Hvilken havetrampolin skal jeg vælge?

Er du på udkig efter en trampolin til haven, men i tvivl om hvilken en du skal vælge? Der findes mange forskellige typer trampoliner på markedet, og det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger den, der passer til dine - og evt. dine børns - behov og have. 

I guiden her kan du her læse mere om, hvordan du vælger den helt rigtige trampolin, og hvilke overvejelser du kan gøre dig, inden du investerer i en trampolin til haven. 
 

Overvejelser inden køb af havetrampolin 

Den rette havetrampolin afhænger i høj grad af familien og jeres behov. Mens nogle parametre såsom sikkerhed vægtes højt af de fleste, så afhænger størrelse, pris, form og type meget af de enkelte ønsker. 

Derfor kan du med fordel overveje følgende: 

 • Hvad er mit budget? 

 • Hvem skal bruge havetrampolinen? 

 • Hvad er formålet med trampolinen?
  Er den til hygge, tricks, avancerede spring eller fitness? 

 • Hvilken størrelse skal trampolinen have? 

 • Hvilken type trampolin leder jeg efter? 
   

Disse parametre kan være afgørende for dit valg af trampolin. Det er derfor vigtigt, at du undersøger disse nøje, så du finder en trampolin, der passer perfekt til jeres behov. Ved at vælge den helt rigtige trampolin, får du meget mere glæde ud af den.

Hvad koster en havetrampolin? 

Priserne på trampoliner kan variere meget. Prisen kan afhænge af type, størrelse, kvalitet, sikkerhed og eventuelt tilbehør, samt hvilken producent der er bag. 

Når det kommer til dit budget, så er det her vigtigt, at du sammenholder prisen med dine behov. Skal trampolinen bruges i have til at hoppe på henover sommeren, eller er I på udkig efter en dyrere model, hvor der er mere plads til avancerede spring og træning?

Dit budget bør afspejle jeres behov og ambitionsniveau.
 

Hvad skal du bruge trampolinen til? 

Det er selvfølgelig vigtigt, at du overvejer, hvad du skal bruge trampolinen til, og hvem der bliver de største brugere.

Skal trampolinen bruges til sjov og leg? Måske den skal være et supplement til sommerens underholdning og motion? Eller skal trampolinen bruges til tricks og mere avancerede hop? 

Der kan være stor forskel i typen trampoliner, alt efter hvad jeres behov er. Derudover er det vigtigt at overveje, hvor mange der skal bruge trampolinen, da dette har betydning for den størrelse, I skal vælge. 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger trampolin? 

Der er nogle elementer, du bør være opmærksom på, inden du investerer i en trampolin. Disse parametre kan have stor betydning for den kvalitet, som din trampolin fremstilles i og heraf din oplevelse. 
 

Stellet på havetrampolinen

Stellet på din trampolin har naturligvis stor betydning for trampolinens kvalitet. Det er vigtigt at vælge et stel i god kvalitet, så du er sikret den bedste oplevelse og den højeste sikkerhed. 

Sørg for at vælge en model, hvor stellet er galvaniseret på begge sider. En galvanisering på begge sider er med til at gøre trampolinen modstandsdygtig overfor rust. Hvis det samtidig er sortlakeret, vil det også være mere modstandsdygtigt. 

Derudover er det vigtigt, at du er opmærksom på stellets tykkelse i diameter. Jo tykkere rør, des højere kvalitet i hoppekomfort og sikkerhed. 
 

Trampolinens fjedre 

Når det kommer til trampolinens fjedre, så er jo flere og længere fjedre desto bedre. Antallet af fjedre skal dog gerne passe til størrelsen på trampolinen. 

Jo større din trampolin er, jo flere fjedre skal den bruge. Jo længere fjedrene er, jo bedre afsæt og landing får du. Det er med til at give høje og bløde hop. 

Du skal derfor ikke slække på antallet af trampolinfjedre samt længden heraf, hvis du ønsker gode spring og hop. 
 

Kantmåtten på din trampolin 

Kantpuden på trampolinen er med til at øge sikkerheden. Kantmåtterne beskytter nemlig ved kontakt med stellet, og derfor er det vigtigt, at du vælger en bred og kraftig pude, som kan afbøde uheld. 

En kvalitets kantmåtte er lavet i EPE skum og helst over 20 mm tykkelse med kraftigt indhold af PVC indeni. Det er vigtigt, at kantmåtten er lavet i PVC, da det gør den mere vandafvisende end de billige i PE.
 

Sikkerhedsnet til trampolinen 

Et slidstærkt sikkerhedsnet til trampolinen er yderst vigtigt for dit barns sikkerhed – specielt hvis I har valgt en fritstående model. Sikkerhedsnettet skal gerne være et finmasket net, som føles behageligt hvis du kolliderer med det.

Det anbefales, at du vælger et vedligeholdelsesfrit materiale som f.eks. polypropyleen. Det er UV-bestandigt og må gerne være forsynet med en glasfiberring, som altid holder sikkerhedsnettet i  form. 

Sådan vedligeholder du din trampolin

Hvis du gerne vil have din trampolin til at holde i flere sæsoner, så er det vigtigt, at du vedligeholder den korrekt. Sørg for at efterse komponenterne så trampolinen altid er sikker at bruge.

Hvilken trampolin skal jeg så vælge? 

Der er flere ting der spiller ind, når du skal vælge den rigtige trampolin til din have. Du kan bl.a. overveje, hvilken form trampolinen skal have, og om den skal være fritstående eller gravet ned i haven. 
 

Formen på din have trampolin 

Trampoliner til haven kommer i flere forskellige designs. Mange foretrækker den klassiske runde trampolin, men du kan også finde rektangulære modeller, som har deres egne fordele. 
 

Runde trampoliner til haven 

Runde trampoliner kendetegnes ved, at alle fjedre reagerer på samme tid, når du hopper på trampolinen. Dette medvirker til, at den der hopper bliver ledt hen mod midten. Affjedringen er desuden med til at give et mere kontrolleret hop. 

Runde trampoliner er mere sikre. Udover at lede brugeren hen mod midten, er trampolinen lige bred hele vejen rundt. 

Du finder et stort og bredt udvalg af størrelser, når det kommer til runde trampoliner, da denne form klart er den mest populære. 
 

Rektangulære eller firkantede trampoliner til haven 

De firkantede trampoliner vinder frem i danskernes haver. Da de enkelte fjedre reagerer forskelligt på hvert hop, så er denne model velegnet til tricks og andre avancerede teknikker. Brugeren kan hoppe hvor som helst og stadig få et godt hop. 

Man skal være mere opmærksom på sine omgivelser med en firkantet trampolin, da du ikke bliver ledt hen til midten på samme måde som ved en rund trampolin. Selve hoppet er dermed mindre kontrolleret, og det er op til den enkelte bruger at sørge for, at man lander det rigtige sted. 

De firkantede trampoliner fylder ofte mindre i omkreds end de runde modeller, og de kan derfor være et godt valg til de mindre haver. 

Skal jeg vælge en fritstående eller nedgravet trampolin? 

Start med at overveje, hvor du vil have din trampolin placeret. Det er vigtigt, at du tager afstand fra buske, træer, blomster, husmure, skure, terrasser eller andet, der kan mindske sikkerheden ved brug af trampolinen. Generelt anbefales det, at der er tre meter rundt om trampolinen, så du har en god sikkerhedsafstand. 

Trampolinen bør altid stå på et fast underlag. Det er dog ikke optimalt at stille den på et hårdt underlag såsom fliser. Din græsplæne vil være det optimale valg. Derudover er det vigtigt, at din trampolin står plant, så den er stabil. 

Vær opmærksom på, at din trampolin ikke må stå i skellinjen mellem din og naboens grund.

Fritstående trampoliner i haven

En fritstående trampolin, er en trampolin der står i haven uden at være nedgravet. Denne type ses oftest i de danske haver. 

Fordele ved fritstående trampoliner 

 • Du slipper for at lave en udgravning i din have 

 • Du slipper for at køre jord væk 

 • Du kan flytte rundt på trampolinen efter behov. 
   

Ulemper ved fritstående trampoliner 

 • Fritstående trampoliner fylder mere i landskabet 

 • De er mindre sikre end nedgravede modeller

 • Du kan risikere, at de flyver væk, hvis det blæser.
   

Nedgravede trampoliner 

En nedgravet trampolin kræver en smule mere arbejde, når den skal sættes op. Til gengæld har du en mere sikker trampolin. 

Fordele ved nedgravede trampoliner 

 • En nedgravet trampolin er mere sikker, da barnet ikke falder så lagt ned ved uheld 

 • Trampolinen er bedre sikret i stormvejr 

 • Trampolinen fylder ikke unødigt i haven 
   

Ulemper ved en nedgravet trampolin 

 • Kræver meget arbejde at sætte op 

 • Kan ikke flyttes 

 • Der skal muligvis lægges et drænsystem, så du ikke får problemer med rust 
   

Vil du gerne have nedgravet din trampolin, så kan du læse meget mere om hvordan du selv kan nedgrave din havetrampolin på føtex.dk.

Sådan graver du din trampolin ned

En nedgravet trampolin øger sikkerheden for dine børn. Derudover bliver den en mere integreret del af din have og ser langt flottere ud. Få hjælp via guiden her til nedgravning af din nye havetrampolin. 

Hvor stor skal min trampolin være? 

Størrelsen på din trampolin afhænger af hvor meget plads, du har i din have, og hvad du gerne vil bruge den til. 

Som udgangspunkt kan man sige, at jo større trampolinen er, jo sjovere bliver den. En større trampolin giver mere plads til udfoldelse og seje tricks. 

Hvis der skal være god plads til udfoldelse, sjov og leg anbefaler vi en diameter på 380 cm eller mere. Er trampolinen mest til mindre børn, vil en diameter på 305-366 cm være fin. 
 

Find din nye trampolin på føtex.dk 

På føtex.dk finder du et bredt udvalg af trampoliner til haven. Du kan finde trampoliner i mange forskellige størrelser og bl.a. vælge mellem runde eller firkantede modeller, samt modeller der er enten fritstående eller med mulighed for nedgravning.

Det er derfor bare at gå på opdagelse i blandt alle vores trampolinproducenter, som vi lagerfører. Vi har bl.a. Berg trampoliner, Salta trampoliner og Max Ranger trampoliner i vores sortiment. 

Vælg den model der passer bedst til jeres behov - så skal vi nok sørge for, at I får en trampolin er super kvalitet. Du finder også på samme side væsentlig mindre trampoliner til fitness og motion, der kan gøre cardiotræningen lidt sjovere. 

Har du husket tilbehøret til din trampolin? Så har hos føtex også dette, så du får meget mere sikkerhed og glæde ud af købet. Hold altid øje med vores tilbudsavis - så er du måske sikret gode priser på din næste trampolin eller tilbehør hertil.