Hvilke type seng skal jeg vælge?

Når du skal vælge ny seng, er det naturligvis vigtigt, at du vælger en, der er stor nok til dig selv eller dig og din partner, og så skal du ligge godt i den. Hos føtex.dk fører vi følgende typer senge: Boxmadrasser, elevationssenge og kontinentalsenge. 

De har hver deres gode egenskaber, og er du i tvivl om, hvilken du skal vælge, så læs videre her. Vi klæder dig godt på til at vælge din næste seng.

 

Boxmadrasser - vælg mellem mange forskellige ben og meder

En boxmadras er en madras monteret på en træramme. Boxmadrassen kan lægges i en sengeramme eller bruges sammen med forskellige typer ben og meder. Dermed er der rig mulighed for at tilpasse sengen efter jeres ønsker.

Alle vores senge med opbevaring består af en boxmadras samt en opbevaringskasse. Boxmadrasserne fås i mange forskellige designs og kvaliteter. De fleste boxmadrasser her har en medium/fast fasthed. Vores HUMA Classic og HUMA Premium kan fås i en ekstra lang model - 210 cm. 

En boxmadras rummer altså mange muligheder. Du får en god madras, der hverken er for hård eller for blød. Desuden egner den sig særligt til husstande, hvor pladsen skal udnyttes maksimalt. Som nævnt kan du nemlig vælge boxmadrassenge, hvor der er tænkt opbevaring ind i løsningen.

Elevationssenge - god til ondt i ryggen eller vejrtrækningsproblemer

En elevationsseng kan du - som navnet antyder - hæve i en eller begge ender. Dermed giver sengen dig mulighed for at indstille og justere den på flere måder.

Det er særligt godt, hvis du døjer med uro i benene, hvis du har ondt i ryggen eller problemer med vejrtrækningen. Her vil du kunne justere sengen, så det er mest behageligt for dig at ligge i den. 

Måske forbinder du selv elevationssenge med hospitaler, men alle kan have gavn af elevationssenge og muligheden for at justere den. Hvis du bruger dit soveværelse som stue eller bare gerne vil have muligheden, er det også lettere at se TV eller spise i sengen, hvis du kan justere hældningen på den.

Kontinentalsenge - Mere komfort og design for pengene

Vælger du en kontinentalseng, får du alt det, du kan drømme om i en seng. En kontinentalseng er bygget i forskellige lag, der hver især hjælper dig med at ligge bedre og få en god nats søvn. 

Nederst i kontinentalsengen er der en basisramme, der enten er lavet med eller uden fjedre. Oven på rammen ligger en springmadras - og det kan du i de fleste tilfælde vende. Øverst og som “afslutning” på kontinentalsengen er der en topmadras. 

Udover masser af komfort, så er kontinentalsenge også i de fleste tilfælde flotte at se på. Du får at altså både komfort og design, når du vælger en kontinentalseng. Desuden er der hovedgærde med til de fleste modeller, og det gør bestemt ikke sengens udtryk mindre stilfuldt.