Hvilken motionscykel skal du vælge?

Når du skal vælge en motionscykel, er der primært to ting, du bør tage hensyn til. Først og fremmest skal du gennemtænke dine træningsbehov. Derudover er det en god idé at tage din fysiske statur i betragtning.

Vælg motionscykel ud fra dine ambitioner

Når du står overfor at skulle købe en motionscykel, har du sikkert allerede gjort dig nogle tanker om, hvad cyklen skal bruges til. Hvis du drømmer om at bestige bjerge overskrævs på en racercykel, er det anden slags motionscykel, du skal bruge, end hvis du blot ønsker at få pulsen op fra tid til anden.

Kondicyklen til "hyggemotionisten" eller genoptræning

Planlægger du, at motionscyklen primært skal bruges til træning hjemme foran TV'et et par gange om ugen, kan du roligt vælge en motionscykel uden en masse ekstra funktioner med mindre du altså bliver motiveret af at kunne måle på din træning. Da er det en god idé at vælge en motionscykel med en træningscomputer, hvor du bl.a. kan lave træningsprogrammer, du kan følge.

Skal du genoptræne muskelmasse ovenpå eksempelvis en operation, kan du sagtens vælge en af de lidt mindre modeller, der ikke nødvendigvis er udstyrret med den helt store træningscomputer.

Du finder et stort udvalg af traditionelle kondicykler fra anerkendte producenter på føtex.dk. Der er blandt andet mindre og lidt billigere modeller, som er helt oplagte til dig, der ønsker at bruge motionscyklen er par gange om ugen. 

Motionscyklen til intensiv træning

Skal du bruge motionscyklen mange timer om ugen til hård træning, kan det helt sikkert betale sig at bruge lidt flere penge og vælge en større model. De har som udgangspunkt flere funktioner og er fremstillet med dele, der kan tåle hårdere slid. Mange af motionscyklerne har desuden flere indstillingsmuligheder, så du kan indstille den præcist til dig og opnå en større komfort under træningen.

Du kan også vælge en decideret spinningcykel, hvis du virkelig vil give den gas. Her er der mange indstillingsmuligheder og du får en træningsmaskine, der er designet specifikt til hård, intensiv træning.

Hvis du går meget op i din træning og er ved at bygge dit eget træningscenter, kan du se vores udvalg af træningsudstyr.

Vælg motionscykel ud fra din fysiske statur

Det giver rigtig god mening at skele lidt til størrelsen på motionscyklerne, inden du vælger. På de fleste kondicykler kan sæde og styr indstilles i højden. Men det vil alligevel være en stor fordel at vælge en lidt større model, hvis du selv er høj. De større cykler er desuden designet med en højere max-brugervægt.

Med en stor model får du en robust og stabil kondicykel, der giver høj træningskomfort. Det samme gør sig i øvrigt gældende for crosstrainere

Hvis du omvendt ikke er så fysisk stor, kan du med sindsro vælge en af de mindre maskiner. Du vil kunne indstille cyklen tilpas i forhold til din højde, og på den måde kan du sagtens opnå en god komfort under træningen.