Sådan indretter du dit soveværelse

Soveværelset er (desværre) det rum, som oftest bliver nedprioriteret af mange danskere, når det kommer til indretningen. Dette skyldes, at det for mange bare er et sted, hvor man skal sove. Det synes vi hos føtex er ærgerligt, da soveværelset er mere end det. Det er også det sted, hvor man lader op og samler kræfter til næste dags gøremål. Et sted, hvor man kan være sig selv – enten alene eller sammen med sine kære.

I denne guide vil vi komme ind på, hvordan du indretter dit soveværelse mest optimalt, samtidig med at du finder inspiration til, hvordan din soveværelsesindretning kan være. På den måde undgår du de klassiske fejl som at overproppe rummet med ting, kombinere soveværelse, kontor, garderobe og pulterkammer i ét samt dårlig belysning, hvor rummet enten er for mørkt eller for lyst.

Hvor stort skal et soveværelse være?

Dette er der ikke et direkte svar på, da alle boliger er forskellige, og det samme gælder også for deres beboere. Ifølge en undersøgelse, der er lavet Bolius, er danskernes soveværelse i gennemsnit 13,4 kvm2, hvilket skyldes, at danskernes huse overordnet set er blevet større. Dog er det ikke selve soveværelset, der er blevet større, men derimod ønsket om skabsplads og wall in-closet, som kræver pladsen.

Du skal derfor have overvejet, hvor meget du ønsker skal stå i dit soveværelse uden at overproppe det, samt hvordan du vil anvende rummet – særligt hvis det skal bruges til mere end at sove i. Vi vil altid anbefale, at du indretter efter rummets størrelse, for på den måde undgår du følelsen af rod og klaustrofobi, samtidig med at du sikrer et ordentligt indeklima.

Huskeregel: Hvis du ikke ønsker at tilbringe tid i dit soveværelse udover at sove, eller du bliver stresset af at være der, så skal du gøre noget ved indretningen. For disse følelser overføres nemlig til din søvn og kan have store konsekvenser for dit helbred i det lange løb.

Den optimale soveværelsesindretning

Selvom det optimale soveværelse er meget individuelt, har vi stadig erfaret, at der er nogle elementer, som går igen, når det kommer til den optimale soveværelsesindretning. Det indbefatter bl.a. den komfortable seng, det nødvendige mørklægning, den fornuftige belysning, den gode opbevaring og det lækre sengetøj.

Den komfortable seng

Uanset om du ønsker en seng på 140, 160 eller 180 cm, skal du ikke gå på kompromis med kvaliteten. For så går du også med kompromis med din egen søvnkvalitet. Du skal først og fremmest vælge en seng, der er stor nok til enten dig selv eller til din partner og dig.

Hos føtex.dk fører vi følgende typer senge: Boxmadrasser, elevationssenge og kontinentalsenge, der hver og en har deres fordelagtige egenskaber. Men det er vigtigt at understrege, at den bedste seng for dig afhænger netop af din kropstype, og du finder som regel først ud af, om en seng er god for dig ved at prøve den.

Den nødvendige mørklægning

En stor grund til, at mange ikke sover godt, skyldes, at rummet er for lyst. Dette er særligt et problem i sommerhalvåret og de tidligere morgentimer, men som nemt kan løses med de rette former for gardiner og mørklægning. Du skal dog være opmærksom på, at nogle gardiner skærmer mere end andre, mens andre blot sikrer privatlivet.

På føtex.dk forhandler vi mange typer gardiner, persienner og mørklægning, så det er bare med at gå på opdagelse i vores sortiment. Foruden at have en funktionel og praktisk formål, er det også vigtigt, at du vælger en gardintype efter din smag og indretning, så det hele passer sammen og går op i en højere enhed.  

Den fornuftige belysning

Hvad vil det sige, at en belysning er fornuftig? Det vil sige, at den hverken er for mørk og heller ikke for lys. Dette er selvfølgelig en smagssag for mange. Hvis du anvender dit soveværelse til andre formål som aftenlæsning, at se fjernsyn, afslapning samt make up-lægning, så er det rette lys vigtigt.

Belysning kommer i mange former og typer, og du finder selvfølgelig mange her på føtex.dk, hvor flere af vores lamper vil være oplagte til soveværelset. Du finder bl.a. loftslamper til generelt lys, væglamper som er gode læselamper og gulvlamper samt bordlamper for en mere hyggebelysning.

Den gode opbevaring

Når det kommer til opbevaring, er det essentielt at finde den gode balance, så man netop undgår, at det bliver til et proppet pulterkammer med en seng, men samtidig har plads til de genstande, man ønsker at opbevare i sit soveværelse.

Der findes mange muligheder, når det kommer til opbevaring, hvilket vi selvfølgelig har forsøgte at afspejle her på føtex.dk. Indenfor opbevaring lagerfører vi garderobeskabe, reoler, kommoderrumdelere og vitrineskabe samt mange andre møbler, der vil passe godt ind i soveværelset.

Det lækre sengetøj

Når der er kommet styr på sengen samt de tilhørende dyner og puder, skal du ikke glemme sengetøjet. Man kan tydeligt mærke forskellen på den kvalitet, du køber dit sengetøj i. En god nattesøvn er essentielt, og her kan sengetøjet have en negativ indvirkning på din søvnkvalitet – særligt hvis det kradser og klør.

Fælles for alle de sengesæt og lagner du finder på føtex.dk er, at de er produceret i Oeko-Tex-certificeret bomuld, flonel eller satin. Vi forhandler et stort udvalg af sengetøj, som udover deres lækre materialer også kommer i fine designs, mønstre og farver, der kan tilbyde et moderne soveværelse liv og farve.

Hvilken senge type skal du vælge?

Søvn er essentielt for vores helbred og velvære, og man skal derfor ikke drage sig en forhastet beslutning i sit valg af seng. Med denne guide kan du blive klogere på føtex forskellige senge typer, så du netop kan vælge den rigtige variant til dig eller til dig og din partner.

Få inspiration til at indrette hjemmets andre rum

Mangler du inspiration til at indrette resten af boligens rum? Se alle vores guides indenfor bolig lige her og lad dig inspirere.