Silkedyner

En silkedyne er nemlig fremstillet, så husstøvmider ikke trives i materialet, samtidig med at dynen er temperaturregulerende.

Silkedyner – et komfortabelt dynevalg

Det er vigtigt, at du både sover godt og behageligt. Her har en silkedyne en række kvaliteter, der kan hjælpe dig med en bedre nattesøvn. Der er masser af fordele ved at vælge en silkedyne som din nye dyne. I stedet for dun eller fjer er silkedyner fyldt med naturlige silkefibre, som er yderst komfortable og temperaturregulerende. Derudover er silkedyne så tætvævet, at husstøvmider mv har svært ved leve i dynen.

Derfor skal du købe en silkedyne

Silkedyner er fremstillet af net, som er vævet af silketråde lagt oven på hinanden lag for lag. Det betyder, at din krop kan ånde, og at dynen ikke bliver fugtig, hvis du får det varmt om natten. Med andre ord, så får du et rigtig godt soveklima og en god nattesøvn. Hvad der især kendetegner en silkedyne, er det bløde og dejlige materiale. Når du lægger dig i sengen, vil overfladen på silkedynen være helt glat, så den ikke irriterer din hud, men føles dejlig blød og behagelig. 

Hvis du vil slippe for at skifte dyne, så bør du gå efter en helårs silkedyne. Da den er temperaturregulerende, fungerer dynen nemlig hele året. Du bliver altså holdt varm om vinteren og kølig om sommeren. 

  • En silkedyne er temperaturregulerende 

  • Tætvævet materiale, husstøvmider ikke kan leve i

  • Åndbar og i stand til at borttransportere fugt

Selvom silkedyner er tyndere end almindelige dyner, holder de på den samme varme. Det skyldes, at fibrene er meget fine og har en naturlig evne til at tilpasse sig temperaturen. Derfor kan silkedynen bruges året rundt, og fibrene sørger for at holde på varmen om vinteren og at udskille varmen om sommeren.

Silke er desuden åndbart, så du undgår at blive våd af sved om natten. Og da der hverken kan leve husstøvmider i materialet, er der ikke behov for at vaske dynen ved 60 C, som der ellers er med andre dyner. Ønsker du alligevel at vaske din silkedyne, bør du anvende uldvaskemiddel.

Køb lækre silkedyner på føtex.dk

Alle silkedyner i vores udvalg er Oeko-tex-mærket, hvilket betyder at dynerne er testet for mere end 300 forskellige skadelige stoffer. Dynerne bør luftes ca. to gange om året, og opstår der behov for en dybdegående rens, tåler silkedyner normal rensning – dog ikke vask. 

Bestil din nye silkedyne i dag, og se frem til behagelige nætter året rundt, hvor den lette dyne smyger sig komfortabelt om din krop. Suppler evt. med en lækker pude fra vores store udvalg af hovedpuder.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til silkedyner