Madrasser

Din seng er afgørende for en god nattesøvn, og det samme er madrassen. Så optimer din seng og din søvn med en ny madras fra vores alsidige sortiment af madrasser i høj kvalitet til både børn og voksne. Find blandt andet topmadrasser, foldemadrasser, rullemadrasser og skummadrasser her på siden.

Køb & Prøv

Med Køb & Prøv kan du købe og prøve din nye madras, seng og andre indendørsmøbler i op til 30 dage med fri returret.

Hvilken madras skal jeg vælge?

Søger du en ny madras, eller trænger den gamle til at blive udskiftet? Bliv klogere på vigtigheden af den gode madras, de forskellige hårdheder samt de typer, vi forhandler her på føtex.dk. 

Sådan vælger du den rette topmadras

En topmadras skaber øget komfort og bidrager dermed til, at du sover bedre. Hvis du synes, at din seng er lidt for hård, kan du kompensere for dette ved at købe en tyk og blødere topmadras.

Typer af sengefjedre – hvilke skal du have i madrassen?

Har du styr på hvilke fjedre, der er i din madras? Eller ønsker du at blive klogere? Så se guiden her, hvor du kan læse om de forskellige fjedretyper og deres betydning for din komfort, inden du gør et køb. 

Madrasser der sikrer optimal nattesøvn

En god søvn afhænger af, at du har den helt rigtige madras i sengen. Det er den, der bringer komfort og velvære i dit sovemiljø, og derved skaber det fundament, der gør, at du føler dig godt tilpas og kan finde fred og ro, når du lægger dig i din seng. Det er med andre ord ikke ligegyldigt, hvad du ligger på. På føtex.dk opdaterer vi løbende vores sortiment af madrasser med det allernyeste fra førende brands. Du er derfor garanteret højeste kvalitet.
 

Sådan vælger du din nye madras

Du bruger ca. 1/3 af dit liv på at sove. Det gør du ikke kun, fordi det er dejligt, men fordi at din krop har brug for det. Mange af de processer, der sikrer, at du fungerer godt om dagen, foregår nemlig om natten, og derfor er det vigtigt, at du ligger behageligt. Til dette har vi her samlet 3 vigtige overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber din nye madras:
 

1. Type af madras

Der findes et hav af forskellige madrasser, og det kan være svært at finde ud af hvilken type, der passer bedst til dig og dine behov. De forskellige madrasser har dog hver deres specifikke funktioner, og på føtex.dk finder du et bredt udvalg af følgende madrasser: 

 • Boxmadrasser – er en madras bestående af fjedre, som er bygget ind i en ramme med stof omkring. Her behøver du kun montere ben eller meder for at få en velfungerende seng.

 • Springmadrasser – er en madras bestående af et fjedersystem med polstring, som er pakket ind i et betræk. Modsat en boxmadras har den ikke en indbygget ramme, og den skal derfor lægges på en sengeramme. En springmadras kan nemt vendes, hvorved dens holdbarhed forlænges. 

 • Skummadrasser – er en madras, der typisk anvendes på en lamelbund i en sengeramme. En skummadras består som navnet antyder af flere forskellige typer af skum såsom purskum, memoryskum og latex, hvor madrassens komfort afhænger af denne kombination.

 • Topmadrasser – kan lægges oven på alle typer af madrasser og består af en kerne af latex eller skum pakket ind i et stofbetræk. Den vigtigste funktion er her at tilbyde dig ekstra støtte og derved bidrage til en øget søvnkomfort. Få hjælp til at vælge den helt rette topmadras her.

 • Rullemadrasser – er en meget tynd madras, som man lægger oven på sin faste madras eller topmadras. Dens primære formål er at beskytte dine underliggende madrasser mod skidt og snavs og derved forlænge deres levetid, men den giver også lidt mere komfort, når du sover. 

 • Foldemadrasser – er som navnet antyder en helt speciel type madras, der nemt kan foldes sammen og gemmes væk. En foldemadras er perfekt til hurtigt at slå en ekstra soveplads op, hvis du har overnattende gæster, eller hvis dine børn har brug for et komfortabelt underlag at tumle rundt på. 

 • Børnemadrasser – er madrasser i enten baby- eller juniorstørrelse, som er med til at give dit barn en behagelig nattesøvn, så de føler sig veludhvilede og veloplagte, når de vågner. Samtidig er disse madrasser specielt udviklet til at understøtte dit barns krop, mens det er i voksealderen.
   

2. Størrelse på madrassen

En god tommelfingerregel er at vælge en madras, der minimum er 10 cm længere end din kropshøjde. På den måde er du sikker på stadig at ligge komfortabelt, hvis du bevæger dig meget i løbet af natten. Derudover er det naturligvis vigtigt at vælge en madras, der passer til størrelsen på din seng. 

 • Enkeltseng – her kan du slippe af sted med en madras, der er 90 cm bred.  

 • Trekvart- eller dobbeltseng – her bør din madras være mellem 140 og 180 cm bred. 

 • Baby- eller juniorseng – en babymadras vil typisk være 60 cm bred og 120 cm lang, mens en juniormadras som regel er mellem 70 og 90 cm bred og mellem 140 og 200 cm lang.
   

3. Hårdhed på madrassen

Madrasser kommer med forskellige grader af hårdhed, hvilket afgøres af madrassens fjedre eller skum-/latexkerne samt madrassens øverste lag. Ofte kan du vælge mellem en blød, medium eller fast madras, hvor følelsen af madrassens fasthed er forskellig fra person til person. 

Da behovet for fasthed er subjektivt, er det vigtigt, at den person, der skal sove på madrassen, er den, der afprøver den. Hvis du skal dele madrassen med din partner, bør I naturligvis prøve madrassen sammen, men I kan også vælge at købe to forskellige madrasser til jeres seng, hvis jeres behov er forskellige.  En god tommelfingerregel er, at jo flere kilo, der skal være i sengen, jo hårdere vil madrassen skulle være.
 

Køb din nye madras på føtex.dk og sov godt

For at forlænge holdbarheden på din nye madras, bør du gøre brug af et godt lagen. Vi tilbyder blandt andet kuvertlagner og stræklagner i mange forskellige størrelser, så du kan finde lige det lagen, der passer til din madras. Red også sengen op med dyner og hovedpuder i høj kvalitet med noget smukt sengetøj, så du kan få det optimale ud af din nattesøvn. 

Har du kigget dig om og fundet frem til din nye madras? Så bestiller du den nemt og hurtigt online på føtex.dk. Husk, at du altid har ubegrænset returret.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til madrasser