Hvilken romaskine skal du vælge?

Overvejer du at investere i en romaskine til din hjemmetræning, kan du læse vores guide til den bedste romaskine her, inden du gør det endelig køb.

På den måde sikrer du, at den passer til dine behov og dit hjem. Læs også mere om de mange fordele, som du får ved at investere i en romaskine til din hjemmetræning.

 

Fordele ved en romaskine til din træning

En romaskine er et rigtig godt træningsredskab til hjemmet. Her træner og styrker du hele kroppen og alle de store muskelgrupper herunder ben, arme og core. Det kan bidrage til en smidig og stærk krop samt en forbedret kondition. Med en romaskine i hjemmet kan du nemt og hurtigt få en god træning ind uanset vind og vejr. 

Med en romaskine får du en hård træning, der giver sved på panden. Samtidig forbrænder du relativt mange kalorier i forhold til andre træningsmaskiner. I gennemsnit vil du forbrænde 700 kalorier i timen på en træning. Det er nemt og hurtigt, hvor du får det maksimale ud af din træning, og du ser hurtigt resultater. Dette gør en romaskine mere effektiv end andre typer af træningsmaskiner. 

Vælger du en romaskine til dit hjem, får du en forholdsvis kompakt træningsmaskine sammenlignet med en løbebånd. Dog fylder den lidt mere end en motionscykel, men nogle romaskiner kan foldes sammen. På den måde fylder den mindre, når den ikke er i brug. Samtidig er den nem at transportere på grund af hjulene foran på romaskinen.

Kort sagt får du en effektiv træningsmaskine, hvor du kan udfordre dig selv og dine evner. Se vores udvalg af romaskiner hos føtex.dk.

 

 

Hvad er en god romaskine til hjemmebrug?

Afhængigt af dine behov og ønsker til en romaskine, så vil det påvirke dit valg af romaskine. Hvis du regner med at træne flere gange om ugen og intensivt eller træne to gange i ugen ved normal hastighed, kan du vælge forskellige typer af romaskiner. Derfor er det svært at sige, hvilken romaskine der er bedst. Det afhænger af dine behov og ønsker til en romaskine. 

En mindre romaskine fylder selvfølgelig mindre, som vil passe godt ind i mindre steder i dit hjem. Dog kan den være for kort til dig, hvis du er over 1,80 cm. Den vejer også mindre, hvilket kan bidrage til, at den virker ustabil ved intensiv træning. Derudover har den ofte også færre indstillinger. Dog er den billigere og vil være ideel til dig, der gerne vil træne 2-3 gange i ugen ved normal hastighed. 

En større og mere kraftig romaskine har ofte en lang aluminiumsglideskiner, afdæmpede vinylhjul og kuglelejer, som bidrager til en ubesværet og naturlig bevægelse. Modstanden kommer ofte fra en magnetsystem, som er af bedre kvalitet. Fronten er derved også væsentlig tungere, som giver en rigtig god rooplevelse. Den vil være ideel til dig, der gerne vil træne mere intenst og oftere.

 

Funktioner på romaskiner

De fleste romaskiner er også udstyret med kalorie-, tid- og distancemåler, så du ved præcist, hvad du får ud af din træning. Til modstanden på romaskinen findes forskellige typer:

  • Hydrauliske pumper og elastikker 
  • Magnetmodstand 
  • Luftmodstand
     

Hydrauliske pumper og elastikker benyttes oftest på billigere modeller, hvorimod magnetmodstand er den mest anvendte. Dog er det luftmodstand, der giver den mest naturlige oplevelse, som typisk anvendes på semiprofessionelle modeller, hvilket også betyder en højere pris. Denne type romaskine vil være ideel til dig, der ønsker at gå all in på din hjemmetræning. 

Du finder også nyere romaskiner, som har en lækkert og stilrent design, hvor du får mulighed for sammenklapning. På den måde kan du spare plads i dit hjem, når den ikke bruges. En romaskine bliver hurtigt en del af din hverdag, hvor du kan træne uafhængigt af dårligt vejr og tidspunkt. Kombinér din træning med din yndlingsserie, musik eller tv, så du kan få en rigtig god træning og lidt ekstra motivation.