning af spisestuen, og bliv inspireret til, hvordan du skaber de bedste rammer for familiens hverdagsmønstre med de helt rigtige møbler, samt hvilke overvejelser du skal have gjort dig, inden du går i gang.

Vil du indrette en spisestue, der samler?

Når hverdagen er i gang, og familiens medlemmer hver især har fokus på deres gøremål, er det vigtigt at have et rum, der samler. Det kan være alt fra enkelte genstande, som tæpper og stole, til større områder, som eksempelvis spisebordet, der inviterer til samvær og samtaler. Læs derfor om de forskellige møbler, du kan placere i spisestuen, som bringer familien tættere sammen.

 

Vend hverdagen ved spisebordet

I de tidlige timer kan kaffe, juice og morgenbrød nydes over spisebordet, mens familien gør sig - fysisk såvel som mentalt - klar til en ny dag. Derfor er det ikke mindst vigtigt med et spisebord, der kan rumme hele husstanden, og samtidig kan holde til hverdagen.

Er stilen i hjemmet romantisk og rummende, vil et spisebord i massivt egetræ udgøre det helt rigtige look. Her får du et flot og unikt spisebord som centrum i spisestuen, der nemt kan pudses ned og genopfriskes år efter år.

Foretrækker I et moderne rum i lyst design, der kan holde til både spild, sprøjt og diverse spise, så vil et spisebord i metal, glas eller højtrykslaminat udgøre det rette bord. Her får du et spisebord i god, enkel og skandinavisk stil, som kan holde i mange år uden at tage skade fra hverdagens påvirkninger.

 

Komfortable stole til alle

Alle skal have en plads i spisestuen - familie som venner. Derfor er det vigtigt, at der er nok stole rundt om spisebordet, og at de passer til rummet. Med almindelige spisebordsstole kan du kombinere forskellige designs, farver og udtryk rundt om bordet, mens bænke skaber et mere samlet udtryk og gør plads til både venner og hele fodboldholdet.

Har du en plads i spisestuen, som er tiltænkt de rolige stunder, kan et par barstole med bløde hynder eller råt læder gøre indretningen og rummets stemning mere gennemført. Et mindre lounge- eller barområder skaber nemlig et afslappet dimension i rummet, hvor store som små kan sidde og slappe af.

 

Mød vitrineskabets mange muligheder

Alle familier har stort og småt, som bliver brugt i tide og utide, og som kræver den rette opbevaring. Hos nogle skal alt ryddes væk, mens andre foretrækker praktiske løsninger, hvor de nemt kan komme til det daglige grej.

Uanset hvilken type din familie er, kan et vitrineskab udgøre løsningen og stilen i jeres spisestue. På føtex.dk kan du både finde lukkede modeller, hvor massivt træ stilfuldt gemmer og organiserer hverdagens virvar, samt mere åbne vitriner og udtryk, der giver frit kig og adgang til husstandens habengut.

Skal spisestuen være ryddelig og uden kig ind til de private sager? Så vælg et helt lukket vitrineskab, der giver et tungt og hemmeligt anstrøg til spisestuen. Du kan også indrette din spisestue med et vitrineskab med enkelte rude, der kan gemme grej og samtidig giver et lille kig til familiens hurlumhej. Modsat kan du også finde vitriner med store glasflader og åbne hylder, hvor smuk service, fine bøger og dekorative dagligdagsting praktisk passer ind.

 

 

Overvejelser du skal gøre dig, når du indretter din spisestue

For mange kan det virke nemt at indrette et rum med en masse møbler – æstetiske såvel som praktiske – mens det for andre kan være svært, hvis man ønsker at finde den mest optimale løsning. Der er derfor flere overvejelser, du skal gøre dig, inden du indretter din spisestue, så du får udnyttet rummets mange muligheder ift. dine behov. Hvilket er særligt vigtigt, hvis du har med et mindre spisestue at gøre.

 

Det rette spisebord

Eftersom det er en spisestue, er det spisebordet, som skal være i fokus i din indretning i dette rum. Derfor vil det for mange og det mest optimale være, hvis du kunne finde det perfekte spisebord først, inden du begynder at finde andre møbler at pryde rummet med. Her vælger mange at gå med et aflangt spisebord. Hvis det er trangt med pladsen, vil et rundt bord være et godt alternativ, da det ikke fylder så meget. Det gør sig også gældende for et højt barbord, hvor du kan skabe en mere intim atmosfære.  

 

Valg af spisestole

Det er mange måder, hvorpå man kan sidde komfortabelt omkring et spisebord. Derfor er det vigtigt, at du investerer i stole, bænke eller barstole, som er komfortable at sidde i – uanset om det er under hverdagens måltider eller ved længere og større middagsselskaber. Her skal du overveje, hvorvidt stolene skal skubbes ind under bordet, hvor højt spisebordet er ift. stolene, eller om du ønsker stole med armlæn eller ej. Hver og en af de disse faktorer har nemlig indflydelse på komforten ved spisebordet og det æstetiske udtryk.

 

Plads til flere møbler?

Dette er en virkelig vigtig overvejelse, men i den forstand at man ikke skal fylde rummet med alt for mange møbler, da det nemt kan blive trangt med plads, eller rummet fremstår mindre. Det vil derudover også tage en masse af rummets naturlige lys. Men hvis du har mulighed for at opbevare stel, fade eller andet af hjemmets ting og sager, findes der mange løsninger, hvor vi kan fremhæve vores vitrineskabe, konsolborde, skænke mv. til formålet.

 

Har du brug for mere boliginspiration?

Se alle vores bolig guides og få øjnene op for nogle nye indretningsløsninger, som vi har samlet på én side lige her.