1. produkter
  2. kategorier
  3. mere end 39.000 varer
Kurv 0

Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?

Har du, ligesom mange andre, besluttet at skifte den gamle plæneklipper ud med en ny og smart robotplæneklipper? Så forstår vi godt din beslutning. En robotplæneklipper klarer nemt græsslåningen for dig året rundt – og du får mere tid til dig selv og dem, du holder af. 

Det kan dog være svært at beslutte, hvilken robotplæneklipper du skal vælge. Der er mange brands og forskellige modeller på markedet. Og de har alle deres egne egenskaber og funktioner. 

Vi har gjort det nemt for dig at vælge den bedste robotplæneklipper til din have. I denne guide kan du nemlig blive meget klogere på, hvad du bør overveje i forbindelse med køb af en smart robotklipper.

Populære robotplæneklippere

1. Størrelsen på din græsplæne

De forskellige robotplæneklippere er designet til forskellige græsarealer. Derfor bør du vælge en robotplæneklipper, som passer til størrelsen på din græsplæne. På de enkelte produkter kan du se, hvilken størrelse græsplæne plæneklipperen er opgivet til. 

Har du en lille have, kan du med fordel vælge en mindre robotplæneklipper. Det er ligeledes en fordel, hvis du har mange forhindringer i haven såsom krukker, bede og træer. En lille robotplæneklipper kan nemmere navigere rundt om disse forhindringer og komme ind i alle kanter og hjørner.

Har du en stor græsplæne, bør du vælge en plæneklipper, som er angivet til større arealer. Det vil sikre det bedste resultat, hvor robotten ligeledes har kapacitet til at slå hele græsplænen.

2. Bakker og forhindringer i haven

Udover størrelsen på din nye robotplæneklipper, bør du også overveje, hvorvidt den skal kunne navigere uden om forhindringer og køre op og ned af stejle bakker. 

Nyere modeller med avanceret teknologi kan registrere forhindringer, inden den kører ind i dem. Det er blandt andet ved hjælp af smarte kameraer og AI-teknologi. Hvis du har mange forhindringer i haven, kan du med fordel vælge en model, der er designet til at styre uden om alle typer af forhindringer i haven. 

Har du hældning på din græsplæne eller små bakker i haven, som din smarte græsslåmaskine, skal kunne klare? Så bør du se på den maksimale hældning, som de forskellige modeller kan køre på. Du finder den maksimale hældning i specifikationer for de enkelte produkter.
 

3. Med eller uden kanttråd?

De tidlige modeller af robotter til haven krævede et afgrænsningskabel rundt langs kanten i haven for at afgrænse området, der skulle klippes. I dag findes der dog også robotplæneklippere uden kanttråd. Der kan være fordele ved begge valg. 

Vælger du en model med kanttråd, får du en meget præcis afgrænsning af din have. Det kræver dog mere tid i forbindelse med opsætning og installation, da afgrænsningskablet lægges hele vejen rundt langs havens kant. Du kan dog ofte finde plæneklippere med kanttråd til en billigere pris end dem uden kanttråd. 

Vælger du en plæneklipper uden kanttråd, slipper du for den længere opsætning. De fleste maskiner uden kanttråd kan installeres på blot fem minutter. Disse modeller kører på et GPS-signal, så hvis du bor i et område med dårlig dækning eller tæt bevoksning, kan det give udfordringer.

4. Hvilke funktioner er vigtige for dig? 

Robotplæneklippere kommer med mange forskellige egenskaber og funktioner. Derfor bør du gøre dig nogle overvejelser om, hvad der er vigtigt for dig. Det kan være en fordel at vælge en plæneklipper, der tilbyder fleksibel programmering og kan styres via en app på din smartphone. Det giver dig mulighed for at tilpasse klipningen efter dit skema og endda styre plæneklipperen, når du ikke er hjemme.

Derudover bør du overveje om du skal have en model med zoner og/eller kantklip-funktion. Du bør vælge en model med zone-funktion, hvis din have består af flere zoner opdelt af bede eller lignende. Her kan du vælge, hvilke zoner robotplæneklipperen skal køre i. Med kantklip sikrer du, at robotten også slår græsset helt ude i kanterne. Det kan eksempelvis være kanterne rundt om blomsterbede i haven. 

Sådan installerer du en robotplæneklipper

Har du købt en robotplæneklipper og er i tvivl om, hvordan du opsætter og installerer den? Tag et kig på vores guide om installation af robotplæneklippere. 

5. Overvej batteritid og opladning 

Det er vigtigt at vælge en robotklipper, der passer til din have. Dette gælder også i forhold til maskinens batteritid. Nogle modeller kan køre i en time eller to på en opladning, mens andre kan køre i flere timer uden problemer. Har du en stor græsplæne, bør batteritiden altså også matche dette.

Mange robotplæneklippere kan selv køre i garagen, når det er tid til opladning. Når græsset er slået, eller når batteriet er ved at være tømt, kører maskinen helt selv hen til ladestationen, som typisk vil være placeret i garagen til robotplæneklipperen. Det er både smart og sparer dig for bekymringer. 

6. Gå efter en støjsvag maskine

En robotplæneklipper på el støjer ikke i nærheden af så meget, som en almindelig benzindrevet græsslåmaskine gør. De er dog ikke helt lydløse. Faktisk varierer det fra model til model, hvor støjsvage de er, når de slår græsset. 

Det kan derfor være en god idé at undersøge robottens støjniveau, som er angivet i decibel (dB). Det er især nyttigt, hvis du bor i tæt bebyggelse med naboer omkring dig. Samtidig kan det også hurtigt blive lidt irriterende at høre på, hvis du holder af at slappe af i haven uden for mange forstyrrelser. 

De fleste maskiner, som du finder på føtex.dk, har et støjniveau på mellem 55 og 70 dB. En dB på omkring 60 svarer til en almindelig samtale. Hvis plæneklipperen er angivet til under 60, vil det altså være en ret støjsvag maskine. 

Ovenstående overvejelser er vigtige at gøre sig, inden du køber en robotklipper. På den måde kan du nemlig finde den bedste robotplæneklipper, der matcher dine behov. På føtex.dk finder du maskiner i forskellige prisklasser fra producenter som Grouw, Worx, AL-KO og GARDENA.