Sådan vælger du den rette topmadras

En topmadras skaber øget komfort og bidrager dermed til, at du sover bedre. Hvis du synes, at din seng er lidt for hård, kan du kompensere for dette ved at købe en tyk og blødere topmadras.

Fordelen ved en topmadras er desuden, at du slider mindre på din madras. Derved forlænger du levetiden på madrassen. Betrækket på en topmadras kan være behandlet med Aloe Vera, hvilket er antibakterielt og effektivt minimerer risikoen for husstøvmider. Dermed øger du både komforten og sundheden i din seng.

På føtex.dk kan du finde topmadrasser i latex, memoryskum, purskum og koldskum. De forskellige varianter har hver især deres unikke egenskaber. Men hvilken skal du vælge? Det afhænger ene og alene af, hvad du foretrækker. I denne guide kan du læse lidt mere om de forskellige varianter og materialer, og ud fra dette træffe et mere kvalificeret valg af topmadras.
 

Hvorfor skal jeg vælge en topmadras i memoryskum?

Memoryskum er vores mest populære materiale til topmadrasser. Memoryskum bliver også kaldt viskoelastisk skum. Denne type topmadras er trykaflastende og giver rigtig god støtte, da skummet tager form efter den person, der ligger på den. Det vil sige, at din madras af memoryskum tager form efter dig og tilpasser sig din krop over tid. Dermed får du en madras, der med tiden passer perfekt til dig. 

Materialet har en god evne til at absorbere fugt samt reagere på kroppens temperatur. Fasthed afhænger af rummets temperatur: Jo koldere rummet er, desto fastere er skummet og omvendt, jo varmere rummet er, desto blødere er skummet.
 

Hvad er en latex topmadras?

Latex er et af naturens reneste materialer, da det er lavet af saft fra gummitræer. Latex-topmadrasser er fugttransporterende og selvventilerende. Denne konstante luftfornyelse sikrer et bedre fugtniveau og en optimal temperatur i din seng, hvilket er med til at minimere risikoen for svampe, bakterier og husstøvmider.

Latexmadrassen føles mere fast end de fleste andre madrasser, så det er altså et godt valg, hvis du synes, at de fleste madrasser er for bløde.
 

Hvorfor skal jeg vælge en topmadras i purskum?

Purskum er en standard skum, der bruges i basismadrasser og topmadrasser. Purskum er god til at ventilere og virker fugtabsorberende. Ofte er purskum det, som de fleste madrasser er bygget op omkring, hvor purskum danner en kerne inde i madrassen. Purskum har en god aflastningsevne, og så er prisen ofte i den lave ende.
 

Hvad er en koldskum topmadras?

Koldskum er højelastisk skum, der giver god og fast støtte og komfort. Koldskum er et oliebaseret produkt og svarer til en mere komprimeret topmadras med mindre luft end purskum. Dette giver rigtig god sovekomfort, hvilket er godt for din søvn. 

Sammenlignet med purskum er koldskum mere fast, hvilket giver en rigtig god bæreevne og elasticitet, og dermed holder dette materiale ofte længere. Koldskum er fugtabsorberende og har en god ventilation.