Få inspiration til belysning til soveværelset

Når det kommer til belysning af soveværelset, kan det være svært for mange at vælge det rette lys – og der findes også mange varianter, som kan være gode investeringer, når det kommer til soveværelsesbelysning. Der er både væglamper, loftslamper, spots, bordlamper mv., der hver og en har deres fordel og formål i et soveværelse.

Lamper i soveværelse skal gerne være behagelige, stemningsskabende og afslappende, samtidig med at de skal benyttes til aftenslæsning, at se fjernsyn og påklædning, som modsat kræver et skarpere lys, der er mere koncentreret til enkle kroge og hjørner i rummet.

I denne guide kommer vi ind på de forskellige lamper, der er, og deres muligheder i et soveværelse. På den måde kan du få inspiration til belysning i soveværelset, så rummet inviterer til mere end blot søvn. Jo større dit soveværelse er, jo flere lamper skal du også investere i for at få det rette soveværelsesbelysning.

Generelt lys i form af loftslampe eller pendel

Først og fremmest skal du have investeret i godt, generelt lys, der hverken er koncentreret eller skarpt. Her er den oplagte løsning en loftslampe eller en pendel, som bruges, når sengen skal reddes, du leder efter rent sengetøj, eller soveværelset skal rengøres – en generel lampe til generelle gøremål i soveværelset.

Alt i alt skal det være en lampe, der oplyser rummet, så man kan se og finde det mest nødvendige, men selvfølgelig stadig være æstetisk. Men hvis du har et større soveværelse, vil en loftslampe eller en pendel ikke være nok som belysning i sig selv, og der skal derfor investeres i flere lamper.

Skarpt lys med spots ved klædeskabet

Hvis du har et stort klædeskab eller et walk in-closet, er det god idé at investere i en skarp lyskilde som spots. Spots i loftet giver nemlig et klart lys med god farvegengivelse, som er essentielt under påklædning, hvor du også har mulighed for at flytte lyset efter behov.

Med andre ord vil du få et bedre overblik af dit tøj i selve skabet, og du vil også bedre kunne se deres egentlig farve, mønstre og udtryk, hvis du har korrektdrejede spots ved dit klædeskab og spejl.

Væglampe som læselampe ved sengen

Der er utrolig mange, som elsker at sidde i sengen at læse, at være på mobilen eller sin bærbar. Derfor er det vigtigt at investere i gode og koncentreret læselamper – og gerne én til hver side af sengen, hvis I er to. Væglamper er den oplagte mulighed lige her.

En god læselampe skal være skarp og koncentreret, så du ikke anstrenger øjnene for meget, samtidig med at de heller ikke forstyrrer din partner i den anden side af sengen, der forsøger at sove. Der findes utrolig mange væglamper med koncentreret lys, der også er varme og behagelige, så det ikke bliver for generende for den sovende part.

Hyggestemning med lyskilder i kroge og hjørner

Alt efter størrelse på dit soveværelse og hvorvidt du har siddepladser, kontorhjørne osv., kan du også investere i hyggebelysning. Det kan bl.a. være en bordlampe i vindueskarmen eller en bordlampe i din yndlings hyggekrog. En bordlampe giver ikke skarpt lys eller lyser rummet op på samme måde, som de tidligere nævnte lampevarianter. Dog findes der varianter, som kan bruges som læselampe.

Derfor giver en bordlamper mening, hvis du ønsker at have muligheden for hyggebelysning i dit soveværelse. Du kan også indrette med fine og diskrete lyskæder, hvis du ikke har plads til en bordlampe på dit soveværelse, men stadig gerne vil have noget stemningsbelysning.
 

Smart lysstyring uden at forlade sengen

I dag findes der mange muligheder indenfor lysstyring, så du ikke behøver at forlade din seng for at tænde og slukke. Mange af disse giver også mulighed for lysdæmpning, så du selv kan bestemme lysstyrken og lysfarven – alt sammen bare fra en app på din telefon.

Philips Hue er nogle af de førende, når det kommer til smart lysstyring, og her tilbyder de bevægelsessensorer, pærer og hele belysningssystemer, som du kan styre fra din smartphone. Phillips Hue laver både loftlslamper, væglamper og pærer i denne smarte trådløse belysningssystem, så du har rig mulighed for at gøre det let at tænde og slukke, uanset hvor du befinder dig.

Udvalg af belysning

Lad dig inspirere af alle vores bolig guides

Mangler du idéer til at indrette boligens rum med alt, hvad der hører til? Få vores bud på smarte indretningsløsninger, som du kan finde lige her, hvor vi har samlet alle vores bolig guides.