Vælg den rigtige TV-størrelse

Trænger dit TV til en opgradering, men er du faret vild i junglen af TV-størrelser og anbefalinger af, hvor langt væk du skal sidde for at få optimalt udbytte af dit nye TV? Så fortvivl ej. Læs med her og bliv klogere på tv-størrelser og afstande. 
 

Hvor stort skal TV'et være?

Jo større skærm du vælger, jo større og mere virkelighedstro bliver din oplevelse. Det er svært at opsætte generelle regler for, hvor stor en tv-skærm bør være ift. afstanden fra din sofa, da det i stor grad afhænger af smag og behag. Det siger næsten sig selv, at jo længere væk fra skærmen du sidder, jo større bør fladskærmen være. Størrelsen på et TV angives i tommer (“). Målet der angives, er skærmens diagonale mål i tommer. En tomme er 2,54 cm.  Skal man alligevel opsætte en tommerfingerregel, kan I give jer i kast med dette lille regnestykke: Skærmstørrelse i tommer x 1,2 = afstand i tommer. Dernæst regner du tommer om til cm ved at gange med 2,54 og du har nu den afstand, du som minimum bør sidde fra dit TV.

Hvis du f.eks har forelsket dig i et 75" TV, ser regnestykket således ud: 75 x 1,2 = 90. 90 x 2,54 = 228 cm. Du bør således sidde minimum 2,28 m fra din fladskærm på 75 tommer.

Igen er det for mange en smagssag, hvor langt væk du bør sidde fra din fladskærm, hvorfor du muligvis vil kunne læse dig frem til forskellige anbefalinger. Vigtigst er, at fladskærmen bliver placeret i en højde, der er behageligt for nakken - prøv dig evt. frem med post its på væggen, inden I hænger tv'et op med et vægophæng. Med de helt store kurvede skærme får du en oplevelse af at blive opslugt, idet billedet omslutter dig. Det giver altså en endnu mere fordybende og opslugende oplevelse, når du ser sport, film eller serier - ja, bare når du ser TV. 

Placering af dit nye TV

Udover at TV-størrelsen og afstanden dertil er vigtig at overveje, bør du også tænke over placeringen af TV’et. Eksempelvis må det være at foretrække, at TV’et ikke er en i en højde, hvor du som nævnt kan få ondt i nakken. Med de nye teknologier behøver du ikke være bange for, at dine øjne tager skade, hvis du sidder for tæt på skærmen.

Der er flere aspekter, der skal tages til overvejelse i forbindelse med et køb af at nyt TV. Vil du have TV’et hængt op på væggen? Skal det stå på et smart TV-møbel, som kan skjule diverse ledninger? Det kan også være, at du vil streame spændende film fra din smartphone, computer eller tablet? Find det rigtige tilbehør her og få en fantastisk TV-oplevelse.